Hrajeme.cz

Mám to!

Originální název:
Know know!
Rok vydání:
není známo
Počet hráčů:
3 až 8
Věk:
Hra je určena pro dospělé hráče a pro rodiny s dětmi od 10 let.
Doba hraní:
Krátká hra do 20 minut
Doporučení rodiny:
Není známo nebo nedokážeme zařadit.
Doporučení hráče:
Není známo nebo nedokážeme zařadit.

Kategorie:

Popis

V této hře se kombinují karty a kostky. Hráč musí nejprve otočit kartu a hodit kostkami. cílem je co nejdříve najít takové slovo, které bude odpovídat okruhu na kartě a hozeným kostkám. Speciální kosty hráči např. přikáží použít ve slovech určité hlásky, nebo ukáží kolik musí mít nalezené slovo hlásek. Navíc je zde zákazová kostka, která hráče informuje o tom, kterou hlásku nesmí slovo obsahovat. Nejrychlejší hráč dostane za správné slovo body, za chybu se body ztrácí.

Další informace

Míra náhody

Počet hráčů

Věk hráčů

Doba hraní

Počeštění

Rok vydání
Míra interakce

Míra složitosti

Míra humoru

Doporučení rodiny

Doporučení hráče

Výrobci
Autoři

Recenze

  1. mysik

  2. Goldie

  3. saver

  4. Bibík

  5. Dj miláno

  6. Radobyhrac

  7. Fester


    Hra se slovy, která potvrzuje pravdivost známého úsloví o tom, že v jednoduchosti je síla.

    Krabice obsahuje 75 karet a čtyři kostky. K vlastní hře budete potřebovat ještě tužku a papír.
    Cílem hry je získat co nejvíce bodů, které se vám přičítají tehdy, když jako první vyřknete slovo odpovídající podmínkám určeným kartami a kostkami.
    Z celkového počtu karet jich odeberete 25, položíte je lícem dolů a souboj může začít. Každé kolo začne otočením jedné karty, na které je napsáno, z jaké oblasti má hledané slovo pocházet (kuchyň, poušť, letiště…) a počet a typ kostek, které určují, jak má slovo vypadat. Základní kostky, používané v každém hodu, určují písmena (souhlásky), které slovo musí obsahovat. Větší část karet ještě vyžaduje použití další kostky, která buď určuje, jaké písmeno (samohlásku) slovo nesmí obsahovat, nebo stanovuje počet slabik.
    Pokud se hráči podaří nalézt správné slovo, získá kladné body. Pokud slovo pokazí, body se mu odečtou.

    Ve hře se snoubí postřeh a znalosti. Nalézt některá slova je velmi jednoduché a o získání bodů rozhodne rychlost, avšak přijdou chvíle, kdy hráči loví v nejhlubších zákoutích své zásobárny slov a vítěz kola bývá odměněn uznalým mručením. Pozitivní je i to, že se tvůrcům podařilo najít rovnováhu mezi obtížností úkolu a jeho bodovým ohodnocením, takže zpravidla nedochází k nadhodnocení jednoduchých úkolů a naopak.

    Doporučený počet hráčů je tři až osm, ale dá se stejně dobře hrát ve dvou i v deseti. Čím více hráčů, tím má hra rychlejší spád.
    A pokud se vyvarujete zbytečných dohadů o tom, zda to či ono můžeme nalézt tam a tam , zahrajete si příjemně svižnou a tvořivou hříčku.

  8. dilli

  9. Droll

  10. MasterII

Přidat recenzi