Hrajeme.cz

Telepatie

Originální název:
Telepatie
Rok vydání:
2014 (česky 2014)
Počet hráčů:
2 až 5
Věk:
Hra je určena pro dospělé hráče a pro rodiny s dětmi od 8 let.
Doba hraní:
Krátká hra – do 20 minut

Katalogové číslo: 13008 Kategorie: Štítek:

Popis

Ve hře Telepatie hráči zaznamenávají asociace na slovo či obrázek, které určí karta. Hraje se ale v týmech. Asociace si přitom zaznamenává každý sám a tajně. Počet asociací, které hráči mohou zapsat je vždy omezen políčkem, na které stojí jejich figurka. Tým si připočítá body za shodné asociace. Za každý bod se posunou po herním plánu. Zvítězí tým, který se jako první dostane do cíle.

Další informace

Počet hráčů

Věk hráčů

Doba hraní

Počeštění

Rok vydání

Výrobci

Herní systém

Hra/Rozšíření

Pravidla:

Články na Hrajeme:

Videa:

Představení hry (délka videa: 2:03 min.):

Recenze

  1. columbo

    Hru Activity považuju za takovou jednoduchou party klasiku. Telepatie však na mě působí jako špatné zpracování hloupoučkého nápadu, které se snaží parazitovat na této klasice. A to ještě v trošku předraženém balení.
    + V případě, že již máte obehranou aktivity a chcete nějakou změnu, tak toto je varianta jak se na chvilku zabavit.
    – Hra je v podstatě tak jednoduchá, že si až člověk říká, proč by měl kupovat takto velkou krabici. Na druhou stranu se tak pravidla snadno vysvětlují i po pár panácích. Rozhodně bych ale uvítal více variací na hádání podobných slov, aby to nebylo tak jednotvárné.
    – Špatné grafické zpracování karet. Karty jsou bílá čtvrtka s textem, popřípadě na rubu s ne moc povedeným černobílým obrázkem.
    – Málo herních komponentů v krabici. Board o velikosti A2 má asi budit dojem, že člověk nekoupil jen prázdnou krabici. Spíše bych uvítal pestřejší vybavení. (originální propisky, sešitek pro každého hráče, originálnější figurky, atd.)
    – V balení mi citelně chybí malé panáky (štamprtlata), se kterými je hraní mnohem větší sranda. I když to by se pak hra asi nedala označit jako „pro rodiny s dětmi od 8 let“

  2. katemar

    Dostala jsem Telepatii k Vánocům, protože jsem jí měla na seznamu her, co si určitě jednou musím koupit. Zaujala mě hlavně názvem. Když jsem jí ale poprvé vyzkoušela, nadšení mě trochu opustilo, pomyslela jsem si, že ono na ní zas tak nic originálního není! Uplně špatná hra to není, ukáže vám to, jak moc máte podobné myšlení s přáteli a jak umíte přemýšlet v časovém presu. Co se týče samotného plynutí hry, nemůžu se ubránit myšlence, že je to hrozně jednotvárné. Buť si vyberete obrázek a píšete určitý počet asociací, nebo si vyberete slovo a píšete určitý počet asociací. A časový limit je opravdu krátký. No a tak je to vlasně pořád dokola. Občas sice dojde k vtipné hádce typu ‚jak můžeš k delfínovi napsat asociaci lachtan?!‘ ale to je tak všechno. Takže na nudné večery ano, na párty s přáteli asi ne.

  3. DEJFFtm

    Hlavním plusem hry je její jednoduchost, takže není potřeba ji dlouho vysvětlovat a může se jít na věc. Hru jsme hráli jak ve čtyřech, tak v desíti, dokonce i po trojicích, vše šlo hladce. Do hry se daří zapojovat i odpůrce deskových her, kteří tvrdí, že „nic nevědí“. O tom to totiž vůbec není, spíš je důležité rychle psát a odhadnout spoluhráče. Vyplatilo se nám, když jsme dvojice rozdělili tak, aby spolu hráli hráči, kteří se dobře znají. Zábava nad vzniklými hádkami, když si každý vyložil slovo jinak, byla k nezaplacení. Hru rozhodně doporučuji, i když jsem k ní původně přistupoval s nedůvěrou. Je ideální na rozjezd večera i jeho vyplnění.

    Jako mínus vidím políčka, která znamenají hru všech hráčů najednou. Tím totiž oproti protihráčům ztrácíte tah a oni získávají velikou výhodu. Stalo se nám, že i když jsme se průměrně trefili v o mnoho více slovech, prohráli jsme jen kvůli tomu, že jsme několikrát v řadě stoupli na toto pole.

Přidat recenzi