Hrajeme.cz
DomůKatalog herTematická hraBěsnění Drákuly (Fury of Dracula, third edition)

Běsnění Drákuly (Fury of Dracula, third edition)

Originální název:
Fury of Dracula (third edition)
Rok vydání:
2015 (české vydání 2016)
Počet hráčů:
2 až 5
Věk:
Hra je určena pro dospělé hráče a pro rodiny s dětmi od 12 let.
Doba hraní:
Velmi dlouhá hra – 120–180 minut

Katalogové číslo: 13148 Kategorie: Štítek:

Popis

Běsnění Drákuly je dobrodružná hra na motivy známé knihy Brama Stokera. Jeden z hráčů se ujímá role Drákuly a snaží se unikat ostatním, kteří jej pronásledují po celé Evropě.

Z popisu vydavatele: Píše se rok 1898. Před osmi lety se v Londýně objevilo ztělesněné zlo. Hrabě Drákula přicestoval do tohoto města, aby zde šířil své upíří prokletí. V této hrozivé snaze mu zabránila malá skupinka bohabojných lidí, kterým se podařilo zmařit jeho plány a zničit jej hluboko v temných stínech hradu Drákula. Alespoň to si tehdy mysleli…

V Běsnění Drákuly se jeden z hráčů ujme role hraběte Drákuly a pod rouškou tajemství se pohybuje po celé Evropě. Vytváří další upíry a svým pronásledovatelům klade do cesty pasti. Drákulovými protivníky jsou lovci, kteří musí objevit místo, ve kterém se tento zplozenec pekla skrývá, a zničit jej před tím, než jeho nemrtví otroci ovládnou noc.

Další informace

Počet hráčů

Věk hráčů

Doba hraní

Počeštění

Rok vydání

Výrobci

,

Hra/Rozšíření

Články na Hrajeme.cz:

Odkazy:

Recenze

  1. spartik

    Atmosféra, atmosféra. Hra je sice dlouhá, ale na dovolené jsme jí hráli vždy v noci a bylo to super. Drákulu by měl hrát ten kdo hru již zná.

  2. dirgesinger

    Jsem fanoušek románu Dracula spisovatele Brama Stokera i „jeho filmové adaptace“ z roku 1992. Tím ovšem (a s Interview s upírem), moje obliba „teenage kultu“ upírů končí. Ovšem Běsnění Drákuly je jako ze staré upírské školy. Hra volně navazuje na výše zmiňovaný Stokerův román a odehrává se osm let po jeho konci. Hrabě Drákula je zpět v plné síle a je připraven uvrhnout starou Evropu do temnoty.
    Jeden hráč se ujme role hraběte Drákuly a lidmi nepozorován se bude snažit upevnit svůj vliv. V cestě mu budou stát až čtyři protihráči, kteří se ujmou slavných hrdinů, aby upírského vladaře našli a poslali zpět do pekla. Ze začátku nikdo neví kde se Drákula nachází, ale postupem času mu začnou šlapat na paty. Čas je ale jediná věc, čeho se hrdinům nedostává.
    Hra je silně tématická a má skvělou atmosféru. Herní plán, vlastně mapa staré Evropy, je úchvatný. Tajné manévrování ze spárů pronásledovatelů má opravdu své kouzlo. A i přijít na to, kde hrabě pobývá je skvělé, takže si užijete hraní za oba tábory. Drákula je ze začátku neporazitelný a když se lovci vyzbrojí, tak nemá zase šanci chudák hrabě, což je asi malé mínus. Pak už jde jen o čas, jestli ho lovci včas dostihnou. Ze začátku se může hráč za upíra lehce nudit, to se ale ovšem brzy změní, když se kolem něho začne utahovat smyčka.
    Hru mohu vřele doporučit (i když ne moc začínajícím hráčům) a s pořízením neotálejte, jelikož další dotisk už nebude, kvůli rozchodu mezi Fantasy Flight Games a Games Worksopem.

  3. Aendil

    „Kde to sme? Ja neviem, všade je tma. Čo to bolo? Ja nevi…“ Táto hra krásne pracuje s atmosférou. Hral som za Drákulu a občas som mal silný pocit nudy, keď som čakal až odohrajú lovci. V druhej polovici partie som ale nudu vymenil za skvelú zábavu, kedy odhadovali kde asi môžem byť 🙂 Čo nebolo na krásne prepracovanej mape Európy s asi 40timi mestami vôbec jednoduché. A to nehovorím o ešte väčšej srande, keď konečne nejaké mesto našli a tam ich čakalo prekvapenie 🙂

  4. Caesar

    Hra dýchá temnou atmosférou, na začátku hráči, kteří představují lovce, nemají nejmenší představu, kde by mohl Drákula být. Je jim jen jasné, že hodiny tikají a oni ho musí najít rychle, jinak začnou vyskakovat noví upíři jako houby po dešti. Oproti předchozí verzi hra ztratila kostky, boje jsou karetní a cestování vlakem se provádí pomocí lístků. Napětí ve hře roste úměrně s tím, jak se Drákula blíží k vítězství a poslední souboj většinou probíhá ve stoje 🙂

Přidat recenzi