Hrajeme.cz

Serpentina

Originální název:
Serpentina
Rok vydání:
není známo
Počet hráčů:
2 až 5
Věk:
Hra je určena pouze pro děti. Dospělí se při ní většinou nepobaví. Dospělí po takové hře většinou nesáhnou, pokud by ji měli hrát pouze mezi sebou.
Doba hraní:
Krátká hra do 20 minut
Doporučení rodiny:
Není známo nebo nedokážeme zařadit.
Doporučení hráče:
Není známo nebo nedokážeme zařadit.

Kategorie:

Popis

Hráči se pokouší sestavit co nejdelšího duhového hada. Had se skládá vždy z hlavy, nejméně jedné střední části těla a z ocasu. Vítězí hráč, který může sestavit nejvíc nejdelších hadů .

Další informace

Míra náhody

Počet hráčů

Věk hráčů

Doba hraní

Počeštění

Rok vydání
Míra interakce

Míra složitosti

Míra humoru

Doporučení rodiny

Doporučení hráče

Výrobci

Autoři

– BoardGameGeek
– Corfix Distribution s. r. o.

Recenze

  1. Pamir


    Sss… Nahání Vám hadi hrůzu? Tak překonejte strach a poskládejte ty nejkrásnější a nejbarevnější hady, které ani v přírodě nenajdete.

    Jedná se o rychlou jednoduchou karetní hru, která naučí děti identifikovat základní barvy a procvičí první počítání. Vaším úkolem je nasbírat co nejvíce hadů z karet, které budete získávat během hry. Důležité je také v průběhu hry ukořistit nejdelšího hada, který určuje vítěze v případě remízy.

    Příprava hry

    Zamíchejte hadí karty. Náhodně vyberte jednu kartu z balíčku a otočte ji lícem nahoru. Dejte ji do středu stolu. Tato karta je startovní. Zbylé karty rozložte skrytě na hrací plochu. Ty slouží k dobírání.

    Průběh hry

    První hráč si vezme kartu ze stolu a otočí ji. Jestliže některá barva pasuje k první kartě, položí se nová karta vedle ní, aby se stejné barvy dotýkaly. Jestliže barva nesedí, položí se karta tak, aby mohla začít dalšího hada. Možnosti ve hře:

    •žolík – je duhová hlava a ocas. Tyto karty můžete připojit k jakékoli barvě tělíčka.
    •spojení dvou hadů do jednoho – když se vytáhne tělíčko a jedna z jeho barev pasuje k rozestavěnému hadovi a druhá barva k jinému rozestavěnému hadovi, můžete touto kartou hady spojit. Tím vznikne jeden had.
    Abyste si mohli hada vzít k sobě, musíte položit hlavu nebo ocas k tělíčku, a tím dokončit hada. Zasyčíte „Ssss“ a přemístíte ho k sobě. Hadi které vyhrajete, tvoří vaši hadí jámu. Pokud Vám dochází místo před sebou, dejte karty v hadí jámě tak, aby každý had utvořil svoji hromádku.

    Konec hry

    Hraje se do té doby, než dojdou dobírací karty. Všichni nedokončení hadi zůstávají uprostřed stolu. Každý hráč si spočítá všechny karty ve své hadí jámě. Hráč, který má nejvíce karet, vyhrál. V případě remízy vyhrává hráč s nejdelším hadem.

    —————————————————————————–

    Shrnutí: jednoduchá karetní hra pro děti od čtyř let. Větší podíl náhody je dán dobíráním karet. To ovšem neubírá na atraktivnosti této hry. Díky této náhodě, může vyhrát i ten nejmenší.

  2. a.r.p.i

  3. Nata


    Vášniví hráči sa s prechodom do rodičovskej fáze života dostávajú do zložitej dilemy. Na jednej strane narodenie detí znamená, že o desať rokov budú mať vždy k dispozícii dostatočný počet hráčov pre väčšinu hier. Ale na druhej strane dovtedy treba prežiť to desaťročie a naučiť deti hry milovať. Serpentina výborne dopĺňa obohrané pexeso, člověče, nezlob se!, krtečkovu záhradku, či domino. Tieto hry dokonca predčí v tom, že ju zvládnu aj deti mladšie a aktívnejšie než také človeče. Hra naučí rozlišovanie farieb (súčasť lekárskej prehliadky od troch rokov) a jej priestorová náročnosť umožňuje poskakovanie neposedných detí medzi rozloženými hadmi na zemi. Bez rizika rozhádzania zložitého pexesa.

    Z nie nevyhnuteľne úhľadnej kopy krásne tvrdých kariet si hráči postupne vyberajú časti tela, alebo hlavu a chvost hadov. Karty sa k sebe prikladajú správnymi farbami alebo časti hadov sa spájajú tak, aby mal každý had práve jednu hlavu a chvost. Podľa pravidiel víťazí ten, kto dokončil najviac najdlhších hadov. Ale to už je o počítaní, a tak tým úplne najmenším pôsobí radosť samotné postavenie hadov po celej detskej izbe.

Přidat recenzi