Hrajeme.cz
DomůKatalog herNezařazenéSafari: Schovej a najdi

Safari: Schovej a najdi

Originální název:
Hide and Seek: Safari
Rok vydání:
2003
Počet hráčů:
1 až 1
Věk:
Hra je určena hlavně pro děti. Mohou jí hrát ale také dospělí mezi sebou a přitom se dobře pobavit.
Doba hraní:
Krátká hra do 20 minut
Doporučení rodiny:
Určitě vyzkoušejte, neměla by uniknout vaší pozornosti.
Doporučení hráče:
Není známo nebo nedokážeme zařadit.

Kategorie:

Popis

Hlavolamová hra pro 1 hráče ze série SMART games.
Zahrajte si na schovávanou se zvířaty na safari!
V této logické hře můžete řádně procvičit své mozkové buňky. Je třeba umístit 4 herní dílky s džunglí tak, aby na otevřené pláni zůstala jen některá zvířata. K tomu abyste prošli divočinou všech rébusů, budete potřebovat logické myšlení a dobrou prostorovou představivost. V každém z rébusů jsou stovky možností, jak umístit jednotlivé herní dílky, ale vždy pouze jediné řešení.

Další informace

Míra náhody

Počet hráčů

Věk hráčů

Doba hraní

Počeštění

Rok vydání

Míra interakce

Míra složitosti

Míra humoru

Doporučení rodiny

Doporučení hráče

Výrobci

,

Autoři

– Web SMART games
– Další hry ze série SMART games

Recenze

  1. mulgrew

    Safari: Schovej a najdi určitě patří mezi nejlepší Smart games hry.Princip je velmi jednoduchý – zakrýt zvířata tak,aby zbyla jen ta,která jsou v zadání.Zvířat je 5 slon, nosorožec, antilopa, zebra a lev.Zadání i plastové dílky je mozné schovat do odsunovaci časti,takže se nic neztratí.Dílky jsou kvalitní a dostatečně velké,dobře se s nimimanipuluje i menším dětem. Celkem je k dispozici 48 úloh čtyřech obtížností,kde starter je vhodná už pro věkovou kategorii 4+.

    + kvalita zpracování
    + možnost dokoupit rozšíření
    + různé obtížnosti

    – snadno dostupná řešení

  2. lenulefazole

    Oba mí synové hru hrají, jeden ve školce, druhý v družině, hru mají moc rádi a mám prý dát všech 5 hvězdiček a napsat, že je to pro ně hračka, že všechno jim ve hře jde lehce 🙂 . Doporučují hru svým vrstevníkům!

  3. Mrkew

  4. MestoProDeti.cz


    Safari je logická hra pro celou rodinu, u které se zaručeně zapotí nejen děti, ale i dospělí. Na herní desce jsou umístěná čtyři herní pole ve tvaru čtverce s nakreslenými exotickými zvířaty. Úkolem je čtyřmi zakrývacími žetony, které představují džungli, zahalit herní pole tak, aby na otevřené ploše zůstala jen některá zvířata, jež si navzájem nezpůsobí žádnou újmu na zdraví.
    V přiloženém sešitě hráči najdou čtyřicet osm úloh a pro ty se slabšími nervy jsou v ní i nakreslená i řešení. Pokud úkol zní například: čtyři zebry, dva sloni a jeden lev, tak musíte všechna ostatní zvířata schovat pod dílky džungle. Zakrývací žetony lze měnit a otáčet s nimi, čímž vzniká nepřeberné množství možností a kombinací. Ale vždy jen jedno řešení je správné.
    Zadání jsou odstupňovaná podle složitosti do čtyř úrovní (od juniora až po experta). Hráči nemusí umět číst, ani počítat (stačí do pěti), ale musí disponovat již určitou mírou trpělivosti, protože někdy chvíli trvá, než se úlohu podaří splnit – cca od pěti do dvaceti minut. To záleží i na chvilkovém rozpoložení hráčů a na konkrétním zadání. A také by hráči měli mít poměrně dobré prostorové cítění, proto je hra určena už spíše školákům než předškolním dětem.
    Ačkoli je Safari ideální hra pro jednoho hráče, přeci jen se stává zábavnější při větším množství hráčů. Je možné vytvořit si i skupinky po dvou, aby měla hra větší švih a tříbila skupinového ducha.
    Co se skladnosti týče, do krabičky s herním polem se mohou uložit zakrývací žetony i sešit se zadáními. Je celá z plastu a tak se nemusíte bát, že by se hra mohla poničit. Dá se tak bez obav vzít s sebou na cesty a je šikovná na ukrácení dlouhé chvíle třeba při jízdě autem. Pokud tedy tuto hru svým dětem pořídíte, vězte, že si ji od nich nejednou budete rádi půjčovat.

    Recenze převzata z webového portálu Město pro děti.cz http://www.mestoprodeti.cz – web o kultuře pro děti od 3 do 15 let.

  5. Katulinka

  6. Monochek

  7. rach

  8. Dušan Takáč

  9. orsej@centrum.cz

  10. pogo

Přidat recenzi