Hrajeme.cz

Port Royal

Originální název:
Port Royal
Rok vydání:
2014 (česky 2014)
Počet hráčů:
2 až 5
Věk:
Hra je určena pro dospělé hráče a pro rodiny s dětmi od 8 let.
Doba hraní:
Středně dlouhá hra – 30 až 70 minut

Katalogové číslo: 13007 Kategorie: , Štítek:

Popis

Port Royal je svižná karetní hra, ve které jsou všichni neustále zapojeni. Zavede vás mezi piráty a obchodníky v Karibském moři. Aktivní hráč si určí, do jakého půjde rizika. Pokud bude chtít moc, nemusí získat nic. To je riziko podnikání v nebezpečných vodách. Port Royal je hra pro každého.

Související hry:

Další informace

Počet hráčů

Věk hráčů

Doba hraní

Počeštění

Rok vydání

Výrobci

Hra/Rozšíření

Články na Hrajeme:

Pravidla:

Odkazy:

Video – trailer (délka videa: 1:38 min.):

Recenze

  1. Albi

    Rychlá karetní hra, každá hra je jiná, ve čtyřech hráčích je potřeba více místa. U nás doma je to hra, která s námi putuje na každou dovolenou. Piráti k dovolené u nás patří. Hrajeme ji několikrát do měsíce a máme i obě rozšíření. Syn si zahraje rád s rozšířením rád i Solo hru. Dá se hrát už se šestiletými dětmi, jednotlivé akce na kartách pochopí po první druhé hře, pak už hrají samy.

  2. Agáta

    Nejste zvyklí počítat karty? Neyhrajete.
    Máte paměť akvarijní rybičky? Bude to napínavé!
    Máte neštěstí v lásce, ale štěstí ve hře? Do toho!

  3. zdenda

    Velmi zdařilá hra, která se s rozšířením ještě vylepší! Jediná výtka je z mého pohledu trest za úspěch, kdy kartou „daní“ přijdete o polovinu peněz.

  4. Montes27

    Pěkná svižná hra jak pro starší, tak i pro mladší hráče. Rychlá na pochopení, zábavná a nepředvídatelná. Rádi se k ní vracíme.

  5. Slado42

    Na Port royal jsem se dost těšil, ale musím říct, že to nakonec pro mě bylo zklamání. Zjistil jsem, že hra pro mě není ničím zajímavá a stává se jen nudným protáčením balíčku při snaze nasbírat různé barvy lodí. Musím říct, že nikoho v naší skupině nezaujala a rychle jsme ji odložili. Mechanika push your luck je zde dovedená až na dřeň a nějak mi to celé nesedí.

  6. Orel91

    Máte rádi piráty? Že ne? Divné, každý má rád piráty! Hey, capitan!

    Port Royal je pěkná karetní rychlovka, nenáročná na pravidla, ve které se to všechno točí rychlým tempem! Peníze, sličné ehm „panny“, námořníci, piráti, kapitáni, lodě a spousta další chásky, které se běžně motá v přístavech. Sem tam se pokusíte splnit nějakou tu fušeřinu, čas od času tasíte šavle.
    Hra pěkně odsýpá a kdo nasbírá jako první tucet bodů, vyhrál.

    + Rychlá a poměrně nenáročná hra
    + Vhodná i pro mladší hráče
    + Pěkně zpracovaná, cenově dostupná
    + Dynamická
    (+ jsou tam piráti!)

    – Občas má náhoda větší vliv, než by bylo vhodné

  7. Miaou Driver

    Ahoj. Tuhle hru mám hodně rád. Přitom jsem okolo ní v krámě dlouho chodil bez povšimnutí – takže tady obal moc neprodává. Ale jinak Vám stačí balíček karet a trocha místa na stole a už můžete pozvat kohokoliv hravého na partičku. Hra rychle odsýpá i z důvodu, že se pořád něco děje a všichni jsou neustále do průběhu hraní zapojeni – což je důležité u malých dětí i senilního dědečka. Celý vtip téhle hry je vlastně o zvážení rizika, zda otočit další kartu a tím získat něco navíc nebo naopak dostat nudlový z nosu.

  8. valchy

    Port Royal jsem poprvé objevil na Deskohraní a už od první chvíle jsem se u hry bavil. Je to hra kde se snažíte získat 12 bodů vlivu a tím vyhrát hru. Body získáváte za najímání postav a obchodováním-získávání lodí. Hra funguje velice dobře a rozhodně nic neztratíte pokud si jí koupíte. Hru mám už asi jeden rok a stále se u ní bavím ale rozhodně doporučuji hrát min. 3 až 4 hráčích. Takže Port Royal rozhodně doporučuji.

  9. cSf.Loser

    Povedený systém jak implementovat push your luck mechanismus. Hráč postupně otáčí karty a může kdykoliv zastavit a nebo riskovat. pokud se objeví 2. plachetnice jedné barvy tak má smůlu a hraje další hráč. Pokud však včas zastaví, tak si vybere (koupí) jednu kartu a následně mají ostatní hráči postupně šanci si vybrat také nějaké karty. Existuje několik typů karet a každá vám přináší nějaké ty bonusy. Takže je na každém hráči co si koupí za karty a jestli na ni vůbec má. Peníze platí právě hráči, který otáčel karty. To vytváří zajímavé tlak na hráče jak moc riskovat. Hra je rychlá jednoduchá a interaktivní. Pro mě hodně zábavná záležitost.

