Hrajeme.cz
DomůKatalog herNezařazenéWildLife DVD stolní hra

WildLife DVD stolní hra

Originální název:
WildLife DVD game
Rok vydání:
2006
Počet hráčů:
2 až 4
Věk:
Hra je určena pro dospělé hráče a pro rodiny s dětmi od 8 let.
Doba hraní:
Středně trvající hra – asi 30 až 70 minut
Doporučení rodiny:
Určitě vyzkoušejte, neměla by uniknout vaší pozornosti.
Doporučení hráče:
Není známo nebo nedokážeme zařadit.

Kategorie:

Popis

Jedná se o kombinaci stolní hry a filmových záznamů na DVD. Tato vědomostní hra o přírodě obsahuje 2 DVD se 400 filmovými klipy a prodává se v luxusní kovové krabici. Vydejte se na cestu do afrického parku Serengeti. Poznejte jeho obyvatele. Víte například, z jaké vzdálenosti je slyšet lva? Je to 6, 9 nebo 16 km? Před každou sérií 4 otázek shlédnete 15 sekund úžasných záběrů z africké divočiny.

Další informace

Míra náhody

Počet hráčů

Věk hráčů

Doba hraní

Počeštění

Rok vydání

Míra interakce

Míra složitosti

Míra humoru

Doporučení rodiny

Doporučení hráče

Výrobci

,

Autoři

– BoardGameGeek
– Pravidla hry Wildlife
– DVD stolní hra o mořském životě – Sealife

Recenze

  1. stilip


    Pozitivní na téhle hře je asi jenom nápad, jak zpestřit stolní hru moderní technologií. Bohužel zůstalo pouze u nápadu.
    Čekal jsem filmové klipy (s mluveným komentářem), kde bude hráč uveden do daného problému a dostane nějaké indicie pro zodpovězení otázek, ale jedná se „“pouze““ o převod kartiček s otázkami na obrazovku.
    „“Před každou sérií 4 otázek shlédnete 15 sekund úžasných záběrů z africké divočiny.““: asi se k nám dostalo jiné DVD, protože žádné úchvatné klipy jsem skutečně nespatřil. Patnáctivteřinový záběr na skupinku žiraf bez komentáře, …? Obrazová kvalita materiálů je dle mého nazoru zcela podprůměrná.

  2. jakub

    WildLife představují vzdělávací deskovou hru využívající videoklipy na přiložených DVD. Jedná se o originální propojení multimédií a hry. Díky jednoduchosti je hra vhodná i pro děti mladšího školního věku a výborně se hodí pro rodinné hraní. WildLife přibližuje život divokých zvířat v africkém národním parku Serengeti. Autorem filmových ukázek je známý kameraman zvířat ve volné přírodě Hugo van Lawick. Hra obsahuje na 200 filmových klipů a 400 otázek. Ke hře tedy budete potřebovat DVD přehrávač s televizí nebo počítač s DVD mechanikou.

    Ve hře WildLife „“nasedne““ každý hráč do svého džípu, aby natočil svůj film ze života divokých zvířat v Africe, a to o „“velké pětce““, kterou tvoří lev, slon, levhart, nosorožec, buvol. Na hracím plánu jsou vyznačena místa určená k natáčení. Po nich se budete pohybovat. K pohybu během hry slouží karty zvířat, které získáváte za správně zodpovězené otázky. Kromě základních karet vám budou pomáhat speciální karty se zvláštními efekty: film, prasklá pneumatika, stan, dalekohled. Dalekohled vám například poslouží jako žolík – místo kterékoliv karty zvířat, prasklou pneumatikou pak zpomalíte vybraného hráče.

    Jak získáte karty? Po zhlédnutí klipu se vám postupně zobrazí série čtyř otázek s vymezeným časem na zvolení jedné ze tří odpovědí. Kdo odpoví dobře, lízne si kartu. Poté popojedete svým džípem na následující natáčecí místo (pokud máte správné karty, které vám to umožní). Vítězem se stane hráč, který jako první dorazí na poslední místo natáčení, kde Zde jsou zobrazena všechna natáčená zvířata.

    Hra se prodává v krásné kovové krabici, která obsahuje kruhový hrací plán, balíček karet zvířat a speciálních karet, 12 žetonů pro odpovědi, pro každého hráče džíp nebo potápěče a dvě DVD, barevná pravidla v češtině a slovenštině.


    Pravidla hry
    jsou opravdu jednoduchá a i s obrázky zabírají pár stránek. S hrou se seznámíte velmi rychle a v podstatě hned můžete začít hrát. Hra je určena především dětem, ale i dospělí se dozvědí mnoho zajímavého. Proto se výborně hodí pro rodinné hraní. Nenásilnou formou hry se děti seznamují s životem africké fauny. WildLife je dobrým příkladem využití multimédií ve vzdělávání. V rukách šikovného učitele by si hra mohla najít i cestu do škol.

    Videoklipy jsou vybírány náhodně, takže si hru můžete zahrát několikrát za sebou, a pokaždé uvidíte nové klipy a budete odpovídat na jiné otázky. Hra se tedy neohraje tak rychle, jak by se mohlo na první pohled zdát. Kdo má rád přírodopisné dokumenty a život divokých zvířat obecně, ten u hraní vydrží i několik partií za sebou. Pokud hrajete s dětmi mladšího školního věku, pak jim dávejte pomocí pauzy více času na přečtení otázek a na zvolení odpovědi. Vzhledem k tomu, že se jedná o vzdělávací hru, žádné strategie v ní nehledejte. Takticky se dá využít speciálních karet, především pak na vedoucího hráče 🙂

    Celou původní recenzi a další články o hrách si můžete přečíst na herním webu Frodovy deskové hry.

  3. pogo

Přidat recenzi