Hrajeme.cz

K2

Originální název:
K2
Rok vydání:
2010 (česky 2016)
Počet hráčů:
1 až 5
Věk:
Hra je určena pro dospělé hráče a pro rodiny s dětmi od 8 let.
Doba hraní:
Středně trvající hra – asi 30 až 70 minut

Katalogové číslo: 12740 Kategorie: , Štítek:

Popis

K2 je druhá nejvyšší hora na Zemi, její nadmořská výška činí 8611 m, stejně tak jako je druhá v žebříčku smrtelných úrazů. Na K2 nikdo nikdy nevylezl v zimě…

Teď váš tým stojí v jeho stínu, připraveni k lezení pro slávu a čest. Víte až moc dobře, jaké nebezpečí vás čeká. Extrémní počasí s častými a smrtícími bouřemi, strmé složité trasy a nedostatek kyslíku vás čekají na vaší cestě na vrchol. Budete zkoušet své lezecké schopnosti Také jsou zde jiné týmy připraveni ukrást slávu pro sebe.

K2 je desková hra, v níž každý hráč ovládá tým 2 horolezců a snaží se vyšplhat na vrchol a vrátit se před týmy ostatních hráčů. Každý hráč používá totožný balíček karet. Pomocí těchto karet přesunujete své horolezce na cestě na obrázku na herní desce. Můžete také postavit stan a čekat na lepší počasí. Budete muset vybrat svou cestu pečlivě, protože ostatní horolezci vám mohou zablokovat cestu, dívat se na blížící se počasí, které může snížit aklimatizaci horolezců na 0, a tím je zabít.

K2 je hra pro 1–5 hráčů, se silnou interakcí a nízkým faktorem štěstí, trvající až 60 minut. Téma je velmi dobře zpracováno mechanicky, včetně takových prvků, jako jsou změny počasí, nedostatek kyslíku a úmrtí horolezců. Výsledkem je vzrušující zápas pro hráče.

Dalším bonusem je, že si můžete zvolit mezi jednodušší a těžší variantou – letní a zimní.

Další informace

Počet hráčů

Věk hráčů

Doba hraní

Počeštění

Rok vydání

Autoři

Výrobci

,

Hra/Rozšíření

Články na Hrajeme.cz:

Odkazy:

Recenze

  1. cinan

    nějak mi to uplně nesedlo, takové neslané nemastné, nějak jsem v tom ani necítil tu atmosféru

  2. Davides9


    K2 – druhá najvyššia hora Zeme. Nikto ju zatiaľ nepokoril v zime.
    Na začiatku hry si hráči umiestnia dvoch horolezcov do základného tábora na hrací plán a dva stany do svojej zásoby – pre každého horolezca jeden. Na vrchol K2 sa pohybujete pomocou kariet, ich počet však máte obmedzený, len tri na každé kolo. Okrem nedostatku pohybu budete bojovať s nedostatkom kyslíku. Čím ste vyššie, tým viac kyslíku vám ubudne. Pomocou kariet si ho však smiete na začiatku kola zvýšiť. Navyše vám bude robiť zle aj počasie, ktoré vás vždy od určitej výšky spomalý v pohybe alebo uberie viac kyslíku. Ak vám počet kyslíku klesne na 0 u jednoho z horolezcov, ihneď umiera a odstraňuje sa z hry. Avšak na ktoromkoľvek políčku si smiete postaviť stan – zniži vám náklady kyslíku. Hrá sa na šesť kôl, v každom kole sú tri dni, v ktorých sa bude rapídne meniť počasie.
    Je to úžasná hra, napínavá, stresujúca, ale aj tak výborne vypracovaná a odporúčam ju všetkým!

  3. GK_voyger

Přidat recenzi