Hrajeme.cz

Coup: Noční klub

Originální název:
Coup
Rok vydání:
2012 (české 2014)
Počet hráčů:
2 až 6
Věk:
Hra je určena pro dospělé hráče a pro rodiny s dětmi od 10 let.
Doba hraní:
Krátká hra do 20 minut

Katalogové číslo: 13002 Kategorie: Štítky: ,

Popis

Karetní hra Coup: Noční klub je zasazena do mafiánského prostředí. Utkáte se v boji o moc mezi mafiánskými klany. Je to jednoduchá a rychlá hra pro 2–6 hráčů, ale vzhledem k tomu, že je založena na blafování a komunikaci, si ji více užijete ve větším počtu.

Další informace

Počet hráčů

Věk hráčů

Doba hraní

Počeštění

Rok vydání

Výrobci

Hra/Rozšíření

Odkazy:

Recenze

  1. pavel t

    Coup je krásná blafovací hra, kterou vysvětlíte za dvě minuty, ale hrát se dá hodiny a pořád má co říct.
    Jedinou nevýhodou je konkrétní verze Coupu, kterou Rex Hry přinesly na český trh, protože sci-fi verze Coupu je daleko krásnější, kdežto tahle mafiánská graficky jednak nenaláká a v některých detailech dokonce ani nefunguje

  2. Shaman

    Coup je krásná ukázka toho, že v jednoduchosti je síla. Jedná se o malou, rychlou a jednoduchou bluffovací hru pro 2-6 hráčů (osobně jsem ozkoušel varianty pro 3,4 a 5 hráčů), která je odehraná do cca 15 minut. Ve hře je 5 postav, každá na třech kartách. Každý hráč dostane náhodně 2 karty z balíčku postav, které krom schopností reprezentují i jeho „životy“. To, jaké postavy hráč reálně má ví, jen on sám. Cílem je vyřadit ostatní hráče ze hry za použití schopností postav a bluffování – využívat totiž můžete nejen ty postavy, které máte, ale i ty které ne – pokud Vám to Vaši protivníci uvěří. Díky nim pak hromadíte peníze, okrádáte a vraždíte ostatní a snažíte se ubránit vašim protivníkům. Hra je navíc opravdu maličká a není problém ji kdykoliv vzít a použít jako výplň mezi většími věcmi nebo na dojezd když už se Vám nechce pouštět do větších akcí. Karty jsou velké, kvalitní a opatřené pěknými ilustracemi „komiksového“ typu. Hra je k dostání v češtině za pár korun.
    Je to jedna z mála her v našich sbírkách, která zatím bavila opravdu všechny a nikdo si u ní nestěžoval.

    Klady
    -jednodcuhost
    -blufování jako základní herní mechanika
    -svižnost

    Zápory
    -pro někoho až příliš jednoduchá
    -pokud nemáte rádi blufovačky tak ruce pryč

  3. cinan

    Tak nějak nechytlo, v téhle kategorii her je spousta lepších (z mého hlediska)

  4. cSf.Loser

    Taková lehce složitější párty hra. Kombinace dedukce a blafování je poměrně hezky zařazená do hry. Po prvotním nadšení přišla takové vychladnutí. Ten konec těch partií je nějaký divný, rychlý a totálně hra na konci ztratí tempo. Téma je sice pěkné, ale grafika se mě osobně vůbec nelíbí, ale ve větším počtu se tomu nebráním nebudu.

Přidat recenzi