Hrajeme.cz

Quadropolis

Originální název:
Quadropolis
Rok vydání:
2016 (české vydání 2016)
Počet hráčů:
2 až 4
Věk:
Hra je určena pro dospělé hráče a pro rodiny s dětmi od 8 let.
Doba hraní:
Krátká hra – 30 až 60 minut

Katalogové číslo: 13125 Kategorie: Štítek:

Popis

Ve hře Quadropolis si na vlastní kůži vyzkoušíte roli starosty moderního města. Budete stavět město s ohledem na potřeby jeho obyvatel, a tak, abyste předčili snahy svých protihráčů. Každá budova vám umožní získat vítězné body. K dispozici máte různé typy budov s různými způsoby, jak získat body. V základním módu se hraje na čtyři kola, v každém umístíte čtyři své architekty, kteří vám pomáhají vybrat správné budovy.

Když se s hrou seznámíte podle základních pravidel, můžete vyzkoušet rozšířená pravidla. Místo čtyř budete hrát pět kol a do hry zařadíte další typy budov, které hře přidají na variabilitě.

Další informace

Počet hráčů

Věk hráčů

Doba hraní

Počeštění

Rok vydání

Výrobci

,

Hra/Rozšíření

Články na Hrajeme.cz:

Pravidla:

Odkazy:

Video:

Představení hry od Days of Wonder (délka videa: 1:15 min.):

Video návod od Watch It Played (délka videa: 18:14 min.):

Recenze

  1. cinan

    Trochu nechápu nadšení jaké hra vyvolala v zahraničí když vyšla, není to nijak originální, není to nijak zvlášť hezké, počítání tam je jak v účtárně, myslím že trochu zaspala dobu 🙁

  2. jarmuk

    Pro mne velké zklamání

  3. Pepogn

    Na první pohled se nejedná o příliš zajímavou hru. Stavba moderního města tematicky neobstojí proti hordám zombíků, fantasy hrdinům či letu vesmírných raket. Rovněž grafika není nikterak oku lahodící. Pravidla plná chyb – a to i věcných důležitých pro hru.
    Čekali byste po předchozích řádcích 1 hvězdičku? Tak tu by si tato hra opravdu nezasloužila, neboť i přes výše uvedené neduhy v sobě skrývá zajímavé herní mechaniky. Ve dvou tato hra obstojí, ale ve čtyřech se jedná o masakr (v dobrém). A rozhodně po tréninkové hře v Basic módu brzy přejděte na expert. Nabízí mnohem lepší zážitek.

Přidat recenzi