Hrajeme.cz

Recykláci

Originální název:
Laborigines
Rok vydání:
2007
Počet hráčů:
2 až 6
Věk:
Hra je určena pro dospělé hráče a pro rodiny s dětmi od 8 let.
Doba hraní:
Středně trvající hra – asi 30 až 70 minut
Doporučení rodiny:
Není známo nebo nedokážeme zařadit.
Doporučení hráče:
Není známo nebo nedokážeme zařadit.

Kategorie:

Popis

Recykláci jsou výsledkem různých vědeckých pokusů a nyní žijí svůj život v laboratoři, která je však plná nebezpečí. Proto stále sní o tom, že se jim jednou podaří z laboratoře uniknout. Budete vy tím, kdo přežije a podaří se mu najít cestu ven?

Další informace

Míra náhody

Počet hráčů

Věk hráčů

Doba hraní

Počeštění

Rok vydání

Míra interakce

Míra složitosti

Míra humoru

Doporučení rodiny

Doporučení hráče

Výrobci

Autoři

,

– Funagain Gameweb
– BoardGameGeek
– CzechBoardGames

Recenze

  1. Jindřich „“Desgenais““ Cinka

  2. dilli

  3. mao@seznam.cz


    Hru jsme dostali od kamarádů, na první pohled by mě jinak asi nezaujala ke koupi. Strávili jsme s ní polovinu Silvestra a užili jsme si to. Na začátku si vytvoříte vlastní pajduláky (Laboriginy, Recykláky) z přiložené plastelíny. Začíná hráč, který má nejhezčího pajduláka, pokud nelze dojít ke shodě, pak platí pravidlo, že nejhezčího pajduláka má nejsilnější hráč.
    Cíl hry je jednoduchý: přežít nejdéle ze všech a tím se vysvobodit z laboratoře do svobodného světa. Pohybujete se v laboratoři podle hodu kostkami tak, abyste se pokud možno vyhnuli všem nástrahám – výbuchům, poleptání kyselinou, lepře a dalším radostem, což vám navíc komplikuje pohybující se Moa (podivná bytost, jejímž životním cílem je sejmout každého recykláka v přilehlém vesmíru). Kdo přežije, vyhraje.
    Musíte využívat paměť – pasti v podobě kulatých hracích polí ala pivní tácky se totiž při každém spuštění obrací a tak kolikrát netušíte, jestli pod nevinně se tvářící dlaždicí je zelené (bezpečné) pole nebo hnusná kyselina, po níž z vás po celý příští tah budou odkapávat životy jako z neutaženého kohoutku. Volnost pohybu je relativně velká, můžete taktizovat, zda bude lepší jít raději na bezpečné políčko, ale bez zisku životní energie, anebo jinde sice dva tři životy ztratíte, ale zároveň sejmete soupeře, pro nějž následky mohou být ještě drsnější.
    Hra nepostrádá vtip a napětí, po pochopení jednoduchých pravidel má spád a je originálně, netradičně zpracovaná. Jedinou nevýhodou je, že se dodává jen s anglickými pravidly, ale o český návod se dá napsat na info@czechboardgames.com.

  4. Matěj Baťha

Přidat recenzi