Hrajeme.cz
DomůKatalog herRodinná hraCarcassonne: Král, hrabě a řeka (6. rozšíření)

Carcassonne: Král, hrabě a řeka (6. rozšíření)

Originální název:
Carcassoone: Graf, Konig und Konsorten
Rok vydání:
2007
Počet hráčů:
2 až 6
Věk:
Hra je určena pro dospělé hráče a pro rodiny s dětmi od 8 let.
Doba hraní:
Středně trvající hra – asi 30 až 70 minut
Doporučení rodiny:
Není známo nebo nedokážeme zařadit.
Doporučení hráče:
Není známo nebo nedokážeme zařadit.

Katalogové číslo: 12417 Kategorie: Štítky: , ,

Popis

Sbírka řady minirozšíření vydaných za celou dobu rozvoje hry Carcassonne. Obsahuje minirozšíření: Král a loupeživý rytíř, Řeka II, Hrabě z Carcassonne a úplně nové minirozšíření Kacíři a kultovní místa.

Další informace

Počet hráčů

Věk hráčů

Doba hraní

Počeštění

Rok vydání

Míra náhody

Míra interakce

Míra složitosti

Míra humoru

Doporučení rodiny

Doporučení hráče

Výrobci

,

Autoři

Hra/Rozšíření

Pravidla:

Recenze

  1. Cermakov1

    Další varianty, jak začít hru. Musím říct, že často začínáme řekou, nějak jsme si ji oblíbili.

  2. Jiří Aberle

    Šesté rozšíření k základní hře Carcassonne, které se skládá ze 4 minirozšíření. Tyto můžete ve hře hrát samostatně nebo dohromady. Hru můžete začít jinak, než v základní hře a to buď stavbou města Carcassonne s hrabětem nebo stavbou řeky v krajině. Pak následuje klasická hra. My ovšem hrajeme obě varianty, tedy napřed postavíme město, poté kolem stavíme řeku a nakonec klasickou krajinu. Další rozšíření je král a loupeživý rytíř, které obdrží Ti, co mají největší město nebo nejdelší cestu a samozřejmě přináší více bodů a poslední rozšíření je 5 kartiček kultovních míst, které jsou protikladem klášterů. Je to velmi povedené rozšíření a vřele ho doporučuji 🙂

  3. Effka

    trošku jsme si pozměnili pravidla a hrajeme obě možnosti startu 🙂 ale musím tedy uznat že hrad v samotné hře moc nepoužíváme….

  4. Xaws

    Rozšíření řeka je dobrý nápad na zpestření začátku hry. Není to ale úplně domyšlené. v položení karet může nastat situace, že všechny kerty řeky ani nepoložíte.

  5. deskovky

    Carcassonne byla první hra, kterou jsme si pořídili. S dětmi ji hraji od mala,trochu jsme upravili pravidla. Postupně dokupujeme rozšíření.Teď jsme koupili Král, hrabě a řeka, ale zatím jsme do hry nezařadili, příjde nám to trochu komplikované, je pravda, že to hrajeme s dětmi.Jinak Carcassonne hrajte na velkém stole,ať se můžou města a cesty rozrůstat.

  6. Orel91

    Pakliže vás již omrzelo začínat hru Carcassonne se stejnou základní kartičkou, toto rozšíření je přesně jako dělané pro vás. Král, hrabě a řeka nabízí kromě dalších doplňujících kartiček (kultovní místa) a dalších možností jak získat body (král a loupeživý rytíř), hned dvě různé varianty nového startu. Těmi jsou buďto vybudování startovacího města v rámci hraběte z Carcassonne, které umožní v průběhu hry zabírat oblasti již obsazené vašimi soupeři, nebo postupné poskládání řeky (ze specifických kartiček), která náhodně vytvoří startovací krajinu. Hráči mají tudíž již od začátku více možností.

