Hrajeme.cz
DomůKatalog herRodinná hraVelbloudí dostihy (Camel Up)

Velbloudí dostihy (Camel Up)

Originální název:
Camel Up
Rok vydání:
2014 (česky 2014)
Počet hráčů:
2 až 8
Věk:
Hra je určena pro dospělé hráče a pro rodiny s dětmi od 8 let.
Doba hraní:
Středně dlouho trvající hra – asi 30 až 70 minut
Doporučení rodiny:
Určitě vyzkoušejte, neměla by uniknout vaší pozornosti.
Doporučení hráče:
Asi nebudete zklamáni.

Katalogové číslo: 12999 Kategorie: Štítek:

Popis

Velbloudí dostihy vás zavedou do saharské pouště, kde se mezi pyramidami konají vyhlášené závody. Hráči představují egyptské zbohatlíky, kteří se jako sázkaři účastní velbloudích závodů. Vsadit si na toho správného, může znamenat, že vyděláte velký balík peněz. Velbloudi se ale předhánějí a do poslední chvíle není jisté, který zvládne trať okolo pyramidy nejrychleji. Čím dříve vsadíte, tím více můžete vydělat, pokud vám tip vyjde.

 

Albi Velbloudí dostihy lze pořídit v e-shopech za cenu od (Zdroj: Heureka.cz)
Porovnat ceny >>

Další informace

Počet hráčů

Věk hráčů

Doba hraní

Počeštění

Rok vydání

Výrobci

Míra náhody

Míra interakce

Míra složitosti

Míra humoru

Doporučení rodiny

Doporučení hráče

Hra/Rozšíření

Články na Hrajeme.cz:

Pravidla:

Odkazy:

Recenze

  1. cinan

    číňan

  2. Gingi

    Skvělá rodinná hra, která je moc pěkně graficky zpracovaná a která je přijemně svižná. Jednoduchá pravidla mají výhodu při vysvětlování dětem i novým hráčů. Velký díl náhody zajistí, že i děti můžou snadno porazit rodiče. A že i v partě kamarádů není nikdo naštvaný, že prohrál. Hra je skvělá a vřele doporučuji.

  3. cSf.Loser

    Zajímavá hra, které se tváří jako závodní, ale ve výsledku je to spíš hra sázecí. Libí se mi mechanismus, kde máte větší odměnu pokud vsadíte dříve tedy s větším rizikem. Dobré také je, že je to také hra spíše pro více hráčů. Grafika mi tedy vůbec nesedla. Hra mi ve výsledku přišla krátká a ne příliš zábavná.

  4. barborisek

    Prostě nepřekonatelně krásná hra. Ať už ti roztomiloučcí velbloudi, kteří se stavějí celou hru různě na sebe, neodolatelná pyramida, nebo chudáček sálát, který doběhl do cíle poslední. Všechno Vás hned dostane už jen tím, jak to lákavě vypadá. Krabice na první pohled působí tak, že snad jen někdo nasadil klasické Dostihy někam do Afriky. Ale po rozbalení Vás hra okamžitě vyvede z omylu. Jistě že Vás partie, které Vám kostky připraví tak, že je od začátku do konce jasné, který velbloud doběhne první a který poslední, nebudou až tak bavit. Ale většinou Vás hra udrží až do konce v napětí a v neustálém vyměňování typů na vítěze a poraženého, abyste byli první, kdo to nejlépe odhadne. Hra která není o nakupování velbloudů (nebo koní), u čehož v klasických Dostizích většina dětí také končí, ale o lehkém hazardu a sázení, no a hlavně o tom vysypávání kostiček z pyramidy a přeťapkávání velbloudů různě přes sebe. Protože i když nevyhrajete, tak Vás ale herní materiál rozně i sám o sobě krásně pobaví. 😉

  5. Plastík

    Hra mě absolutně nadchla. Ať to bylo zracováním, herním mechanismem – sází se. Rád bych ji vlastnil. Drahá polovička to pro delší dobu hraní nedovolila pořídit. A moc se jí taky nelíbilo, jakým nádherným způsobem se házeli kostky. To co mě uchvátilo, polovičku odradilo. Nevadí. Rozhodně když bude hra někde ve slevě, tak jí koupím.

  6. michellle1

    Jednoduchá pravidla, pohodová, oddechová, zábavná rychlá hra. Doporučuji.

  7. Monka

    Kratší, zábavná hra. Hrálo nás pět, z toho 3 děti ve věku 5-6 let. Taktiku lze naučit, ale stejně je zde poměrně dost výrazný prvek náhody. Grafické provedení parádní.

