Hrajeme.cz
DomůKatalog herVálečná hraStar Wars: Imperial Assault

Star Wars: Imperial Assault

Originální název:
Star Wars: Imperial Assault
Rok vydání:
2014
Počet hráčů:
2 až 4
Věk:
Hra je určena pro dospělé hráče a pro rodiny s dětmi od 12 let.
Doba hraní:
Dlouhá hra – 60 až 120 minut

Katalogové číslo: 13158 Kategorie: , , Štítek:

Popis

Imperial Assault je výpravná strategická hra zasazená do světa Hvězdných válek. Stanete se účastníky občanské války mezi povstaleckou Aliancí a impériem. Hra umožňuje dva módy hraní: 1. kampaň s plněním různých úkolů, 2. skirmish pro 2 hráče, kteří se střetnou v bitvě.

Pravidla:

Odkazy:

Recenze

  1. Lebda

    + Vizuální zpracování
    + Atmosféra
    + Vyváženost

    – nekanonické postavy
    – cena a velikost krabice

    Skupina neznámých rebelských bojovníků se po vítězné bitvě o Yavin snaží zasadit Impériu další citelné údery, o tom jestli uspějí nebo ne, rozhodnete vy a kostky. Porce náhody na kostkách je zde v té správné míře a ve spoustě misích co jsem hrál rozhodoval poslední hod/tah. Hra tedy naprosto vyvrátila moje obavy ohledně vyváženosti. Lehce zamrzí, že nemůžete hrát za staré známé hrdiny, ale postupem času si je můžete najmout jako „allies“ a v průběhu používat – v základní krabici jsou sice jen figurky Luka a Vadera, ale můžete ostaních pár hrdinů naverbovat také, ale na mapě budete hýbat pouze žetony.

    Co se týče grafické stránky hry, je to opět absolutní dokonalost. Figurky jsou vyvedeny do detailů (monstrozní figurka AT-ST má i pohyblivou kabinu a kanony) a zruční modeláří si je mohou dobarvit a dovést tak k absolutní dokonalosti. Artwork na kartách i dílcích map jsou neskutečně poutavé a velké množství flavour textů spolu s úvodníky misí vás vtáhnou do děje. Jediným mínusem této hry je u mě jen její nákladnost a neskladnost, ale jinak by to nešlo. Za hodně peněz dostanete opravdu hooooodně muziky.

  2. martin.kdo

    Pokud máte rádi Descent, a milujete Star Wars, je toto jasná volba. Krásné figurky, mapové díly, zpracování karet a proti Descentu malinko vylepšená pravidla. Krom toho mám pocit, že hra časem začne rozvíjet vaši kreativitu a zručnost, protože si ty figurky prostě budete chtít zkusit namalovat. Pak ta hra na stole vypadá opravdu skvostně a každý kdo ji poprvé uvidí si jednoduše „sedne na zadek“ jen z toho, že si tuhle nádheru bude moct zahrát.
    Možnost zahrát si souboj dvou „armád“, které si můžete sestavit z různých postav, je už pak třešinkou na dortu. Nutno říct, že se v těchto soubojích pořádají turnaje, kterých se můžete zúčastnit.

  3. matrosh

    Imperial assault je jednou z mých srdcovek. Je to taktická bitevní hra ze světa Star Wars. Kde se 4 hráči ujmou roli hrdinů rebélie a za pomoci známých postav s původní trilogie se snaží porazit Impérium. Hrdinové musí plnit mise a tvořit dokonalý tým, aby byli schopni čelit Impériu až do konce. Tato bedna obsahuje asi 30 misí. Každá mise je plnohodnotnou deskovou hrou pro 2 až 5 lidi o délce mezi 90 min. až 2 hodinami. Je to hra taktická a valečná, kde hodně záleži na hráčích, jak se bude vyvíjet.Pravidla jsou jednoduchá až intuitivní a každý si je osvoji do 20 minut max. Každá z misí má jinou mapu (hrací plochu), jiný cíl a lze ji hrát s jinými postavami. Kampaň, která se skládá a postupně tvoří z 10 misí, vám hru zvedne ještě o level výš, protože hraním kampaně si z her tvoříte vlastní příběh, ale neni pravda, že by se to dalo hrát pouze takto. I každá mise se dá hrát jako samostatná hra (prostě se použije setup pro uvodní hru z rozšíření Twin Shadow: 200 creditu a 2XP každemu hrdinovi, 2XP a 2 influence pointy Impériu).

    Kromě kampaně, která je pro pět hráčů s tím, že jeden zkušenější hraje proti ostatním, nabízí tato hra i tzv. Skirmish (souboj), ve kterém proti sobě stojí pouze dva hráči a hrají proti sobě jenom na jedné mapě a každý se s vlastní armadou snaží dosahnout počtů vítězných bodů. Pokud jde o Skirmish, tady je znovuhratelnost prakticky nekonečná (je to jako ptát se kolikrát se dají hrat šachy, dokud vás neomrzí, akurat na rozdíl od šachů, tady zaleží jen na vás, kolik budete mít hracích desek). Co dál? Artworkje dokonalost sama. Paradně detailní figurky a design hracích desek vás okamžitě vtáhne do světa Star Wars a vy jsi v něm můžete stvořit a prožít svůj vlastní příběh. Top hra.

Přidat recenzi