Hrajeme.cz

Timeline: Vynálezy

Originální název:
Timeline: Inventions
Rok vydání:
2010
Počet hráčů:
2 až 8
Věk:
Hra je určena pro dospělé hráče a pro rodiny s dětmi od 8 let.
Doba hraní:
Krátká hra do 20 minut
Doporučení rodiny:
Určitě vyzkoušejte, neměla by uniknout vaší pozornosti.
Doporučení hráče:
Určitě vyzkoušejte, neměla by uniknout vaší pozornosti.

Katalogové číslo: 12781 Kategorie: , Štítky: ,

Popis

Karetní hra, která dokazuje, že i s letopočty může být zábava. Hráči se střídají v tazích a na časovou osu postupně přidávají kartičky s různými vynálezy, které změnily svět. A to už od počátku dějin (kolo, cihla či námořnictví) až po nejnovější současnost (minisukně, atomová bomba či kompaktní disk).

Více najdete v recenzi hry Timeline.

Další informace

Počet hráčů

Věk hráčů

Doba hraní

Počeštění

Rok vydání

Míra náhody

Míra interakce

Míra složitosti

Míra humoru

Doporučení rodiny

Doporučení hráče

Výrobci

,

Autoři

,

Hra/Rozšíření

Články na Hrajeme.cz:

Odkazy:

Recenze

  1. Svob

    Timeline je pěkná malá vzdělávací hra, kde se snažíte vyložit vynález mezi již vyložené karty s odkrytím rokem/stoletím objevení a uhádnout tak rok vynalezení vykládané karty.

    Hra je jednoduchá na naučení a hodí se jak pro děti, mladé i pro dospělé. Problémem je znovu hratelnost, po několik hrách si hodně karet zapamatujete.

  2. cSf.Loser

    Povedená naučná hra, kterou by si měli pořídit všichni učitelé dějepisu. Máte na ruce 5 karet, kde znáte název vynálezu, ale neznáte datum. Uprostřed máte jeden vynález s přesným datem objevu. Vy se snažíte přikládat na časovou osu své vynálezy. Pokud se spletete, kartu zahodíte a berete novou. Pokud se trefíte zbavili jste se karty. Kdo se zbaví svých karet první vyhrává. Zábavné a jednoduché navíc poučné. Začnete přemýšlet co bylo dříve, Marxův kapitál nebo ostnatý drát? Velké plus je, že se nenásilnou formou něco naučíte. Mínus je, že pokud hru hrajte intensivně tak si letopočty začnete pamatovat… i když to je mínus pro hru ne pro vás 🙂

  3. matrosh

    Timeline: vynálezy je hra, kterou lze vřele doporučit na dovzdělávání mládeže. Je to vtipné i zábavné a hlavně poučné. Otázkou je ovšem znovuhratelnost. člověk si to zahraje tak jednou dvakrát a pak má chuť na opravdovou hru.

  4. Agáta

    Zákeřný způsob, jak vás vzdělat v dějepisu! Mohli cestující ve vzducholodi jíst hamburgery? Byla minisukně vynalezena až po antikoncepční pilulce? Pozor: jde francouzskou hru, takže pár kartiček je značně specifických. Zábavná hra, spíš pro dospělé.

  5. Kitten

    Hru jsme hráli v šesti lidech, takže se nám rychle tvořila dlouhá časová osa a bylo těžší se zařadit letopočtem správně, hra se dá dobře hrát i ve dvou hráčích, pak je to taková rychlovka. Je to jednoduchá a rychlá vzdělávací hra, která se dá dobře kombinovat s jinými sériemi. Na hře se mi líbí jednoduchost, hezké ilustrace a poučnost.

  6. k.a.tu.li.nka

    Jestli jste měli jako malí rádi pořady ve stylu Byl jednou jeden vynálezce, tak je tohle hra přesně pro vás 🙂 hra je jednoduchá, pravidla vysvětlíte za minutku a pokud vás baví vědomostní hry, tak si to určitě užijete. Vzhledem k vysokému počtu kartiček s vynálezy se jen tak neohraje a myslím si, že se hráči přesné letopočty jen tak nenaučí (alespoň tedy já ne). Pro 2 hráče ideální rychlovka, ve 4 hráčích je už poměrně náročné trefit se přesně do čím dál rozparcelovanější časové osy, takže vám jedna hra zabere o něco déle.

    +grafika, hratelnost, nápad, doba hraní, výborná hratelnost ve 2 hráčích
    -nic, snad by mohly být kartičky s vynálezy o kousek větší (aby si hráči mohli vychutnat krásné ilustrace)

  7. hrazda

  8. Laala

  9. darwin

  10. Dušan Takáč

  11. aneken

  12. Ladik81

  13. GK_voyger

  14. Brontik

  15. orsej@centrum.cz

Přidat recenzi