Hrajeme.cz

Sequence

Originální název:
Sequence
Rok vydání:
1982
Počet hráčů:
2 až 12
Věk:
Hra je určena hlavně pro děti. Mohou jí hrát ale také dospělí mezi sebou a přitom se dobře pobavit.
Doba hraní:
Krátká hra do 20 minut
Doporučení rodiny:
Není známo nebo nedokážeme zařadit.
Doporučení hráče:
Není známo nebo nedokážeme zařadit.

Kategorie:

Popis

Cílem hry je vytvořit jako první hráč nebo tým dvě SEQUENCE, tzn. Položit dvě řady po pěti kamenech. Jedna sequence se skládá z úplné řady pěti kamenů stejné barvy a může na hrací desce probíhat vertikálně, horizontálně či diagonálně. Kameny na hrací desku pokládáte pomocí karet zahraných z ruky.

Další informace

Míra náhody

Počet hráčů
Věk hráčů

Doba hraní

Počeštění

Rok vydání

Míra interakce

Míra složitosti

Míra humoru

Doporučení rodiny

Doporučení hráče

Výrobci

Autoři

– BoardGameGeek

Recenze

  1. ikri


    Sequence je zvláštní kombinací abstraktní karetní a deskové hry. Je určena pro 2 – 12 hráčů, pokud je však hráčů více než 3, hrají na týmy. Počet hráčů musí být dělitelný dvěma nebo třemi.
    Hra totiž obsahuje kromě hrací desky žetony ve třech barvách (červená, modrá, zelená). Hrací deska je poměrně velká, ale nenajdete na ní nic jiného, než obrázky klasických žolíkových karet v deseti sloupcích a deseti řadách. Každá z karet se na plánu vyskytuje na dvou různých místech.

    Průběh i cíl hry jsou velice prosté. V každém tahu odhodíte jednu z karet, které máte v ruce a na obrázek této karty na herním plánu umístíte žeton své barvy. Potom si doberete jednu kartu do ruky a takto se střídáte, dokud se jednomu hráči nebo týmu nepodaří vytvořit řadu pěti žetonů vlastní barvy v jakémkoli směru – svisle, vodorovně nebo šikmo.

    Je to hra spíš pro klidnější společnost, moc se u ní nenasmějete. Spíš si zanadáváte, protože vám nejspíš budou chodit samé nepoužitelné karty, zatímco soupeři budou obsazovat vaše vyhlédnutá místečka. Hra by byla nedohratelná, nebýt zvláštní funkce Jacků neboli Kluků, jeden typ funguje jako žolík, tedy umožní obsadit kterékoli volné místo, druhý typ dokonce umožňuje odstranit kámen soupeře.

    Herní doba se uvádí sice 10 – 30 minut, ale dohrát partii pod půl hodiny je spíše výjimka. Doporučila bych tedy do společnosti, která se chce klidně, nenáročně a nehlučně bavit. Třeskutou zábavu nečekejte, herní zážitek bych přirovnala k Žolíkům.

    Bohužel jsem zatím nezkoušela týmovou variantu, ale sázím se, že bude podstatně dobrodružnější a nejspíš i rychlejší, než hra ve dvou či třech hráčích.

    Sehnat se dá i Sequence pro děti, kde místo symbolů najdete na kartách zvířátka, dále cestovní verze a také kostková verze s menším plánem.

Přidat recenzi