Hrajeme.cz

Rybí trh

Originální název:
Fangfrisch
Rok vydání:
2007
Počet hráčů:
3 až 5
Věk:
Hra je určena pro dospělé hráče a pro rodiny s dětmi od 8 let.
Doba hraní:
Středně trvající hra – asi 30 až 70 minut
Doporučení rodiny:
Není známo nebo nedokážeme zařadit.
Doporučení hráče:
Není známo nebo nedokážeme zařadit.

Kategorie:

Popis

Je sice teprve brzké ráno, ale rybí trh už žije a všude se ozývá vyvolávání, jak se obchodníci snaží co nejdříve a co nejvýhodněji prodat své ryby. Snaží se přilákat co nejvíce zákazníků. Ale jen tomu nejrychlejšímu se podaří udělat nejlepší obchod. Hráči jsou jak v roli obchodníka tak zákazníka. Jejich cílem je získat a udržet si co nejvíce peněz.

Další informace

Míra náhody

Počet hráčů

Věk hráčů

Doba hraní

Počeštění

Rok vydání

Míra interakce

Míra složitosti

Míra humoru

Doporučení rodiny

Doporučení hráče

Výrobci

,

Autoři

– Funagain Gameweb
– BoardGameGeek
– Svět deskových her

Recenze

  1. Martin


    Uhni a nestrkej do mě tím svým klepetem? Co tady vůbec dělám?

    Pardom, šupináči, jedeme do města. Ale v téhle kádi je nás vážně nějak moc.

    Komu říkáš šupináči? Já jsem tuňák a moje maso je nejlepší v šírém okolí.

    No a právě proto jsi tady

    …. Áááá, právě připlula loď s čerstvým zbožím. Ryby a další mořské laskominy jdou v místní dražbě doslova na dračku. Obchodníci chtějí jen ty nejlepší a nejčerstvější plody moře. „“Tady, pane, platýz, výborný na pánvi. Nebo snad pečený úhoř. Anebo snad žraločí ploutev?““

    Hráči se v této hře stanou obchodníky s rybami a dalšími mořskými plody. Nakupují nabízené zboží v dražbě a ve vhodné chvíli jej prodávají. Musejí však přemýšlet a sledovat jednotlivé stánky svých soupeřů, neboť dobře zvolené umístění vydražených ryb/plodů moře je více než důležité.

    Ve hře je celkem šest druhů – platýz, žralok, tuňák, úhoř, krab a humr. V prvním kole se stane nejstarší hráč dražitelem. Při hře 3 hráčů (nejmenší možný počet) se může dražitel dražby sám účastnit, při hře 4-5 hráčů nikoliv. Dražitel postupně otáčí jednu kartu, oznámí, který druh se v dražbě zrovna nachází a kolik kusů daného druhu je (na kartě mohou být 1-3ks). Pokud se nabídka zboží zdá všem hráčům nízká, dražba pokračuje. Dražitel otočí další kartu a přihodí tedy další ryby/plody k již vyložené kartě. takto to pokračuje až do doby, než některý hráč neukončí dražbu cinknutím na zvoneček. V tu chvíli se všechny vyložené karty stávají jeho majetkem. Jakýkoliv nákup – uskutečněná dražba – stojí 10 Eur, ať je vyložena jen jedna karta nebo třeba karet pět. Hráč své vydražené karty – mořské plody – musí umístit do svého stánku. Není to však jednoduché. Místa je málo a čerstvost zaručí jen rychlý prodej. Poté přebírá roli dražitele další hráč po levici.

    Prodej ryb je omezen. Prodávat své zboží ze stánku může pouze dražitel a to před samotnou dražbou. Je na něm, zda prodá veškeré své zboží nebo jen část. Jakmile se uskuteční prodej, všichni hráči, kteří vlastní stejný druh zboží, které dražitel právě zpeněžil, musejí do své popelnice odhodit vrchní kartu tohoto druhu – jejich zboží se právě zkazilo. Vyjímku tvoří zboží umístěné v bedýnce s ledem. Tam je čerstvost prodloužena

    Za každý kus v popelnici je hráč na konci hry povinen zaplatit 1Euro. Pomocí speciální karty rybičky v plechovce, může hráč odhodit až dvě karty ze své popelnice na odhazovací balíček.

    Zloděj ryb je druhá spaciální karta. pomocí této karty mohou hráči vzít jakémukoliv protihráči jednu kartu z jeho stánku a umístit si ji do svého.

    Konečná fáze je kartička, která je vložena do prvotního balíčku. Její umístění je přesně dáno pravidly. Leží jako 16 karta odspodu. Když se tato karta objeví ve hře, může prodávat zboží nejen dražitel před svou dražbou, ale i vítěz předchozí dražby.

    A konec hry? Hra končí v době, kdy se v balíčku objeví a do dražby vstoupí karta „“konec dražby““. V tu chvíli se přestává dražit, hráči prodají zbytek svých zásob, které mají ve svých stáncích (za 1/2 cenu a bez odhazování „“zkažených““ ryb do popelnice).

    Vítězí hráč, který nejlépe obchodoval a získal nejvíce peněz.

  2. Piestany

  3. Jan

  4. rach

  5. Bibík

  6. cuf

  7. Yuri

Přidat recenzi