Hrajeme.cz

Mars: Teraformace

Originální název:
Terraforming Mars
Rok vydání:
2016 (česky 2017)
Počet hráčů:
1 až 5
Věk:
Hra je určena pro dospělé hráče a pro rodiny s dětmi od 12 let.
Doba hraní:
Velmi dlouhá hra – 90–120 minut

Katalogové číslo: 13253 Kategorie: Štítek:

Popis

Dobývání Rudé planety začíná! Meziplanetární korporace soutěží v přetváření Marsu na obyvatelnou planetu. Vynakládají obrovské sumy peněz a používají nejnovější technologie, aby zvýšily teplotu, obsah kyslíku v atmosféře a vytvořily oceány vody. Jak proces zúrodňování pokračuje, stále více lidí se z přelidněné Země stěhuje na Mars.

Ve hře Mars: Teraformace každý hraje za jednu meziplanetární společnost s určitým profilem. Budete hrát karty projektů, řídit svou produkci zdrojů, umísťovat na mapu své destičky měst a zeleně a závodit o čestné tituly a vítězství ve vypsaných soutěžích. Bude to vaše korporace, kdo povede lidstvo do nové éry dějin?

Související rozšíření:

Další informace

Počet hráčů

Věk hráčů

Doba hraní

Počeštění

Míra složitosti

Rok vydání

Výrobci

Hra/Rozšíření

Články na Hrajeme.cz:

Pravidla:

Odkazy:

Video:

Představení hry (hráč Kubrt, délka videa: 9:06 min.):

Příprava hry (setup) v angličtině, délka videa: 3:48 min.:

Recenze

  1. Mrkew

    Do této hry jsem se zamiloval. Dostal jsem ji od přítelkyně k vánocům a hrajeme ji velmi často 🙂

  2. dalik

    Zábavná hra.
    Čas u ní plyne tak, že když člověk hru dohraje, tak až pak si najednou uvědomí, kolik u ní strávil hodin. Zážitek ze hry to ale vynahrazuje. Pozor na spoluhráče, kteří u každé akce hodně přemýšlejí – jsou schopni protáhnout hru i na 4h.
    Co se týká komponent, tak bych měl výtku ke kvalitě a za tohle ubírám jednu hvězdu z hodnocení (od Mindoku jsem tohle nečekal) – žetony, hrací plocha a karty jsou super, ale metalické kostičky a deska hráče mne zklamaly. Metalický povrch (nebo barva nebo co to je) je prakticky na každé kostičce nekvalitně nanesen (nenašel jsem kostičku, o které bych mohl říci, že je celá hezká). Deska hráče je jednak z tenkého papíru, a jednak lze velmi snadno zničit někomu (nebo taky všem) hru tím, že např. kopne do nohy stolu – veškeré nastavení na desce hráče se ztratí. Velmi doporučuji dokoupit nástavce na desky hráčů z plexiskla, do kterého se vloží deska hráče a plexisklo zajistí stabilitu kostiček (v ČR lze na google vyhledat např. pod heslem „extra deska“)

  3. cinan

    + Hezky propojené s tématem, na tak komplexní hru celkem jednoduchá jasná pravidla
    – náhoda v kartách, dlouhá hrací doba, provedení komponent a grafiky

Přidat recenzi