Hrajeme.cz
DomůKatalog herRodinná hraCarcassonne Minirozšíření 5: Mág a čarodějnice

Carcassonne Minirozšíření 5: Mág a čarodějnice

Originální název:
Carcassonne Minierweiterung 5
Rok vydání:
2012
Počet hráčů:
2 až 5
Věk:
Hra je určena pro dospělé hráče a pro rodiny s dětmi od 8 let.
Doba hraní:
Středně trvající hra – asi 30 až 70 minut
Doporučení rodiny:
Určitě vyzkoušejte, neměla by uniknout vaší pozornosti.
Doporučení hráče:
Asi nebudete zklamáni, ale také vás asi nenadchne.

Katalogové číslo: 12891 Kategorie: Štítky: , ,

Popis

V okolí Carcassonne se pohybují lidé s nadáním k magii. Magie se ovšem dá využívat různými způsoby. Zatímco moudrý mág obyčejným lidem pomáhá, zlomyslná čarodějnice jim škodí. Obsahuje: 8 kartiček krajiny, 1 figurku mága, 1 figurku čarodějnice. Ze série šesti různých minirozšíření Carcassonne. V každé krabičce najdete jako bonus jednu kartičku ze sedmého rozšíření Kruhy v obilí.

Další informace

Míra náhody

Počet hráčů

Věk hráčů

Doba hraní

Počeštění

Rok vydání

Míra interakce

Míra složitosti

Míra humoru

Doporučení rodiny

Doporučení hráče

Výrobci
Autoři

Recenze

  1. Effka

    také povedené rozšířeníčko není na škodu ho mít 🙂

  2. Orel91

    V principu jednoduché minirozšíření. Pokud se vám daří, pozvete si na svůj píseček mága, abyste se měli ještě líp. Pokud to jde dobře soupeři, pošlete do jeho krajin čarodějnici, aby mu to šlo trochu hůř. Dejte si ale pozor, aby to soupeř na vás nezkoušel podobně!

  3. Zweter

    Velmi jednoduché a přesto dobré rozšíření. Jedno z mála které nekomplikuje hru složitými pravidly. Vylepšíte si své město mágem, nebo raději uškodíte protihráči čarodějnicí? Stihnete město dokončit dřív než vám protihráč mága vezme? Staví si váš protihráč obrovské město, díky kterému by vás bodově porazil? Šoupněte mu tam čarodějnici! Dvě malé figurky přinášejí více možností než bych očekával.

  4. pAndulka

    Při vytažení kartičky z tohoto rozšíření se hráč musí rozhodnout, zda bodově přilepšit sobě nebo uškodit protihráči. Také musí počítat s tím, že když si dá mága do města, které zdaleka není uzavřené, může o něj během několika kol přijít, pokud si některou z kartiček vytáhne protihráč. Stejně tak v jeho městě může skončit čarodějnice, kterou umístí k protihráči.

  5. Naifa

    Toto rozšíření jsme nepochopili a proto hrajeme základní hru rozšířenou jen o kartičky krajiny z tohoto minirozšíření. Avšak figurky mága a čarodějnice zůstávají v krabici bez povšimnutí. I přesto jsme rádi za toto rozšíření, protože každá přidaná kartička krajiny k základní verzi znamená její obohacení o celkový požitek ze hry.

  6. Lachvos

Přidat recenzi