Hrajeme.cz

Piráti

Originální název:
Piráti
Rok vydání:
2004
Počet hráčů:
2 až 6
Věk:
Hra je určena hlavně pro děti. Mohou jí hrát ale také dospělí mezi sebou a přitom se dobře pobavit.
Doba hraní:
Dlouhotrvající hra – 60 až 120 minut
Doporučení rodiny:
Není známo nebo nedokážeme zařadit.
Doporučení hráče:
Není známo nebo nedokážeme zařadit.

Kategorie:

Popis

Velká námořní hra na piráty !
Láká Vás romantika neznámých dálek a vzdálených ostrovů plných dobrodružství?
Staňte se statečnými piráty a zkuste své štěstí a odvahu v boji o poklad.
Můžete být odvážným hrdinou bojujícím proti přesile nebo opatrným a obratným stratégem, který má všechny výhody na své straně.
Můžete vytvořit říši pirátských ostrovů a na nich vybudovat pevnosti, nebo bojem získat poklady z lodí svých protivníků.
Hrací deska je tvořena dřevěnou kazetou. Více jak 350 hracích komponentů: lodě, karty pirátů, poklady, zlaté a stříbrné mince atd.
Skutečně výpravná hra křísící k životu romantiku moří, starých plachetnic a pirátských příběhů. Jednoduchá a přitom variabilní pravidla.

Další informace

Míra náhody

Počet hráčů

Věk hráčů

Doba hraní

Počeštění

Rok vydání

Míra interakce

Míra složitosti

Míra humoru

Doporučení rodiny

Doporučení hráče

Výrobci
Autoři

Recenze

  1. Raiden

  2. Radobyhrac

  3. 2vkjmch

  4. Danka


    Hru Piráti jsme hráli v partě „“velkých““ i „“malých““. Uspěch sklidila na všech frontách. Musím říct, že největší bitku dokázaly rozpoutat děti. Umí jít do boje daleko dravěji a hra jim to perfektně umožňuje. Pravidla pro ně nejsou těžká, dá se s nimi „“hýbat““. A „“velcí““? Hráli jsme jí s takovým zaujetím, že jsme ani nevnímali čas. Když to shrnu… strategická, nápaditá, graficky více než povedená a propracovaná do nejmenších detailů. Doufám, že se autor pochlapí a brzy se na trhu objeví rozšíření.

  5. petr


    Piráti na první pohled zaujmou luxusní dřevěnou krabicí a po rozbalení perfektní grafikou. Hratelnost je slušná, ale chce to více než dva hráče. Dá se vymyslet nespočet úprav pravidel a tím hru zjednodušit, nebo řádně zkomplikovat. Např. po získaní poklad převézt na předem určený ostrov, možnost hrát s více loďmi najednou atd. V případě, že dáte hru dětem, počítejte s náročnou rolí soudce 8-)) Cena mi přijde vzhledem ke kvalitě zpracování přiměřená.

  6. kocka29


    Jednoduchá a snadno hratelná hra se spoustou variant taktiky. Pravidla svou jednoduchostí svádějí k vlastním úpravám (např. k různým číslům na obranu, útok, počty životů lodí etc.). Pokud jde o komponenty, je osvěžující nebýt zahlcen plastem. Dřevěný obal by si zasloužily i jiné hry. Vnitřní části jsou také velmi zdařile provedené. Co se týče výtvarné a grafické stránky, je hra „“Piráti““ vysoko nad průměrem! Tomu ovšem odpovídá i cena. Co takhle nějaká levnější varianta?
    Té bych dal *****! takhle jenom 4,5.

  7. DVOJČE


    Tato hra je fakt bezvadná, už to provedení je nádhera. (dřevěný obal, kartičky, peníze atd…) Je jednoduchá, zábavná, prostě nejlepší ze všech. Musím ji doporučit všem. Akorát ta cena je trochu vyšší. Takže si našetřte v prasátkách a kupte si ji!!!

  8. Martin


    Piráti je hra, která co do zpracování nemá u nás konkurenci, alespoň pokud mohu porovnávat mezi českými tituly. Výborné ilustrace a deska ve dřevě je skutečně super. Když už nic jiného, tak samotný obal (dřevěná kazeta) je skutečně parádní.
    Hra jako taková je celkem zábavná, je u ní hodně legrace, ale platí, že ve dvou to není nic moc. Pokud je hráčů víc, tak to má docela grády. Hra je poměrně dost závislá na náhodě, ale má jednoduchá a variabilní pravidla, která jdou snadno upravovat a tak lze po jejich úpravě náhodu do jisté míry omezit. Je to bezkostková hra a tak poměrně odsejpá, nejsou tam dlouhé nudné prodlevy a pokud je fantazie hráčů široká, je u toho doopravdy hodně legrace. Vytkl bych snad některé drobné dětské nomoci, které hra má v herním systému, zejména v některých herních momentech, kdy pravidla řesně neurčují „“jak to má být““. Celkově lze říci že je to výborná hra s nadprůměrným provedením a já ji řadím mezi lepší české hry.

  9. Pirat


    Jak jednoduché a jak hratelné!
    Piráti jsou exlusivní novinka na našem trhu a já ji zakoupil po přečtení recenze v časopisu Pevnost.
    Hra je balena v DŘEVĚNÉ lakované bedýnce,což rozhodně není časté. Na obou stranách bedny je námořní mapa s políčky a latinskými nápisy,autoru ilustrací R.K. musím vzdáti čest.
    Vevnitř se nalézá krabička s 383 herními komponenty a díly, vedle ní 6 karet pirátů, ilustrovaná pravidla (12stran) a nakonec pohlednice.
    Hra je jednoduchá a tak i zábavná. Hráči si vyberou piráta, dostanou peníze a hurá za pokladem! Na terče kompasů se položí pokládky, které, když se vysbírají, může se přejít na pevninu a tam usilovat o získání klíče a pak i velikánského pokladu v ceně 50 000,-. K získání pokladů vám pomohou lodě (bárka, tartana, briga a galeóna) a na pevnině karavana velbloudů. Pokud vám vadí spoluhráč, můžete odstřelit jeho loďku kanony či si to rozdat pěkně zblízka, na háky. Zajímavou variantou hry je zabrání ostrůvků a vybudování palebných pozic.
    Náhoda hraje v této hře poměrně velkou roli, neboť všude po mapě jsou tzv. slunéčka, na která když stoupnete, musíte lízat kartu náhod (pro pevninu a moře) a ty vás mohou ožebračit i napakovat. Navíc na jednom terčíku pokladů nejsou peníze, ale mina.
    Na konci hry, po sebrání Velkého pokladu, se sčítají lodě, majetky a ostrovy a hráč s největším bohatstvím vyhrává.
    Hra trvá i víc než 2h a nejlépe se hraje s rodinou ve čtyřech.
    Jedinou chybou hry je její cena.

  10. Panzer

  11. Fatigo

Přidat recenzi