Hrajeme.cz

Na ledové kře

Originální název:
North Pole Camouflage
Rok vydání:
2003
Počet hráčů:
1
Věk:
Hra je určena hlavně pro děti. Mohou jí hrát ale také dospělí mezi sebou a přitom se dobře pobavit.
Doba hraní:
Krátká hra do 20 minut
Doporučení rodiny:
Určitě vyzkoušejte, neměla by uniknout vaší pozornosti.
Doporučení hráče:
Není známo nebo nedokážeme zařadit.

Kategorie:

Popis

Pomozte obyvatelům severního pólu se maskovat v jejich přirozeném prostředí. Umístěte 6 průhledných herních dílků tak, aby všechna zvířata byla zamaskována ve svém přirozeném prostředí – lední medvědi musejí zůstat na ledových krách a ryby zase ve vodě. V drsném prostředí ledových ker se pohybují odvážní Eskymáci, kteří se vydávají na lov ryb a mevědů a zvířata si na ně musejí dát veký pozor. Vyřešte rychle všech 48 arktických rébusů této logickéh hry, ať na ledových krách nezmrznete.

Další informace

Míra náhody

Počet hráčů

Věk hráčů

Doba hraní

Počeštění

Rok vydání

Míra interakce

Míra složitosti

Míra humoru

Doporučení rodiny

Doporučení hráče

Výrobci

Hra/Rozšíření

Odkazy:

Recenze

  1. MestoProDeti.cz


    Obsah krabice Na ledové kře není ani tak společenskou hrou jako spíš sadou osmačtyřiceti hlavolamů. Pokud se chcete pobavit ve větším počtu hráčů než je jeden, musíte na řešení buď spolupracovat, anebo se u hříčky prostřídat a třeba si měřit rychlost přemýšlení na stopkách. A co že se zde tedy řeší? Musíte na kousku krajiny s mořem a ledovci (vyměnitelné mapky) uložit do bezpečí několik zvířat (plastové dílky) – ryba nesmí zůstat na suchu a medvědovi zas nesmí navlhnout kožich. Zní to jednoduše, jenže… Tvůrci dobře věděli, proč hru umístili do mrazivého prostředí; chlazení se bude hodit, protože se vám brzy začne kouřit od hlav. Vždy existuje pouze jediné správné řešení a rozhodně jím není to, při němž vám medvědí pár uvízne na kajaku s Eskymákem! Že umístit deset zvířat do pomyslných šestnácti čtverců je snadné? Že poskládat šest dílků skládačky zvládnete levou zadní? Inu na prvních dvanácti rébusech s nápovědou označených jako „Starter“ dozajista ano. Ale jak minete sekci „Junior“, už jste za polárním kruhem hodně daleko, takže Eskymáci zmizí a vy zůstanete s medvědy, rybami a kosatkou sami. Společnost není špatná, ale úkoly jsou čím dál zapeklitější. Přiložený letáček s nákresy řešení raději svěřte ke správě někomu jinému, jinak vás (speciálně u mapek 37 a výš) při netrpělivém převracení dílků budou hodně svrbět prsty, že byste se jako koukli.
    Pokud si vás Na ledové kře podmaní – a já bych řekl, že ano –, tak vás bude zajímat informace o rozšiřujícím balíčku. Ten obsahuje jednak zbrusu novou sadu rébusů, ale hlavně náhradní dílek s dvěma novými obyvateli, kteří hrou od základu otřesou. Jsou to tuleni, kteří se nesmí ocitnout na stejné kře s medvědem. A teď babo raď…

    Recenze převzata z webového portálu Město pro děti.cz http://www.mestoprodeti.cz – web o kultuře pro děti od 3 do 15 let.

  2. Katulinka

  3. Simfouska

  4. palcice


    Tato hra není zdaleka špatná, vaším úkolem je poskládat dílky s rybami, ledními medvědy a prázdnými místy na mapy, kde je voda a kry tak, aby ryby byli vždy ve vodě a medvědi na ledě, mapy mají různé obtížnosti, což je výhoda. Může se to zdát nudné, pro děti do šesti let, ale hra je určena pro děti OD šesti let, nudná také není, alespoň pro děti na první stupni rozhodně ne, vyřešit všechny mapy není lehké, tak jak se zdá. Doma se moc nevyplatí, během krátké doby ohrajete všechny mapy (tak po 15 hrách), ale do škol, kde dětí narozdíl od domáctností víc, se určitě vyplatí a je to můj tip, pokud o nějaké hře uvažujete, chcete ji dohrát za přestávku, chcete aby bavila prvňáky i páťáky kupte tuhle, určitě nebudete zklamaní.

    Moje celkové hodnocení je 3,5 a doufám, že jsem vám pomohl, recenzí, kteráje zatím první.

  5. ta*jemná*


    Tuto hru jsem pořídila, protože jsem chtěla nějaký hlavolam. Zpracování je krásné. Ze všech smart games jsem vybrala právě tuhle, protože se mi nejvíc líbila a rozhodně nelituji! Hra je to bezvadná, jak pro děti, tak i pro dospělé. V základním setu je možnost 48 úrovní obtížnosti. Prvních 12 je skutečně velice jednoduchých a potom se obtížnost stupňuje a dostat medvědy na ledové kry a ryby do vody, jak je dle návodu třeba dá někdy pěkně zabrat! Každopádně doma se jí bavíme bez ohledu na věk všichni. Nedovedu si představit, že se tato hra jednoduše ohraje, myslím, že pokud se tak stane, stačí pořídit rozšíření ke hře, které přidává 60 nových možností jak hru hrát. Takže vzhůru do ledových dálav a bílých plání po nichž se prohánějí lední medvědi a tuleni lovící ryby z průzračných křišťálově mrazivých vod…

  6. rach

  7. Dušan Takáč

  8. pogo

Přidat recenzi