Hrajeme.cz

Švábí salát

Originální název:
Kakerlakensalat
Rok vydání:
2007
Počet hráčů:
2 až 6
Věk:
Hra je určena hlavně pro děti. Mohou jí hrát ale také dospělí mezi sebou a přitom se dobře pobavit.
Doba hraní:
Krátká hra do 20 minut
Doporučení rodiny:
Určitě vyzkoušejte, neměla by uniknout vaší pozornosti.
Doporučení hráče:
Asi nebudete zklamáni, ale také vás asi nenadchne.

Kategorie:

Popis

V této bleskurychlé karetní hře se rajče někdy jmenuje paprika, salát, květák nebo přece jen rajče? Jedno chybné slovo, zaváhání, zakoktání a máte z toho salát!

Další informace

Míra náhody

Počet hráčů

Věk hráčů

Doba hraní

Počeštění

Rok vydání

Míra interakce

Míra složitosti

Míra humoru

Doporučení rodiny

Doporučení hráče

Výrobci

,

Autoři

– BoardGameGeek
– Svět deskových her
– Možnost nákupu na Slovensku.

Recenze

  1. Miaou Driver

    Ahoj. Jestli se chystáte na nějakou delší cestu vlakem a chcete se na chvíli zasmát a zabavit, doporučuju vřele tuhle jednoduchou kapesní postřehovou hru. V balíčku, který hráč dostane, jsou pouze čtyři zeleniny a několik švábů, kteří si na ní pochutnávají. Házíte jednotlivé karty na společnou hromádku a musíte, co nejrychleji zahlásit, to co vidíte na obrázku – tedy ne pokaždé – a v tom je právě kouzlo téhle hry. Věřte, že není vůbec těžké se splést a v tu chvíli si za posměchu celého kupéčka obohatíte o všechny karty na stole a můžete začít znova.

  2. Orel91

    Na pravidla nenáročná, po pěti pivech nekonečná hra ^^. Jednoduchý princip, zaměřený na postřeh hráčů, kteří se ve slovní přestřelce snaží zbavit všech svých karet.
    Hra je vhodná jako odreagování po náročnějších hrách, avšak je to hra velice intenzivní a bouřlivá. Zvláště když vás od výhry dělilo pouze pár karet a najednou máte zase plnou ruku.
    Nedoporučuji hru hrát večer, poté co jdou vaše děti spát, je velká pravděpodobnost, že je vzbudíte.

  3. matewr

    Postřehovka, která zaujme a pobaví snad každého. Vznikají v ní takové momenty, že se smíchy až rozbrečíte, a to ani nemusíte být posilněni alkoholem 🙂 Výborná i pro děti, po čase je hra však trochu stereotypní a ve dvou to pochopitelně není ono (hlavně z důvodu nekonečné partie). Ano, ve hře se opakuje ve směs to samé pořád dokola, ale vaši protihráči, z ní mohou učinit královskou zábavu. A s velkou pravděpodobností i učiní, Švábí salát jde tomu totiž naproti svojí chaotičností a jednoduchostí. Samozřejmě, že některé partie, když se nesejde ta správná skupina, mohou být strašná nuda, kde i ta půl hodina je dlouhá 🙂

  4. Snakehunter


    Rychlá hra vtipných momentů s jednoduchými pravidly. Jednou je salát salátem, jindy zase rajčetem a někdy dokonce zelím (ve hře se zelí vůbec nevyskytuje).

    Hra je vhodná třeba jen na vyplnění času mezi hrami složitějšími na logiku, na párty nebo jako doplňková hra ke hrám jako třeba Bang (kde hráči postupně vypadávaní ze hry)

    Měl jsem možnost tuto hru hrát ve 2-5 lidech a mohu říci, že hra neztrácí svůj půvab. Problém vidím v času hraní. 15-20 minut je dost odvážný předpoklad který se nám nedařilo dodržet pouze v 5ti lidech kdy jsme po dohrání 1. hráče spočetli zbylé karty. V menším počtu hráčů bych doporučil časový limit.

  5. KacaMaca

  6. karelik

  7. snehhulka

  8. esther.f

  9. Wotton

  10. Terw

  11. Lada

  12. Jenn

  13. Petra

  14. Rybka

  15. tondakolik

  16. stega

  17. Aldomoro


    Měl jsem možnost si zahrát tuto hru, která je velmi jednoduchá a svižná a jelikož zde není žádná recenze, tak krátkou „“vyrobím““.

    Komponenty :
    120 karet se zeleninou (rajče, paprika, salát, květák – po 30-ti ks)
    8 karet se zeleninou + švábem – 2 od každé

    Popis hry:
    Karty se rozdají rovným dílem mezi hráče, kteří se na ně nedívají a drží je jako balíček lícem dolů. Střídají se ve vykládání karet na balíček lícem nahoru, kdy při vyložení karty dotyčný musí ihned říci pravdu nebo lež. Lež v případě, že je splněna jedna z následujících podmínek : poslední vyložená kartase zeleninou je stejná, tuto zeleninu již hráč před ním vyslovil anebo existuje již jeden balíček, na jehož vrchní kartě je stejná zelenina se švábem. V ostatních případech musí říci pravdu. V případě, že se zadrhne, zakoktá, začne dělat hmmm… nebo něco podobného musí sebrat balíček nebo dva balíčky v případě, že tam jsou. Pokud je na kartě šváb vzniká druhý balíček a jajk již jsem zmínil je to složitější, protože po celou dobu, co je první balíček ve hře nesmí nikdo vyslovit zeleninu, která je na vršku se švábem.

    Hodnocení a charakteristika :
    Je to hra dobrá pro krátké pobavení, rozptýlení, pro hru s nehráči, pro vyplnění krátkého času (třeba mezi náročnějšími hrami), pro rodinu. Osobně jsem hrál s 12-ti letýma klukama se smyslem pro humor a docela jsme se zasmáli. Je to hra, při které je potřeba koncentrace. Není v tom žádná strategie, ale na druhou stranu ani moc náhody, jelikož záleží jenom na vás co řeknete.

  18. kislik

  19. matys

Přidat recenzi