Hrajeme.cz

Karak

Originální název:
Karak
Rok vydání:
2017
Počet hráčů:
2 až 5
Věk:
Hra je určena pro dospělé hráče a pro rodiny s dětmi od 7 let.
Doba hraní:
Krátká hra – 30–45 minut

Katalogové číslo: 13325 Kategorie: Štítek:

Popis

Karak je původní česká rodinná hra s jednoduchými pravidly. Každý hráč představuje jednoho hrdinu, který vyráží do labyrintu pod hradem Karak bojovat s nestvůrami a získávat zbraně a poklady. Každý hrdina disponuje dvojicí unikátních schopností a bojuje jen sám za sebe.

Všichni hrdinové začínají na startovním políčku. Poté se střídají v pohybu a odkrývání labyrintu. V každém kole může jeden hrdina udělat až 4 kroky. Hráči postupně objevují nové chodby a místnosti – herní plán se tak neustále rozrůstá. Místnosti Karaku obývají nestvůry. Aby je hráč porazil, musí být součet síly jeho zbraní a hodu kostkou vyšší než síla nestvůry. Každá poražená nestvůra znamená pro hrdinu nějaký zisk – zbraně, kouzla nebo klíče k pokladu. Konec hry nastane, když někdo porazí draka. Zvítězí ten, kdo bude mít nejvíce pokladů.

Související hra:

 

Další informace

Počet hráčů

Věk hráčů

Doba hraní

Počeštění

Rok vydání

Výrobci

Hra/Rozšíření

Články na Hrajeme.cz:

Pravidla:

Videa:

Představení hry (délka videa: 1:30 min., Albi):

Rozhovor s autory hry, Petrem Mikšou a Romanem Hladíkem (délka videa: 1:11:37 hod., Jouob.cast):

 

Recenze

  1. Lucienne

    Úžasná hra, jednoduchá na pochopení, rychlá a zábavná. S přítelem a kamarády jsme s ní strávili celý víkend a nepřestalo nás to bavit. Těšíme se z každého otevření krabice.

  2. Aleš Alladjex Matas

    Karak je velmi jednoduchý dungeon crawl, tedy hra, ve které se hráči-hrdinové toulají po podzemních kobkách, bojují s kostlivci, krysami, zombíky a další havětí. Za vyhrané souboje dostávají nové vybavení a především poklady. Kdo má na konci hry, tj. po zabití draka, nejvíc pokladů, ten vyhrává.

    Hra má krásnou, komiksově laděnou grafiku. Navíc kvalita komponent je na vysoké úrovni. Nejedná se rozhodně o hru pro hráče! Vysoký podíl náhody je po jedné hře může snadno odradit. Herní mechanizmy cílí zejména na děti a hráče začátečníky. Trochu pestrosti do náhodných hodů kostkou vnáší různorodé schopnosti hrdinů. Jednoduchá pravidla, přidaný artbook a popisy hrdinů jsou jednoznačně přidanou hodnotou.

Přidat recenzi