Hrajeme.cz

Mafia City

Originální název:
Mafia City
Rok vydání:
2012
Počet hráčů:
3 až 5
Věk:
Hra je určena pro dospělé hráče a pro rodiny s dětmi od 12 let.
Doba hraní:
Dlouhotrvající hra – 60 až 120 minut
Doporučení rodiny:
Není známo nebo nedokážeme zařadit.
Doporučení hráče:
Určite vyzkoušejte, neměla by uniknout vaší pozornosti.

Katalogové číslo: 12952 Kategorie: Štítek:

Popis

Máte rádi filmy s mafiánskou tematikou a chtěli byste zažít něco z jejich atmosféry? Pak vyzkoušejte tuto původní českou hru. Každý hráč vede jednu mafiánskou rodinu, která usiluje o ovládnutí města. Hráči se vzájemně nijak nešetří. Vydobýt si přední místo není jen tak. Ve hře budete obsazovat jednotlivé části města a škodit soupeřům. Zároveň ale budete muset dobře promýšlet své kroky.

Další informace

Míra náhody

Počet hráčů

Věk hráčů

Doba hraní

Počeštění

Rok vydání

Míra interakce

Míra složitosti

Míra humoru

Doporučení rodiny

Doporučení hráče

Výrobci

Autoři

– BoardGameGeek

Recenze

  1. Svob

    Hra má neotřelé mechanismy, které jen podtrhují atmosféru danou tématem hry. Hra by se dala zařadit mezi hry s area kontrolou. Kde převaha na území určuje přidáváním pokerových žetonů do stohu, kde je určující kdo dřív žeton vložil a v jakém počtu. Po zisku území se vyhodnotí jejich vlastnosti. Některé vám dají dalšího kumpána (žeton), dá vám pravomoc dělat náhodně prohlídky ve jménu zákona (možnost prohlížet karty ostatním) nebo případně podplatit starostu a tím určovat pořadí. Karty které můžete využít třemi způsoby, a s efekty odpovídající tématu.

    Hra je od českého autora a za malý peníz dostanete opravdu hodně muziky. Ve hře jsou pokerové žetony pro každého hráče, s kterými si prostě musíte hrát když přemýšlíte co udělate. Jen to přidává k atmosféře. Součástí hry jsou i tři figurky které jsou dokonce už nabarvené (Starosta, policejní náčelník a vrah).

    +
    krásné grafické zpracování
    nabarvené figurky
    poměr cena/výkon
    neotřelé mechanismy
    pokerové žetony
    hra nemá prostoje kdy by se někteří hráči nudili
    atmosféra
    velká interakce mezi hráči
    hratelné ve všech počtech


    nic

  2. cSf.Loser

    Herně velice zajímavá hra a z mého pohledu neotřelé mechanismy, krásně spojené s tématem. Ve hře se snažíte obsazovat pomocí svých nohsledů lokace, již samotné obsazování je velice hezky řešeno přes umísťování žetonů. Následně se za každou lokaci rozdělují body a využívají jejich speciální schopnosti. Navíc jsou tady zajímavé karty, které lze použít více způsoby. Hra je velice interaktivní až v určitých momentech hodně konfliktní. Zpracování je takové zvláštní. Žetony jsou super, ale karty jsou takové rozporuplné kvality. Grafické zpracování mi moc nesedí, ale neodrazuje mě to od dalšího hraní. Navíc oceňuji, menší krabici a rozumnou cenu.

  3. Orel91

    Velice krásná hra, vyžadující logické myšlení, předvídavost a strategii, ale i intriky, blafování a trošku zákeřnosti. Prostě taková typická mafiánská hra.
    Hru jsem zatím hrál jen párkrát, ale pokaždé mě neskutečně bavila. Bylo třeba myslet jako opravdový padouch.
    Ve hře se snažíte co nejrychleji dosáhnout deseti bodů, čehož docílíte ovládáním jednotlivých území na mapě. K tomu vám slouží vaši „mafiáni“, které podle potřeby různě přesouváte. Celou hru pak zamotávají speciální karty akcí, které různě upravují počet mafiánů na jednotlivých územích nebo nějakým způsobem ruší efekty karet ostatních hráčů a tak podobně.
    Hra není příliš náročná na pravidla, nicméně je vhodná spíše pro zkušenější a starší hráče, kteří už jsou schopní přemýšlet trochu více dopeřdu a v souvislostech.
    Osobně ji doporučuji všem milovníkům strategických a blafovacích her!

  4. jakub

    Hra Mafia City pěkně využívá mechanismus převahy, který je doplněn o akční karty s jejich nečekanými zásahy. Je na každém hráči, jak ke hře přistoupí a jakým způsobem bude ovlivňovat ostatní. Je vidět, že si vydavatel pohrál se zpracováním hry do detailu, včetně inzertu krabice.

    Dobře si zahrajete v jakémkoliv počtu hráčů. Nejvíce si ale hru užijete v pěti hráčích, kdy se nejlépe uplatní interakce mezi nimi. V různém počtu musíte hrát rozdílným způsobem, protože vás staví do jiných situací, na něž musíte umět reagovat. Díky tomu je každá partie hry jiná, takže se vám jen tak neohraje.

    Celou recenzi najdete na herním webu Frodovy deskové hry.

Přidat recenzi