Hrajeme.cz
DomůKatalog herRodinná hraLeo musí ke kadeřníkovi

Leo musí ke kadeřníkovi

Originální název:
Leo
Rok vydání:
2016 (české vydání 2016)
Počet hráčů:
2 až 5
Věk:
Hra je určena pro dospělé hráče a pro rodiny s dětmi od 6 let.
Doba hraní:
Krátká hra do 30 minut

Katalogové číslo: 13147 Kategorie: , , Štítek:

Popis

Leo je jednoduchá kooperativní hra, ve které si procvičíte paměť. Lev Leo již nutně potřebuje ke kadeřníkovi. Vaším společným úkolem je pomoci Leovi, aby do Bonovova salónu dorazil včas, protože se rád cestou zapovídá s různými zvířátky. Pamatujte si, která zvířátka potkal, a cesta bude rychlejší.

Další informace

Počet hráčů

Doba hraní

Počeštění

Míra složitosti

Rok vydání

Autoři

Výrobci

Hra/Rozšíření

Články na Hrajeme.cz:

Pravidla

Odkazy:

Video:

Délka videa: 2:10 min.

Recenze

  1. thielson

    Dětská kooperační hra, která by měla nejmenším účastníků ukázat, že deskové hry nejsou jenom o tom, že jeden porazí druhého.
    Lea se snažíte dostat ke kadeřníkovi pomocí kartiček kroků, které vás donutí zastavit u určitého zvířátka na kus řeči.Každé zvířátko je jinak výřečné a je na něm napsáno určité časové zdržení. To se vám bud započítá do vaší cesty nebo ne, podle toho jakou barvou kroku jste na toto políčko vstoupili. Pokud se shoduje barva kroku s barvou políčka jste v suchu. V opačném případě se zdržíte a musíte si posunout hodiny o hodnotu udanou na kartičce. Bohužel dopředu nevidíte na jakou barvu kartičky si stoupáte a pokud cestu nestihnete zdolat v časovém limitu, kadeřnictví se zavře a vy se musíte vrátit zpátky na začátek cesty a otočit všechny objevené kartičky lícem dolů a pokud možno pamatovat si jaká se kde vyskytla barva, aby se vám v příští herní den dařilo o trochu více.
    Lea bych doporučil pro děti, které jsou max ve druhé třídě. Pro starší se totiž cesta do kadeřnictví stane rutinou a hra hodně brzo omrzí. Průchod džunglí se dá lehce ztížit tím, že odeberete kartičky s čtyřmi kroky nebo tak odstraníte kartičky s nulovým časovým zdržením. Pokud se zrovna nedohadujete, co že se zrovna skrývá pod danou kartičkou za barvu, tak je hra svižná a není zde nic co by vás mohlo zdržovat. Každé kolo dostáváte novou sadu kartičky kroků a proto nejsou všechny kola stejná, ale přimíchává se do hry malý prvek náhody. Hra je hezky graficky zpracovaná a menší hráče určitě zaujme její pestrobarevnost.

  2. Svob

    Hra ideální pro rodiny s dětmi, nebo pro děti na zlepšení paměti. Pro dospěle není hra výzvou a tak ji překonají prakticky hned po prvním kole.

    Ve hře jdete s Lvem Leo po cestě k holiči, ale na cestu máte jen určitý čas, o čas vás ale „okrádají“ ostatní zvířata, které potkáte po cestě. Abyste další den cestu zvládli v čas, musíte si pamatovat která zvířatka a kde jste je potkali.

    Zajímavý nápad a pěkné grafické zpracování. Přesto nesouhlasím s označením zde na webu: Hra je určena pro dospělé hráče

Přidat recenzi