  8. cuf

    Kratší hra, náhoda je zastoupená kostkami, ale do určité míry ovlivnitelná destičkami oáz. Zábava je u toho velká a o vítězi není jasné až do konce. Ve více hráčích lepší.

  9. Lenka K.

    Hra Velbloudí dostihy vás svou tématikou zanese do světa sázek a hry se štěstím a rizikem, kde i největší favorit může být v cílové rovince nečekaně poražen nejméně obávaným závodníkem.

    Každá hra – závod- je rozložena na jednotlivé etapy, kde spolu závodí v rychlosti pět velbloudů různé barvy. Hráči v jednotlivých etapách sázejí na průběžného vítěze, ale zároveň se snaží odhadnou celkového vítěze a poraženého celého závodu. Kromě sázení se hráč může rozhodnout ovlivnit běh závodu akčními kartami, které při stoupnutí na příslušné pole velbloudy zpomalují či zrychlují. Dále mohou hráči posunout závod vpřed vyvrhnutím jedné kostky z pyramidy. Díky důmyslnému systému, kdy vypadne vždy pouze kostka jedné barvy, dochází v závodu k neustálým zvratům a pořadí velbloudů se mění při každé etapě. Napínavosti závodu dodá také vršení velbloudů do závodních jednotek na jednotlivých polích, kdy postupující velbloud při pohybu vpřed posouvá zároveň všechny další velbloudy, které nese na zádech. Po každé etapě inkasuje každý ze sázkařů patřičný výdělek podle svých sázek, nebo při špatném typu vrací peníze do banku.

    Vyhrává nejúspěšnější sázkař. Pořadím často zamíchají sázky na celkového vítěze a poraženého závodu, které se odhalují až po protnutí cílové pásky prvním z velbloudů skončení závodu. Pořadí hráčů je tedy až do konce neznámé.

    Herní pravidla jsou velmi snadno pochopitelná, ale hře to vůbec neubírá na atraktivitě. Naopak je plná neočekávaných situací. A přestože spoléháte na svou pečlivě promyšlenou strategii, často vám s kartami může zamíchat nejméně pravděpodobné vyústění situace. Někdy se holt vyplatí spoléhat na štěstí. Hra se díky nesčetnému množství variací vyvíjí pokaždé různými směry (velbloudi se drží pohromadě, jsou rozesetí po celém herním poli atd.) a jen tak snadno se neomrzí. Výhodou hry je také to, že je zábavná i ve dvou hráčích. Doba trvání hry je cca 20 minut. Celkově bych hru zhodnotila jako velmi zábavnou svižnou hru, při které se pobaví jak parta přátel, tak rodina.

  10. Michal Smid

    Oddechová rodinná hra, která je napínavá do poslední chvíle.

  11. ladyarcher

    Hra je úžasně graficky provedena, ale pro mě jako hráče složitějších her je v ní hodně velká míra náhody, ne-li stoprocentní.
    Posun velbloudů závisí pouze na kostkách vytahovaných z pyramidy, takže si sice někdo může říkat, jakou má dobrou strategii, když například sází stále jen na zelené velbloudy a oni náhodou vyhrají, ale x dalších her to tak nebude.

  12. Agáta


    Camel Up (nebo spíš Camel Cup) je poměrně zábavná hra. Je tu prvek náhody i prostor pro vymýšlení strategií, může tedy pobavit, i pokud se u ní sejdou různě zkušení hráči. K vítězství vedou různé strategie, které je třeba volit i podle chování ostatních hráčů. Hra je poměrně rychlá a svižná a nevyžaduje půlhodinové rozjímání nad nejlepším tahem. Pravidla nejsou příliš složitá, hra se hodí i pro začátečníky. Tedy výborná rodinná hra nebo oddechovka pro zkušené hráče.

    Je to tak trochu Člověče, nezlob se. Ve hře závodí 5 velbloudů na celkem krátkém okruhu. Hráči se snaží odhadnout, který z nich bude první v daném kole a kdo vyhraje (či prohraje) celý závod (který trvá cca 5 kol). Jak rychle velbloud běží určuje kostka (tedy prvek náhody), ale hráč má možnost velbloudům na trase pomoci (připraví jim oázu) nebo je zpomalit (pouští). Podíl náhody není zas tak velký, průběh hry hodně ovlivňuje i chování ostatních hráčů.

Přidat recenzi