Hrajeme.cz

Space Alert

Originální název:
Space Alert
Rok vydání:
2008
Počet hráčů:
1 až 5
Věk:
Hra je určena pro dospělé hráče a pro rodiny s dětmi od 12 let.
Doba hraní:
Středně trvající hra – asi 30 až 70 minut
Doporučení rodiny:
Není známo nebo nedokážeme zařadit.
Doporučení hráče:
Není známo nebo nedokážeme zařadit.

Kategorie:

Popis

Kooperativní hra, kde je vaším hlavním cílem přežít. Jste posádkou vesmírné lodi, která provádí rychlý průzkum v nebezpečné části vesmíru. Mise trvá deset minut a vy musíte loď ubránit a v pořádku se vrátit. Hráči během desetiminutové mise dostávají pokyny ze stopy na CD o nebezpečích, která se kolem nich objevují. Na základě těchto informací se domlouvají a plánují své pohyby a akce na vesmírné lodi. Tyto naplánované akce se následně po uplynutí časového limitu vyhodnocují a zjišťuje se, jak se hráči ubránili. V závislosti na znalosti hry a sehranosti týmu lze nastavit obtížnost hry (náročnější a rychlejší nepřátelé apod.).

Další informace

Míra náhody

Počet hráčů

Věk hráčů

Doba hraní

Počeštění

Rok vydání

Míra interakce

Míra složitosti

Míra humoru

Doporučení rodiny

Doporučení hráče

Výrobci

,

Autoři

– BoardGameGeek
– Svět deskových her
– Možnost nákupu na Slovensku.
– Pravidla hry

Recenze

  1. cSf.Loser

    Nejlepší kooperativní hra, kterou znám. Vtipně napsaná pravidla. Hra se hraje v reálném čase. Hráči, přestavují posádku vesmírné průzkumné lodě. Během části v reálném čase hráčům hraje mp3, která hlásí, jaké nebezpečí se kde objeví (podle toho se otáčejí karty) a v jaké minutě se nacházíme. Podle toho se hráči musí domluvit co budou dělat a podle toho skrytě hrát karty, které určí co v dané minutě dělají. Vše je správně hektické a propojené. Chcete střílet z děla? potřebujete ho mít nabité energií, ale stejnou energii potřebuje i štít ve stejném bloku. Po té co stopa dohraje, se začne vše postupně vyhodnocovat. Většinou se přijde na to, že někdo dal špatně kartu, že někde není energie a nebo že nepřítel má schopnost, kterou jsme přehlídli. Loď se postupně rozpadá a většinou jsme rádi, že dorazíme zpět natož abychom počítali body. Hraj je rychlá, plná adrenalinu. Dominantní hráč nemá šanci, protože nemá čas, což je pro mě velké plus. Hra vytváří pěkné příběhy. Doporučuji všem.

  2. Kentril

    Tuto hru nam predvadel sam autor Vlada Chvatil kdysi davno v Essenu. Jedna se o kooperativni hru preziti na vesmirne lodi. Napad neni spatny, nicmene mne se nelibi, ze je tam uz prvek zvuku z DVD, ktery urcuje casomiru. Na druhou stranu se hra nezdrzuje a je tam ten casovy strop, kdy se posadka musi rozhodnout kazdy za sebe a nemuze tam jeden hrac ridit hru – protoze to proste nestihne 🙂 Ale zase verim, ze pokud se hru naucite hrat a budete ji pravidelne hravat bez novacku, tak to muze mit uplne jiny rozmer.

  3. chajim

    Skvělá akční hra, u které jste prvních několik minut hry plně soustředěni na to, co děláte a v druhé fázi se mnohdy divíte (a bavíte), co že jste to vlastně udělali. Hra je výborná v tom, že vyžaduje spolupráci, jasnou domluvu, komunikaci. Každý má většinou rozdělené role, takže odpadává nebezpečí táhnoucího hráče, i když i ten se může objevit. Zvlášť obohacujícím prvkem jsou instrukce ke hře z cd. Proč dávám 4 a ne 5? Mě osobně moc nesedí sci-fi téma, grafika mě také zvláště nenadchla, také neustálé oddělávání a přidělávání kostiček mě nesedí.

  4. Vladislavs2

    velmi zajímavá hra, top je herní princip. Doporučuju hlavně na párty velká sranda

  5. Mabirus

  6. mlcuchj

  7. manwe

  8. RTMyšák

  9. Lao Thai

  10. Zrno.Zaba

  11. Terw

  12. Lada

  13. PJ_HB

  14. kalif

  15. Semiš

  16. zeppelin

  17. Dušan Takáč

  18. Kabalenka

  19. dajo

  20. Oukin

  21. Yuri

  22. jakub

  23. 2vkjmch

  24. rix

  25. Shako

  26. Tarenor

  27. Panzer

  28. belisar

  29. Droll

  30. Láďa Smejkal

Přidat recenzi