Hrajeme.cz

Bylo nebylo

Originální název:
Unce Upon a Time
Rok vydání:
1993
Počet hráčů:
2 až 6
Věk:
Hra je určena pro dospělé hráče a pro rodiny s dětmi od 8 let.
Doba hraní:
Středně trvající hra – asi 30 až 70 minut
Doporučení rodiny:
Není známo nebo nedokážeme zařadit.
Doporučení hráče:
Není známo nebo nedokážeme zařadit.

Katalogové číslo: 12802 Kategorie: Štítky: ,

Popis

Bylo nebylo je pohádková vyprávěcí hra, ve které tvoříte vlastní příběh na základě zahrávání karet s pohádkovými prvky. Karty představují postavy (král, čarodějnice, vlk), místa (palác, les), vlastnosti (krásný, moudrý), předměty (meč, prsten) a události (boj, setkání). Z těchto musíte skládat příběh, přičemž postava vypravěče se často mění a pohádka tak nabírá nečekaných zvratů

Další informace

Míra náhody

Počet hráčů

Věk hráčů

Doba hraní

Počeštění

Rok vydání

Míra interakce

Míra složitosti

Míra humoru

Doporučení rodiny

Doporučení hráče

Výrobci

,

Autoři

, ,

– BoardGameGeek

Recenze

  1. GADICEK

    Hádka vznikla cca po půl minutě hraní. Některým hrám by se měl člověk obloukem vyhnout, pokud nemá nervy na hádky. Ale věřím, že v dobrých podmínkách by se tato hra mohla stát průměrnou zábavou.

  2. vendulala

    Zkoušeli jsme to několikrát hrát ve smíšeném kolektivu dospělých a dětí a popravdě to moc nezaujalo. Pro mne osobně je to poněkud frustrující tím, že se snažím příběh rychle nějak odvyprávět, protože si nejsem jistá, kdy mne někdo zastaví – což vede k zbytečně zjednodušenému vyjadřování a ten příběh pak vlastně za moc nestojí. Možná kdyby to tak moc nestálo na tom „přebíjení“ souvisejícími kartami, mohlo vzniknout něco zajímavějšího, čert ví. Možná to ale někdy zkusíme znovu.

  3. JakSeRodi

    Bylo nebylo je dobré, tak jak jsou dobří její hráči. Je to značně specifická hra, která neosloví každého, ale pokud se sejde ta správná parta lidí, vznikají opravdu nezapomenutelné zážitky. Pokud se však stane, že hráči chtějí vermomocí vyprávět právě jejich verzi příběhu a „násilně“ a „nelogicky“ rozvíjejí příběh svým směrem může se rychle stát, že se zábava vytratí a už ji nenajdete. Přesto jde o originální hru, která vám dává možnost ukázat svou představivost v plné kráse.

    Pozor na ten správný výběr spoluhráčů.

  4. Pepogn

    Hra, od které jsem čekal možná trochu víc, ale do značné míry to souvisí s partou spoluhráčů. U této hry je naladění na obdobnou zábavu opravdu klíčové. Kupovali jsme ji před pár lety pro děti z naší pionýrské skupiny, párkrát ji vyzkoušeli a nechytla se, tak šla na dno skříně.
    Letos v lednu jsme ji však opět vytáhli a zkusili s partou už ani ne tak dětí, ale osmáků, deváťáků, budoucích instruktorů. A to, jaké příběhy vznikaly jsem opravdu nečekal. S chutí jsem se zapojil a pár hodin jsem se nimi bavil. Dnes už si o Bylo nebylo tahle partička říká sama. Takže ano, doporučuji, ale nemá smysl to lámat přes koleno.

  5. aneken

Přidat recenzi