Hrajeme.cz
DomůKatalog herRodinná hraCarcassonne: Zimní krajina

Carcassonne: Zimní krajina

Originální název:
Carcassonne: Winter edition
Rok vydání:
2012
Počet hráčů:
2 až 5
Věk:
Hra je určena hlavně pro děti. Mohou jí hrát ale také dospělí mezi sebou a přitom se dobře pobavit.
Doba hraní:
Středně trvající hra – asi 30 až 70 minut
Doporučení rodiny:
Určitě vyzkoušejte, neměla by uniknout vaší pozornosti.
Doporučení hráče:
Asi nebudete zklamáni, ale také vás asi nenadchne.

Katalogové číslo: 12936 Kategorie: Štítek:

Popis

Vydejte se v čele své družiny na cesty a louky, do měst a klášterů a hledejte své štěstí v okolí města Carcassonne. Vzhled krajiny je ve vašich rukou a strategické rozmístění družiníků – sedláků, lupičů, mnichů nebo rytířů, určuje cestu k úspěchu. Body se započítávají jak v průběhu hry, tak na jejím konci. Proto je hra neustále napínavá a vítěz je znám až po konečném sčítání.
Jedna z celosvětově nejoblíbenějších her v nové podobě. Moderní klasika v zimním hávu. Pravidla jsou stejná jako u základní hry Carcassonne. Obsahuje 12 úplně nových kartiček.

Další informace

Míra náhody

Počet hráčů

Věk hráčů

Doba hraní

Počeštění

Rok vydání

Míra interakce

Míra složitosti

Míra humoru

Doporučení rodiny

Doporučení hráče

Výrobci

Autoři

– BoardGameGeek

Recenze

  1. Cermakov1

    Jde akorát o nový design základní hry Carcassonne.

  2. JakSeRodi

    To samé jako základní hra jen v jiném (zimním) kabátu. Hra je stále skvělá, ale musím dát čtyři hvězdy, protože není kompatibilní s ostatními rozšířeními. Teoreticky tedy je, ale zimní části s travnatými nevypadají úplně nejlépe.

    Pozor pokud je to vaše první Carcassonne, tak raději zvolte původní základní verzi, protože až budete chtít nové rozšíření, tak vám to se Zimní krajinou bude dělat problémy.

  3. GADICEK

    Tato hra není pro mě. Sice není úplně špatná, ale zároveň se na ní nedá nijak stát závislým a to je velká škoda. Každý se modlí, aby mu padla kartička kostelu a na konci se každý modlí, aby měl co nejvíce luk a hájů.

  4. ChlapecJack

    Od Carcassonne jsem hrál zatím jen tuto verzi a můžu říct, že mě tato hra baví, díky jednoduchosti, která se ovšem v průběhu a na konci promění v docela zajímavý a strategický boj o body, jelikož pouze dobře promyšlené tahy a kontrola soupeřů vám umožní vyhrát aniž byste spoléhali více na náhodu apod. Sice to nejde hrát pořád, ale pokud si to člověk občas zahraje, tak to vždy bude stát zato.

  5. MiW

  6. Iggy

Přidat recenzi