Hrajeme.cz

Zámecké schody

Originální název:
Camelot Junior
Rok vydání:
2006
Počet hráčů:
1
Věk:
Hra je určena pouze pro děti. Dospělí se při ní většinou nepobaví. Dospělí po takové hře většinou nesáhnou, pokud by ji měli hrát pouze mezi sebou.
Doba hraní:
Krátká hra do 20 minut
Doporučení rodiny:
Určitě vyzkoušejte, neměla by uniknout vaší pozornosti.
Doporučení hráče:
Není známo nebo nedokážeme zařadit.

Katalogové číslo: 12689 Kategorie: , Štítek:

Popis

Když princ hledá svoji princeznu…
Princeznu uvěznil zlý čaroděj ve věži! A statečný princ se vydává na její záchranu. Pomůžete mu? Postavte z krásných dřevěných dílků schody a mosty tak, aby princ mohl zachránit princeznu. Posilte své mozkové závity s touto krásnou dřevěnou 3D logickou hrou. Ve hře najdete jak jednoduché úkoly pro stavitele začátečníky, tak i úkoly náročné pro zkušené architekty. Hra Zámecké schody je vytvořená tak, že rovzíjí logické myšlení a prostorovou představivost.

Další informace

Míra náhody

Počet hráčů

Věk hráčů

Doba hraní

Počeštění

Rok vydání

Míra interakce

Míra složitosti

Míra humoru

Doporučení rodiny

Doporučení hráče

Výrobci

Hra/Rozšíření

Odkaz:

Recenze

  1. eMdzeJ

    Vynikající hra pro malé děti, ale i pro dospělé. Čtyřletá dcerka si již sama staví kostičky podle zadání a pak se pokouší vyřešit situaci. Náročnější úkoly pak mohou potrápit i dospělé. Hlavně poslední tři. Jediná škoda je, knížečka s úkoly je tenoučká a za pořizovací cenu bych si toho dokázal představit víc. Přesto hru doporučuji, protože se děti s ní dokáží zabavit opravdu na dlouho.

  2. tds

    Z her pro menší děti (kupovali jsme pro 4letou dceru) je to jedna z nejlepších her a hlavně to není další tuctová varianta na „Člověče nezlob se“ jako většina her pro tento věk a hned od začátku pochopila dcera velmi rychle pravidla a hra se jí líbila.
    Oceňuji dřevěné provedení herních prvků, vhodně řešenou knížku a stupňující se obtížnost.
    Záporem je cena, vím že hra nemůže stát stovku nebo dvě, ale cena okolo 500 Kč i více za pár kostek je již opravdu dost vysoká. Tohle je ovšem problém většiny SMART her a to jsou většinou z plastu a ne ze dřeva.

  3. Pamir


    Povím vám pěknou pohádku o princezně a o hrádku.
    Ve vysoké hradní věži princezna v okně leží…

    Pláče a naříká velice, že marně čeká prince.
    Hledí do modré dálavy a chodí jako bez hlavy.

    Tu celá zem se třese, když princ k hrdu se nese.
    Uvázal koně k javoru a šine si to nahoru…

    Nenechte princeznu dlouho čekat a poskládejte správně schody k její věži. Úkolem tohoto hlavolamu je tedy správně poskládat dílky tak, aby mohl princ dojít k princezně. K tomu je třeba použít pouze dílky, které jsou vyznačeny v zadání. Správné vyřešení úkolu najdete na druhé straně zadání. Dílky jsou z masivního dřeva – schody, věže a samozřejmě princ s princeznou. Dále je tu základna, na kterou se dílky skládají. Nedílnou součástí je knížka s rébusy. Celkem je zde 48 úkolů, které se dělí do čtyř skupin. V každé skupině je tedy 12 úkolů – starter (zde je malá nápověda – dílky jsou natočené ve správném směru pro umístění) , junior, expert a master.

    Jak na to:
    1. Vyberte si zadání a nachystejte věže, prince a princeznu dle zadání.
    2. Vezměte si pouze vyobrazené dílky v horní části zadání
    3. A nyní je to na vás – přemýšlejte a skládejte… Ovšem při tom je třeba dodržet několik pravidel. Například, že cesta musí být souvislá bez „propastí“. Tj. princ nemůže šplhat po stěnách ani seskakovat s věží.

    Hra je určena dětem od 4 let. Určitě bych doporučila začít u prvního úkolu i když se bude zdát jednoduchý. Tím se připravujete na těžší úkoly a uvědomujete si, jak dobře dílky skládat. Pokud je v rodině mladší dítě, může si jen tak stavět věže bez zadání. Hlavolam je tedy zároveň i hračka.

  4. skyfire


    Tuto hru jsem koupil pro své děti a očekávání splnila na 100%. Kluk, který má 4,5 roků pochopil systém během pár minut a díky pěkně provedené a přehledné knižce s úkoly si je schopen sám úkoly dle zadání připravit a pak koumat jak to udělat, aby se princ dostal k princezně. Vydrží u toho sedět opravdu dlouho a hra ho hodně baví. V knížce jsou úkoly rozděleny podle obtížnosti a s těmi obtížnějšími mají leckdy problémy i dospělí. Takže i dospělý si dokáže s hrou vyhrát. Nakonec jak je to s nejmenšíma. Dcera má necelé 3 roky a ještě nechápe, že se mají kostičky stavět tak, aby se splnil zadaný úkol, ale i přesto si s nima dokáže vyhrát. Staví si z dílečků komínky, domečky apod. a hra se ji moc líbí.
    Shrnutí :
    + zpracování (kvalitní dřevěné díly)
    + jednoduché na pochopení
    + vyhrají si všechny věkové kategorie
    + 48 úkolů rozdělených dle obtížnosti
    + rozvíjí dětský intelekt a představivost
    + přehledná knížká s úkoly i jejich řešeníma
    – cena (ale dá se sehnat za polovic, pak je to +)

  5. Dušan Takáč

Přidat recenzi