Hrajeme.cz
DomůKatalog herNezařazenéSvět: Otázky a odpovědi

Svět: Otázky a odpovědi

Originální název:
Svět: Otázky a odpovědi
Rok vydání:
2010
Počet hráčů:
2 až 6
Věk:
Hra je určena pro dospělé hráče a pro rodiny s dětmi od 10 let.
Doba hraní:
Středně trvající hra – asi 30 až 70 minut
Doporučení rodiny:
Není známo nebo nedokážeme zařadit.
Doporučení hráče:
Není známo nebo nedokážeme zařadit.

Kategorie:

Popis

Jak dobře znáte svůj domov – planetu Zemi? Vydejte se s námi na dobrodružnou cestu kolem světa plnou poznání a brzy se z vás stane opravdový světoběžník.
V této vědomostní hře najdete 2400 otázek týkajících se planety Země a jejích obyvatel. Otázky jsou rozděleny do 6 okruhů podle jednotlivých kontinentů: Evropa, Asie, Afrika, Severní a Jižní Amerika, Austrálie a Oceánie a kategorie Napříč kontinenty.

Další informace

Míra náhody

Počet hráčů

Věk hráčů

Doba hraní

Počeštění

Rok vydání

Míra interakce

Míra složitosti

Míra humoru

Doporučení rodiny

Doporučení hráče

Výrobci
Autoři

Recenze

  1. Cermakov1

    Podobné jako Česko, jen otázky z celého světa, je příjemné změnit okruh otázek …

  2. katemar

    Svět je jedna z mých oblíbených vědomostních her. Ráda si rozšiřuji znalosti a tohle je velmi přijatelný a příjemný způsob. Trochu škoda je, že hra tolik závisí na náhodě, stačí mít smůlu v házení kostkou a nebo dostávat samé neoblíbené otázky (pro mě třeba sport) a spoluhráči vás snadno převálcují i když jsou třeba i mnohem méně sečtělí než vy. Co hodně oceňuju je počet herních karet, je jich opravdu hodně a tak se málo kdy stane, že dostanete v příští hře tu samou otázku. Doporučuju hrát ve 3-4 lidech, ono je to pak trochu nudné když je vás hodně a musíte dlouho čekat, než budete na tahu, obzvlášť máte-li u stolu hráče, který se tak nějak nikdy nemůže rozhodnout.

  3. Duhamuz

    Jedna z mnoha znalostních her na našem trhu. Je to praktický a jednoduchý způsob, jak si rozšířit mnoho znalostí napříč kontinenty. Ve Variantě Svět, nemusíte znát na vše tu správnou odpověď. Na každou otázku máte možnosti A) B) C). Poté co nasbíráte všechny kartičky symbolizující okruhy otázek (Asie, Afrika, Evropa, Austráli a Oceánie, Severní/Jižní Amerika a Napříč kontinenty), můžete zavítat směrem do středu herního plánu, kde po zodpovězení posledních tří otázek (dle výběru na herním plánu), se můžete stát vítězem ve vašich znalostech. V této hře hraje podíl náhody, poměrně malou roli. cca 25%, hod kostkou a položená otázka. Ne všechny budete znát. Jejich opravdu hodně. Zbytek hry však určují vaše znalosti a zde je patrné, že osoby s větším přehledem o světě mají jasnou výhodu. Zde však platí heslo : Procvičování, Matka moudrosti. A rozšíření vašich znalostí není nikdy na škodu.

  4. Agrael

  5. Tomáš Jindra

  6. treveris

  7. Zedka

Přidat recenzi