  10. eMdzeJ

    Perfektně vyladěná hra, která se nám jako filler točí neuvěřitelně často. Hra nabízí mnoho strategií jak vyhrát, přesto často záleží na náhodě a ochotě podstoupit riziko. Pravidla jsou jednoduchá, dá se rychle naučit. Určitě by neměla chybě ve sbírce.

  11. Plastík

    Hra je nádherná. Hlavně ve své přípravě. Neuvěřitelně snadná příprava a úklid. S manžulou hrajeme téměř 5x týdně. Na dva vítězný. Někdy do tří vítězných bodů.

  12. jerrrycek

    Jednodušší karetní hra, která má sice zajímavou myšlenku – ve zkratce – „Budu riskovat vpuštění ještě jedné lodi do přístavu, jen abych možná získal lepší kartu, nebo taky ztratil všechno, co mám?“, která se ale hodné rychle ohraje. Je spíš vhodnější pro mladší hráče, kterým nevadí větší podíl náhody. Abych ale nepsal jen samá negativa – výhoda hry spočívá v její jednoduchosti a nenáročnosti. Pravidla vysvětlíte za 5 minut a pak už jen taháte karty :). Doporučuji ji na chvíle oddechu, nebo s sebou do batohu na výlet. Lépe se hraje v alespoň 3 hráčích, ve dvou to trochu skřípe.

  13. Pepogn

    Port Royal je hra, která zaujme hned na první zahrání. Skrývá v sobě prvky náhody, která je vyvážená prvkem rizika – se kterým je třeba počítat a snažit se minimalizovat ztráty. Oproti podobným hrám nutí hráče být neustále zapojeni a hrát i v tazích soupeře. Rozhodně zde není jediná účinná strategie a dá se vyhrát více způsoby.
    Ve dvou hráčích se jedná o velmi dobrou hru a se zvyšujícím se počtem hráčů se zážitek ještě stupňuje. Palec nahoru!

  14. Betty

    Výborná hra. Oceňuji malé balení, minimální chystání, nenáročná na místo, stále hrají všichni, takže ani v pěti se dlouho nenudíte, pravidla rychle pochopitelná, žádné náročné hloubání nad každým tahem.

  15. Plastík

    To je hra, kterou jsme rozdali mezi přátele a rodinu. V 6 kusech. Jsme z ní nadšeni. Pořád ji hrajeme. Pořád. Myslím tím neustále, tedy denně. Je to paráda. Ve dvou.
    A pak, když je to ve více lidech, je to úplně jiné, opakuji, úplně jiné. Takže zase paráda.

  16. jarmuk

    Rychlá, jednoduchá hra ve které pomůže štěstí, ale záleží i na tvých dovednostech

  17. Duhamuz

    Se hrou jsem se seznámil na na veletrhu v Letňanech.Po krátké ukázce, jsme se rozhodli hru Vlastnit. Počkali jsme si na Ježíška a bylo vyhráno.
    Tento typ hry je pro hráče, kteří mají rádi rychlé a svižné hry. Takové, které si můžete zahrát i několikrát po sobě.
    Jednu hru lze zahrát tak od 10-20 minut. Bude záležet na počtu hráčích. U Těchto rychlých her je důležité, že v žádném okamžiku nikdo nečeká příliš dlouho na svůj tah. A jen tak se nikdo nenudí a nečeká na druhé. Pravidla-mi nebude zatěžovat. Jsou vskutku jednoduchá. Každý musí vynaložit míru Risku-Zisku. Ze začátku hráč prakticky bere to co je. Avšak v určitém momentě se hra láme a přichází taktizování. Kolik karet vyložit, které symboly včas vzít, a jaké expedice podniknout.
    Náhoda hraje ohromnou roli. Často se budou míchat karty a proto při častějším hraní hrozí ošoupání karet. Avšak a ni to není nešvar hry. Ta je k tomu určená. Časem se ukáže, zda má hra nějaká negativa.

  18. cinan

    Svižná, originální a hlavně zábavná – možná trochu nevyvážené karty

  19. lapin

    Hra je především velmi svižná a přestože se zdá být hodně náhodná, hráč se vždy může rozhodnout riskovat či neriskovat. Oceňuji také (nikoliv na první pohled) vyvážené karty, díky nimž lze taktéž náhodu postupně víc a víc regulovat, tvořit strategii a partii ovládnout.
    Vyzkoušeno ve všech variantách (2-5).

  20. ladyarcher

    hru jsem zatím hrála pouze ve dvou hráčích
    v tomto počtu nebyla moc zajímavá a byla vcelku vyrovnaná, záleželo tak na jednom bodu rozdílu
    způsob výběru karet se mi zdá hodně zajímavý, většinou jsem bohužel neměla moc štěstí a můj tah skončil dříve než začal
    ve dvou na mě však skoro vždy zbyla nějaká karta od soupeře
    karty postav dávají dost zajímavé možnosti, například karta, která snižuje náklady na všechny další karty …
    ačkoliv se považuji za hráče a nemám moc ráda velký podíl náhody, tak tato hra se mi na odpočinkovku zdá pěkně vyvedená a nejen herně, ale i graficky
    i nehráčům budete schopni ji vcelku rychle vysvětlit a slušně si zahrát

Přidat recenzi