Hrajeme.cz
DomůKatalog herRodinná hraMachi Koro: Velkoměsto

Machi Koro: Velkoměsto

Originální název:
Machi Koro: Großstadt-Erweiterung
Rok vydání:
2015 (české vydání 2016)
Počet hráčů:
2 až 4
Věk:
Hra je určena pro dospělé hráče a pro rodiny s dětmi od 8 let.
Doba hraní:
Středně dlouhá hra – 30 až 70 minut

Katalogové číslo: 13138 Kategorie: , Štítek:

Popis

Velkoměsto je velké rozšíření hry Machi Koro, které obsahuje rozšíření Přístav a Metropole. Vaše město se rozrůstá a stává se významnou metropolí. Do hry přináší více strategických a taktických možností, které ocení i náročnější hráči.

„Stavební boom pokračuje. Z vašeho města se postupně stává významná metropole. Nejdříve je potřeba postavit radnici a poté můžete pokračovat s řadou dalších zajímavých staveb. Postavte finanční úřad, stavební firmu, noční klub nebo přístav, ze kterého budou vyplouvat rybářské lodě. Staňte se architektem velkoměsta!“

Související hra:

Další informace

Počet hráčů

Věk hráčů

Doba hraní

Počeštění

Rok vydání

Autoři

Výrobci

Hra/Rozšíření

Články na Hrajeme.cz:

Pravidla:

Odkazy:

Recenze

  1. Miaou Driver

    Ahoj. Tohle rozšíření velmi povedené karetní hry vám umožní vytáhnout z potenciálu základního balení dalších desítek či stovek hodin zábavy. A to nejen díky přidáním nových budov, ale i trochu jiným herním systémem nákupu karet. A právě to se mi na hře líbí nejvíc – najednou si nemůžete koupit vaší oblíbenou sestavu výdělečných budov a musíte přizpůsobit strategii hraní podle toho, co je právě v nabídce – takže každá hra bude vypadat jinak. Pokud neměl někdo při hraní základní sady v sobě hormon škodolibosti a nechtěl hrát s červenými nebo fialovými kartami, tak teď může nastat kolo, kdy se tomu zkrátka nevyhne. S rozsáhlejší výbavou je někdy náročnější uhlídat, co všechno každá karta aktivuje, ale když se vám hra bude líbit a budete jí hrát často, naučíte se to rychle. Super!

  2. Svob

    Hezká čistě kostková hra. To znamená hra čistě o náhodě. Zde je ale náhoda převedena do zábavnější podoby. Kupujete budovy které mají nějaký efekt při padnutí konkretního čísla. Toto rozšíření se skládá ze dvou volitelných částí. Velkým vylepšením oproti základní hře je nová nabídka budov ke koupi. Dříve byly přístupně všechny budovy. Teď je to formou zásobníku, kdy jsou k dispozici jen pár druhů budov. Je to další náhoda ve hře, ale teď to hru dělá různorodější a nutí hráče jít různými cestami. Rozšíření přínáší větší variabilitu budov a proto hru Machi Koro doporučuji pouze s tímto rozšířením.

    +
    Povedena grafika
    Zajímavý výběr budov
    Rychlé partie, bez zbytečných prostojů
    Jednoduchá pravidla


    Hra je čistě o náhodě.

  3. jarmuk

    o hodně vylepšuje základní hru

Přidat recenzi