Hrajeme.cz
DomůKatalog herStrategická hraCivilization: Desková hra (2. vydání)

Civilization: Desková hra (2. vydání)

Originální název:
Sid Meiers Civilization: The Board Game
Rok vydání:
2010
Počet hráčů:
2 až 4
Věk:
Hra je určena pro dospělé hráče a pro rodiny s dětmi od 12 let.
Doba hraní:
Velmi dlouhá hra – trvá většinou více než 2 hodiny.
Doporučení rodiny:
Tuto hru vám nedoporučujeme, najdou se pro vás lepší hry.
Doporučení hráče:
Asi nebudete zklamáni.

Katalogové číslo: 12791 Kategorie: Štítek:

Popis

Desková hra Civilizace vychází ze slavné počítačové předlohy a mistrně převádí atmosféru i herní prvky na stůl. Hráči se zde stávají vůdci jednoho ze šesti národů a pomocí propracovaného herního systému rozvíjí tento národ až na samý vrchol novodobé civilizace. Vyhrát může pouze ten, který důmyslně propojí všechny aspekty vznikajícího národa.

Během hry se musíte soustředit jak na rozvoj a údržbu svých měst, tak i na zvelebování jejich okolí, správu armády i pokladnice a nesmíte zapomenout ani na kulturu a politiku. K vítězství vedou čtyři rozdílné cesty – buď své soupeře udoláte vojenskou silou, nebo množstvím peněz ve své pokladnici, vědeckým pokrokem nebo kulturní vyspělostí svých obyvatel.

Další informace

Počet hráčů

Věk hráčů

Doba hraní

Počeštění

Rok vydání

Míra náhody

Míra interakce

Míra složitosti

Míra humoru

Doporučení rodiny

Doporučení hráče

Výrobci

Autoři

Odkazy:

Videa:

Představení hry (délka videa: 3:20 min.):

Představení hry od FFG v českém dabingu (délka videa: 5:45 min.):

 

Recenze

  1. Cermakov1

    Byla to moje vytoužená hra, jelikož miluji její počítačovou verzi. Musím, ale říct, že je velmi náročná a jen příprava mi zabere hodně času. Zatím jsem nenašla spoluhráče se kterým bych si ji byla schopna zahrát a také dohrát až do konce. Opravdu náročná hra po všech stránkách, pro mne trochu zklamání.

  2. Svob

    Veliká strategická hra, skvělá předělávka PC verze. Krásně graficky zpracovaná. V krabici naleznete opravdu velké množství materiálu na které budete potřeba velký stůl. Čtyři cesty k vítězství a různě zaměřené národy vedou k velké variabilitě her. I ve dvou hráčích se ale nedostanete pod 3 hodiny. Pravidla nejsou úplně lehká ale po pár hrách se lehce dostanou do krve.

    +
    prakticky vše co očekáváte od strategické hry


    akorát lehce pokulhává bojový systém (vylepšuje rozšíření)

  3. 0186

    Potřebujete opravdu velký stůl.
    Krásné provedení.
    Nevhodné pro začátečníky.

  4. mulgrew

    Náš zatím poslední úlovek.Krasná,propracovaná,ale časově náročná hra.Rozhodně to není hra pro každého,ale kdo hraje rád strategie,bude spokojen.Pravidla jsou složitější,příprava delší,ale o to kvalitnější zážitek Vás čeká,pokud vše nastudujete.
    Podle mě nejlepší a nejvyváženější hra,která se mi dostala do ruky.Nelze nic vytknout

  5. Storm

    Výborná strategie, která čerpá z PC předlohy, a pokud můžu soudit, tak úspěšně. Každý národ má jiný bonus a podle toho se vyplatí soustředit na danou oblast. Vylepšovat je však třeba vše rovnoměrně, jinak by vaši jízdu mohly překvapit tanky. Mapové díly se skládají náhodně a proto pokaždé můžete narazit na jiný mapový díl. Navíc počet hráčů ovlivňuje tvar celé mapy a přináší další variabilitu. Strategie je to výborná a od prvního kola je třeba si hlídat tahy, jinak vás to může později hodně mrzet.

  6. Miaou Driver

    Civilizace – Ahoj. Měl jsem moc rád počítačovou verzi téhle hry a tak jsem byl zvědavý, jak bude vypadat desková varianta. A musím říct, že zklamaný určitě nejsem. Základní koncept hry zůstal zachován. Stavíte města, objevujete technologie, šíříte svůj kulturní vliv a válčíte s ostatními civilizacemi. Líbí se mi grafické zpracování, možnost vítězství různými cestami a také variabilita jednotlivých národů. Kupodivu mi ani nijak nevadí často kritizovaný systém soubojů. Asi bych nedoporučil hru malým dětem a to nejen kvůli náročnější komplexnosti celé hry, ale také proto, že je pro ně složitější pochopit některé pojmy.

