Hrajeme.cz

Fresko

Originální název:
Fresko
Rok vydání:
2010
Počet hráčů:
2 až 4
Věk:
Hra je určena pro dospělé hráče a pro rodiny s dětmi od 10 let.
Doba hraní:
Středně trvající hra – asi 30 až 70 minut
Doporučení rodiny:
Není známo nebo nedokážeme zařadit.
Doporučení hráče:
Určite vyzkoušejte, neměla by uniknout vaší pozornosti.

Katalogové číslo: 12693 Kategorie: , Štítek:

Popis

Staňte se na chvíli restaurátorem fresky starobylého kostela. Ale pozor na to, kdy vaši dělníci vstávají – to totiž může ovlivnit jejich náladu a tudíž i výsledek hry…

Další informace

Míra náhody

Počet hráčů

Věk hráčů

Doba hraní

Počeštění

Rok vydání

Míra interakce

Míra složitosti

Míra humoru

Doporučení rodiny

Doporučení hráče

Výrobci

,

Autoři

,

– BoardGameGeek

Recenze

  1. cinan

    Nechal jsem si dovést ještě za tepla z Essenu když vyšla, ale bylo to opravdu sklamání – suchárna par exelance, ani to téma nepomohlo, spíš nakonec otravovalo 🙁

  2. ladyarcher

    Hra se mi líbila už podle popisu v nějakém internetovém obchodě. pak jsem si ji půjčila u nás v herním krámku a zahráli jsme ji dvakrát ve třech lidech.
    nejvíce se mi líbí propojení s realitou
    – vstanete brzo – na trhu jsou všechny barvy drahé protože trhovci ještě mají velký výber
    – máte špatnou náladu, když je extra špatná odejde Vám jeden spolupracovník, když extra dobrá naopak si uděláte kamaráda co pomůže při práci
    – ale zato máte výhodu, že všechno uděláte ještě před ostatními a máte velký výběr

    hezky je i vyřešeno setkání dvou postaviček na bodovací stupnici – a to tak že si můžete vybrat zda půjdete před nebo za toho kdo už tam stojí a to může mít velký vliv na další kolo, kde se začíná vybírat čas vstávání od posledního

    když si zajdete do divadla nálada se Vám zlepší, ale stojí to akci- prostě jako v životě – když se moc bavíte, málo makáte.

    získávání a míchání barev vyžaduje vcelku dost plánování a leckdy se řádně zapotíte než vymyslíte nejlepší variantu

    nyní mám v plánu si hru koupit domů a myslím, že velmi dobře vážím co koupit a co za to nestojí.

  3. ZdenT27


    Hele chlapi, ráno si pěkně přivstaneme, ať nám zase v krámě nevykoupí všechny barvy! Potřebujeme se k fresce dostat co nejdřívě, jinak nam nezbyde ani kousek na namalování a půjdeme s prázdnou domů. Tak ukaž, co jsi namíchal??? Aha, tak vy dva se pokuste koupit aspoň 3 červené a nějakou tu žlutou a modrou, tady chlapi už to namíchají. No a vy běžte už konečně dodělat pravý horní roh fresky, pořebujeme tam dvě oranžové, zelenou a nějakou tu základní barvu, což není problém. Tak jedem, ať to odsejpá :-D.

    Ve hře Fresco si plánujete své dělníky na nákup barev, malování fresky na stropě kostela nebo na nějaké to namíchání barev. Během malování potřebujete peníze, proto posíláte učně vydělávat peníze za malování portrétu. Některé unavené učně je třeba poslat třeba na představení do divadla, kde se jim zlepší nálada a možna se jim povede přitáhnout na pomoc dalšího dělníka.

    Hra má několik kol a každé kolo se skládá ze dvou fází :
    Vstávání
    Planování a vykonání činnosti

    Vstávání – určí se pořadí hráčů, jak pojedou za sebou. Kdo dřív jede, má větší výhody na různé nákupy a malby, ale zase je vše dražší.

    Plánování – naplánujete si svých 5 učňů na 5 různých míst na své hrací desce (tržnice,katedrála,ateliér,dílna a divadlo), která je zpočátku zakrytá před ostatními spoluhráči. Jakmile mají všichni vše naplánované, desky se odkryjí a provedou se jednotlivé akce.

    Hra se hraje na několik kol. Jakmile na desce zůstává posledních 6 destiček, hraje se poslední kole. Pak hra končí.

    Po rozbalení hry na vás čeká docela dost komponentů na přípravu hry , ale pravidla jsou jednoduchá a hra výborně hratelná.

  4. Duhamuz

  5. Jan

  6. rach

  7. Radobyhrac

  8. Jarek

  9. GK_voyger

  10. belisar

  11. Jaromír Kovařík

Přidat recenzi