Hrajeme.cz

Celestia

Originální název:
Celestia
Rok vydání:
2015 (české vydání 2016)
Počet hráčů:
2 až 6
Věk:
Hra je určena pro dospělé hráče a pro rodiny s dětmi od 8 let.
Doba hraní:
Středně dlouho trvající hra – asi 30 až 45 minut

Katalogové číslo: 13185 Kategorie: Štítek:

Popis

Celestia je krásně provedená rodinná hra. Figurky hráčů putují ve vzducholodi za dobrodružstvím po stopách Gullivera, který marně hledal úžasná města Celestie a jejich poklady. Jeden hráč ji jako kapitán v každém kole vede a musí překonávat rozličné překážky. Ostatní hráči se pak rozhodují, zda věří v jeho úspěch, nebo ne. Pokud mu věří, mohou získat více za objevené poklady, ale také nic. Když vystoupí, mají určité body jisté. Každý tedy musí zvažovat riziko. Díky jednoduchým pravidlům si zahrajete v rodině i s příležitostnými hráči.

Ve hře je vzducholoď sestavena z kartonu v 3D provedení. Karty mají originální ilustrace, jejich autorem je Gaetan Noir.

Další informace

Počet hráčů

Věk hráčů

Doba hraní

Počeštění

Rok vydání

Výrobci

Hra/Rozšíření

Články na Hrajeme.cz:

Odkazy:

Recenze

  1. stepanstocek

    S touhle hrou mám problém. Hra má hezký design i celkem jednoduchá pravidla, ovšem špatně napsaná. Ikonografie na kartách je, podle mě, nešťastná, protože z karet není zcela zřejmé co dělají a kdy je použít. Pro děti budou tyto věci překážkou, hráči to nějak zvládnou. Jenže pro hráče tahle není vůbec. Váš úspěch totiž závisí do značné míry na speciálních kartách, které vám dost pomohou, ale musíte si je líznout. Na druhou stranu nemáte moc vodítek, jestli z lodi vystoupit, nebo ne. V celé hře mohou například dvě situace, ve kterých se rozhoduje o vítězi a to je málo. Škoda, že se tam tvůrcům nepodařilo protlačit více blafování. Takhle je to hra především o paměti. Místo této hry bych hráčům více doporučil starou záškodnickou klasiku Cutthroat caverns.

  2. vendulala

    Krásně ilustrovaná hra, celkem svižná a s jednoduchými pravidly a srozumitelným značením na kartách. Hráli jsme v klubu deskových her v plném počtu dětí (7 až 12 let) a dost je to bavilo už na první zahrání. Prvek blafování a napínání soupeřů je až na úrovni takového dětského „Šerifa z Notthingamu“, alespoň v našem podání. Prvek náhody je sice relativně velký, ale ostatní hráči se mu mohou vyhnout díky rozhodování, zda poplují dále, nebo raději vystoupí. Na záměrné vyhazování spolucestujícíh ze vzducholodi děti zatím nehrály, i když o té možnosti věděly a očkávám, že až se trochu víc otrkají, bude řež. Jako rodinnou hru pro menší děti určitě doporučuji!

  3. cinan

    Krásně provedená rodinná hra, celkem jednoduchá pravidla i když na první hraní možná trochu „kostrbatá“.
    Nicméně je to hrozně o náhodě ( ano o tom hra je) ale bodový rozdíl v získaných kartách ze stejného města je hodně velký a tak můžete za stejné riziko získat 6 nebo 12 bodů a to je docela velký rozdíl když se hraje do určité bodové hranice. Určitě lepší ve víc hráčích.

Přidat recenzi