  7. Číha Ondřej

    hra je určitě velmi zajímavá a zábavná ale vadí mi složitá příprava

  8. cSf.Loser

    Dokonalé převedení nejlepší počítačové hry všech dob do deskové hry. Grafika moc pěkná a přehledná. Pravidla sice složitější, ale na druhou stranu srozumitelná. Skvěle vymyšlený systém zdrojů, měst a budov. Bohatý strom technologií. Jen ten souboj ten je slabší. Skvěle hratelné ve všech počtech hráčů. 4 vyrovnané podmínky k vítězství. Ale pozor hra trochu klame tělem, je v ní hooodně počítání a plánovaní tahu. Všem doporučuji zkusit.

  9. Johny.z.Lampy

    Naprosto bomba a pecka 😀 😀 doporučuji. Jen pozor podle mě není tato hra pro každého. Doporučil bych ji hráčům kterým nevadí, že stráví u téhle hry dlouhé hodiny, hlavně ze začátku, než si zvyknou na způsob hry. Za další nedoporučuji začátečníkům. Jako první deskovku si pořiďte určitě něco jednodušího, aby se pak nestalo že vám bude Civilizace jen ležet v šuplíku, ale vraťme se ke hře. Super hratelnost skvěle propracovaná. Není jedno straně zaměřená a hráč si může vybrat jakým způsobem bude chtít zvítězit. Možností jak vyhrát hru je hned několik a žádný není nudný. Hráči co rádi kombinují a rádi vymýšlí různé strategie se můžou dokonale vyřádit 😀 takže jestli chcete strávit pár luxusních hodin hraním směle do toho.

  10. TomassoP.

    zatím asi největší top, co jsem kdy hrál. Asi je to tím, že mám rád válečné hry, hra se mi líbila i svým rozsahem – tj. způsoby, kterými může člověk hru vyhrát.(jsou 4). Od začátku do konce paráda 🙂

  11. ladyarcher

    Výborně promyšlená hra. hrála jsem ve dvou a ve třech.
    ve dvou mě většinou kamarád porazí vojensky, protože nestíhám nakupovat dostatek kartiček jednotek a zároveň se soustředit na jinou z možností výhry.Občas se mi podaří skoro vyhrát na kulturu, protože kulturní karty jsou ve hře velkou výhodou.
    Pravidla jsou opravdu dlouhá na čtení, ale zase vcelku lehce pochopitelná.První nástřel mi ovšem podal kamarád v podobě zkušební hry, ale bohužel pravidla přesně nikdy nečetl, takže spoustu věcí vysvětlil špatně. Je přeci jen třeba je alespoň jednou přečíst i když vám hru někdo vysvětlí, a dohledat nuance.
    Trošku odrazující také může být příprava hry – spousta komponent k roztřídění a rozmístění.
    ovšem když už to děláte poněkolikáté není to tak zlé jak se zdá.
    První partie s mnoha koukáním do pravidel nám ve dvou trvala asi tak 5 hodin, ale teď už počítáme většinou něco kolem dvou.
    Chtěla bych hru zkusit i ve čtyřech, to už bude můj spoluhráč sledovat i ostatní a nebude se soustředit jen na moje zničení.
    Myslím že popisovat zde herní systém nemá smysl.
    Každopádně tuto hru doporučuji náročnějším hráčům, rodinám spíše ne.

  12. Kentril

    Zajimave podani deskove hry na tema klasicke PC strategie. Zvolite si narod, ktery ma nejakou vyhodu a pote budujete vasi civilizaci. Vitezstvi muzete bud porazenim souperu, nebo vyzkumem, pripadne kulturou. Ja vyhral 2x na vyzkum. Je to pro me torchu obtizene hodnotit, nebot jsem hru hral pouze trikrat a jen ve dvou. Nicmene pravidla jsou obravdu rozsahla a cteni je bohuzel dosti unavne. Ale pokud vam je nekdo vysvetli, tak je to plus. Nicmene pravidla obsahuji mnoho prikladu a obrazku. Urcite si hru nekdy se zenou zahraju a zavzpominam na stare dober casy PC hry 🙂

  13. Dan K.

  14. Unhoster

  15. bacil

  16. Deth

  17. Duhamuz

  18. Erumoico

  19. Martin

  20. Shako

Přidat recenzi