Hrajeme.cz

V roce draka

Originální název:
Im Jahr des Drachen
Rok vydání:
2007
Počet hráčů:
2 až 5
Věk:
Hra je určena pro dospělé hráče a pro rodiny s dětmi od 12 let.
Doba hraní:
Dlouhotrvající hra – 60 až 120 minut
Doporučení rodiny:
Není známo nebo nedokážeme zařadit.
Doporučení hráče:
Není známo nebo nedokážeme zařadit.

Kategorie:

Popis

Hráči jsou vůdci Číny kolem roku 1000. Snažíte se sebe a své lidi co nejlépe ochránit před nemocemi, hladem a nájezdy Mongolů. Základem je dobré plánování, protože každý měsíc je nutné reagovat na nové události.

Další informace

Míra náhody

Počet hráčů

Věk hráčů

Doba hraní

Počeštění

Rok vydání

Míra interakce

Míra složitosti

Míra humoru

Doporučení rodiny

Doporučení hráče

Výrobci

Autoři

– Funagain Gameweb
– BoardGameGeek
– PC verze hry
– Svět deskových her
– Možnost nákupu na Slovensku.

Recenze

  1. cSf.Loser

    Ostré euro, jehož mechanismy jsou řezané na kost. Je to mechanicky hrozně čistá hra. Graficky bohužel tedy také. Hra je velice náročná na hráče, trestá každou chybu, což beru jako plus. Bohužel mi celkově hra přišla hrozně suchá a ničím moc nezajímavá. Nevyvolala ve mě téměř žádné emoce. Kdybych měl náladu na mozkový rébus tak si ji znovu zahraji, ale jinak asi ne. Nicméně pro přemýšlivé hráče, kteří nemají rádi náhodu je to asi dobrá hra.

  2. cinan

    pro mně nejlepší Feldovka

  3. Číňan

  4. makeska

  5. Zdenek_

  6. esther.f

  7. Tramvaj

  8. stastlivec


    Im Jahr des Drachen (V roce draka) je hrou, kde štěstí hraje, dle mého názoru, opravdu omezenou roli. Skutečně záleží na tom, jak hru „“rozjedete““ (nejstarší hráč bude milovat počáteční fázi hry…:-))
    Zejména poutavé mi přijde to, že je třeba promýšlet tahy hodně dopředu. Jen tak lze „“přežít““ následující období.
    Nemůžete sice na spoluhráče útočit, pokud si to ovšem můžete dovolit, dá se jim velice příhodně „“škodit““.
    Svou podstatou hra kopíruje skutečný chod provincie – rolníků je třeba pro sklizeň rýže a zabezpečení paláců, lékaři vám umožní vyhnout se propouštění služebníků, které započítáte na konci hry, pomocí výběrčích daní nashromáždíte potřebné množství peněz, které využijete zejména pokud nejste na stupnici osobností příliš vepředu.
    Opravdu strategie jak má být!
    … a užijte si první dvě kola:-)

  9. Terw

  10. Stromx

  11. Jan

  12. Lada

  13. rach

  14. Beholder

  15. sir beki

  16. PJ_HB

  17. tenista

  18. MartiN8029

  19. Jindřich „“Desgenais““ Cinka

  20. filipes

  21. Eduard Doležal

  22. fasz

  23. Tom a Maca


    V roli prefekta provincie musíte zajistit svým poddaným blahobyt a bezpečí a ochránit je před nemocí, neúrodou, nájezdem Mongolů a dalšími nástrahy osudu.
    Kdo bude svou provincii spravovat nejlépe – zvítězí (jak jinak :-))

    Hra je velice pěkně provedena po grafické i hratelné stránce (všechny nástrahy roku jsou odkryty hned na začátku hry a každý hráč ví co ho čeká, záleží jen na Vás jak se s rokem Draka vypořádáte), obsahuje spoustu herního materiálu včetně pořadače uvnitř hry a dá se hrát skvěle i ve dvou.

    Co se týče obtížnosti, po jednom zahrání se dá hra velice dobře pochopit, je to hra jen s velice malým prvkem náhody a střední obtížností pravidel.Ti co rádi hry tipu Cayluse, Tikala, Funkenschlag atd nebudou zklamani, ba naopak, ale není to zase rodinná hra pro začátečníky…

    Doba hry ve dvou cca 60min.

  24. klekytom

  25. aneken

  26. dajo

  27. Longshanx

  28. oplprokop

  29. jakub

    Im Jahr des Drachen (V roce draka) je velmi zajímavou novinkou roku 2007. Nevzbudila sice hned takové nadšené ohlasy jako jiné hry, má však v sobě silný potenciál udržet si dlouhodobě zájem hráčů. Musíte si ji totiž nejdřív párkrát zahrát, abyste ji mohli skutečně ocenit. Mottem hry je citát z Konfucia, který hru velmi pěkně vystihuje: „“Kdo nesměřuje k cíli v maličkostech, tomu se ani velký plán nemůže zdařit.““ Hra je o maličkostech, které však rozhodují o úspěchu, či prohře. Systém hry je celkem jednoduchý, ovšem s mnoha možnostmi pro rozhodování a řadou cest k vítězství.

    Hra vás zavede do středověké Číny. Stanete se prefektem provincie a vaším úkolem bude po dobu dvanácti měsíců ji spravovat. Budete zajišťovat blahobyt a bezpečí pro své poddané a chránit je před hrozbami. Dopadnou na vás totiž nejrůznější rány osudu, epidemie, neúroda či nájezd mongolských hord. Obstojíte jen tehdy, když budete mít dostatek schopných pomocníků: učence, řemeslníky, mnichy, válečníky. Ty na svůj dvůr musíte nejprve přilákat. Zvítězí ten, komu se podaří spravovat svoji provincii nejlépe a získat tak uznání císaře a respekt svých poddaných. Jistě už tušíte, že vaším cílem je v průběhu hry nashromáždit co nejvíce vítězných bodů.

     

    Celou recenzi si můžete přečíst na webu o deskových hrách Frodovy deskové hry

  30. Ranca

  31. richie

  32. Markéta

  33. Shako

  34. Shark

  35. orsej@centrum.cz

  36. karel

  37. belisar

  38. Lumirius

  39. V.S.

  40. Richmond

  41. Láďa Smejkal

  42. Jaromír Kovařík

Přidat recenzi