  7. Lachvos

  8. Warry

  9. hrazda

  10. anupinka


    Stejně jako Hostince a katedrály (1. rozšíření ke hře Carcassonne), Král, hrabě a řeka není rozšíření, které by nějak ztížilo nebo prodloužilo hru. Ani se nebudete muset učit počítat body nějakým novým způsobem. Ono už je to i tak dost složité, nemyslíte? Nebo vlastně…nacházejí se zde dvě kartičky, které na konci hry hráčům, kteří je vlastní, přinesou nějaké bonusové body, ale…to je až na konci hry, kdy je na počítání dost času. Hlavním smyslem tohoto rozšíření je, že už nadále nebudete hru začínat obklopováním jedné kartičky, ale postavíte si na začátku buď hrad anebo řeku, kolem kterých budete nadále stavět svá města. Možná by se mohlo zdát, že je toto rozšíření zbytečné, ale taková řeka se umí pěkně klikatit a znemožnit vám tím stavbu města tam, kde byste to zrovna potřebovali. Vřele toto rozšíření doporučuji všem, kteří nepotřebují, aby hra i s rozšířením byla ještě o další hodinu delší.

  11. čáu

  12. Tereza

  13. RTMyšák

  14. Davides9

  15. Mofik

  16. Kuba

  17. Asindor

  18. Davides


    Toto rozšírenie sa skladá zo štyroch menších, ktoré sa môžu hrať samostatne alebo spolu. Prvý je hrad a gróf. Vždy, keď uzavriete súperovi mesto, cestu alebo kláštor, môžete si do mesta Carcassonne postaviť jednu svoju figurku zo zásoby do jednej zo štyroch štvrtí mesta: hrad, kovárňa, katedrála a trhovisko. Ak potom súper uzavrie nejakú oblasť, môžete z mesta premiestniť na túto práve uzatvorenú oblasť a to: z hradu do mesta, z kovárne na cestu, z katedrály na kláštor a z trhoviska na lúku (možné len na konci hry). Po presunutí figuriek sa rozhoduje o väčšine a hráč s najväčším počtom figuriek dostane body. Figurky však nemôžete presunúť z miesta, kde stojí gróf, ktorého je možné pri umiestňovaní figuriek presunúť do inej štvrti.
    Rieka sa rozkladá na začiatku hry namiesto začiatočnej kartičky. Začína sa prameňom, potom sa priloží rozvetvenie a úplne na koniec jazero so sopkou. Pri umiestňovaní kartičiek sa hráči striedajú a môžu si na ne umiestniť svoje figurky.
    5 kartičiek kultových miest sa zamieša medzi ostatné karty. Majú tú istú funkciu ako kláštor, ale nemôžu byť umiestnené vedľa dvoch a viac kláštorov. Ak na kultové miesto položíte figúrku vedľa kláštora s mníchom, nastáva medzi nimi súboj. Kto prvý uzavrie svoj kláštor alebo kultové miesto dostane body, druhá figúrka sa vracia naspäť majiteľovi.
    Kráľ a lúpežný rytier obsahuje 5 nových kariet krajiny a dve karty kráľa a lúpežného rytiera. Kto uzavrie najdlhšiu cestu dostane kartu lúpežného rytiera. Kto má na konci hry túto kartu, dostane za každú uzavrenú cestu bod. S kartičkou kráľa je to presne to isté, len sa to netýka cesty, ale mesta.

  19. dubis

  20. Lucio3

  21. acedrac

  22. PesBobes

  23. 70000

  24. AntonGorodecky

  25. Deth

  26. Michal

  27. Smith-g

  28. Phoenix

  29. jas

  30. Hrabě z Carcassonne

  31. Abiosis

  32. smoly

  33. Joe

  34. tomas

  35. darwin

  36. kazwein

  37. slonik-em

  38. Carcassonnemaniak

  39. Duhamuz

  40. Lemur

  41. Dafe

  42. Kalibulus

  43. mysula

  44. Beholder

  45. Pete

  46. Mialee

  47. neline

  48. David

  49. dan

  50. WereWolf

  51. Honzék

  52. c00p3er

  53. zeppelin

  54. JoeK

  55. fasz

  56. Tom a Maca

  57. Sláva

  58. Evina

  59. Katka

  60. Haňulka

  61. Hanuš

  62. Selda.cz

  63. Zik9

  64. slonik

  65. Kveton.T

  66. Ajfel

  67. MM

  68. u4a2

  69. Mr Krtek

  70. REM

  71. tonda007

  72. Matěj Baťha

Přidat recenzi