Hrajeme.cz

INTRIKY

Originální název:
INTRIKY
Rok vydání:
není známo
Počet hráčů:
3 až 4
Věk:
Hra je určena pro dospělé hráče a pro rodiny s dětmi od 10 let.
Doba hraní:
Není známo (nebo nelze určit)
Doporučení rodiny:
Není známo nebo nedokážeme zařadit.
Doporučení hráče:
Není známo nebo nedokážeme zařadit.

Kategorie:

Popis

Intriky jsou ojedinělá strategická karetní hra určená hráčům, kteří mají rádi náročnější zábavu. Všem, kteří si rádi dotvářejí pravidla podle sebe. Všem, kdo se rádi aktivně baví. Všem, kdo se nebojí konfliktu v rámci „pravidel“. Každý hráč hraje za jeden tajný mafiánský spolek, který se snaží pomocí nejrůznějších intrik ovládnout celé město. Hráči si mohou
vzájemně škodit, navazovat spojenectví, obchodovat spolu. To vše s jasným cílem: získat co nejdřív největší vliv. Hru mohou hrát nejméně 3 hráči. Vřele však doporučujeme hrát ve čtyřech.

Další informace

Míra náhody

Počet hráčů

Věk hráčů

Doba hraní

Počeštění

Rok vydání
Míra interakce

Míra složitosti

Míra humoru

Doporučení rodiny

Doporučení hráče

Výrobci

Autoři

Recenze

  1. tondakolik

    Hru jsem již hrál mockrát, ale stále jsem ji tak nějak nepochopil. Zřejmě je nutné se prostě vžít do mafiánů a hrát svoji roli. Pravidel tu moc není, v podstatě si pravidla mohou hráči libovolně vysvětlovat a ohýbat.

  2. knezi


    Hra simuluje soupeření mafiánských rodin v jednom městě. Snažíte se vydělat co nejvíce dolarů, abyste za ně následně mohli podplatit čtyři obyvatele města, získali díky tomu větší vliv než ostatní a vyhráli hru.
    V pravidlech je napsáno: „co není zakázáno, je povoleno.“ Pokud tedy nechcete prohrát, je dobré se tím řídit. Můžete se dohodnout na nejsilnějšího hráče, podrazit všechny ostatní, ale musíte počítat, že od nich dostanete adekvátní odpověď. To je hlavní důvod, proč hra může trvat od půl hodiny až po třeba dvě hodiny. Můžete ji hrát s rodinou a budete jen brát karty. Také můžete vyjednávat, mstít se, ale pak vám hra zabere určitě více času.
    Celou hru tvoří jeden balíček karet, ze kterého si na začátku každého kola vezmete dvě karty. Je vám to málo? Můžete si koupit postavu taxikáře, který vám za dolar dovolí si vzít další. Nebo můžete vyložit speciální kartu – možností je několik. Nemusíte se ale bát, že pokud nedostanete správné karty, nemáte šanci vyhrát. Naopak můžete s nimi libovolně obchodovat, či je krást ostatním hráčům. Můžete mu tak i zničit kartu, kterou by použil proti vám. Protihráč se může ale také bránit, například kartou Tento efekt se mě netýká.
    Možnou nevýhodou je počet hráčů, většinou hráči nejsou tři nebo čtyři. Ale pokud se již takto sejdete, určitě hru zkuste.

  3. Martin

  4. Kmotr2

  5. ivetacek

  6. matess

  7. JardaJaryn

  8. Goofy

  9. tenista

  10. WereWolf

  11. luciáš

  12. tondakolik

  13. Myšák

  14. Audry

  15. phiz


    Itálie není jedinou zemí, kde podsvětí kuje pykle. Stačí si vzít malou krabičku karet s nápisem Intrikuj a vzhůru do boje proti ostatním mafiánům.

    Krabička, s rozměry 18 x 11 x 3,5 cm, už na první pohled zaujme svými animovanými obrázky mafiánských obchodů z třicátých let a nápisem názvu sevé hry pomocí balíčku peněz. Uvnitř se skrývají karty 3 druhů, které mají i více významu.

    Hra je určená pro tři až čtyři hráče, přičemž vydavatel hry Dino Toys upřednostňuje právě hru ve čtyřech. Intrikuj jsou podle nich hra pro hráče, kteří se nebojí konfliktu v rámci pravidel. Ty se totiž moc nedodržují, aspoň v etickém slova smyslu.

    Pojďme se tedy podívat na samotnou hru. Zmíněné karty se rozdělují do 3 skupin. Karty postav, o který je největší boj, páč o jejich koupení vlastně jde. Karty Intrik, které na sobě nesou jen část věty a vaším úkolem je právě poskládat smysluplnou větu, abyste pak učinili její příkaz. Poslední kartou jsou poté samotné aktivátory intrikujících karet, abyste mohly použít jejich výhodu a násleně z nich měli patřičný obnos.

    Poté, co získáte zahráním vámi sestavené věty nějaké peníze, je čas na nákup nějaké postavy z vyšších svér. Koupíte si policajta, bankéře či dokonce starostu? Každá z postav má i svoje další výhody, avšak za jejich služby se opět platí. A peníze se zde vydělávají obzvláště těžko. Proto zvažujte své kroky.

    Někdo se blíží k závěru a je ohrožena hra? Domluvte se s jiným hráčem, že si vyměníte nějaké karty a využijete schopností svých vět či postav a zadržtem, aby vyhrál někdo jiný. Seberte mu karty nebo si je přesuňte k sobě správně složenou větou, a nenchte ho vyhrát. Vždyť jde přeci o prestiž.

    Kdo si jako první koupí 4 postavy, vyhrává.

    ___

    Tato hra je opravdu velmi kreativní, protože příkazy karet, si sestavujete sami. Ovšem nevýhodou hry je její drobná zmatenost, která se někdy projeví nudou. Jde opravdu o to, vžít se do postav a umět přemlouvat lidi k spolupráci, trošku štěstí, um skládat ty nejlepší příkazy a dobře využít výhody svých koupených postav. Není to hra na dlouhé večery, spíše na odreagování či zkrácení dlouhé chvíle. Hru doporučuji tedy komunikativním kolektivům.

  16. krejcuk

  17. Ajfel

  18. Longshanx


    Hra má sice možná jednoduchá pravidla, avšak zcela jistě není vhodná na večírky, jak kvůli svému počtu hráčů, tak i pro poněkud komplikované vstřebávání pravidel. A přestože jsme se po nějaké době trochu rozehráli, nešlo odolat návrhu zahrát si něco jiného, zábavnějšího a pro více lidi.
    Nicméně pro zkušené hráče, kteří chtějí něco náročného, snad může být větším přínosem.

  19. paladin91

  20. matys

  21. Dr.Lazarus

  22. karel

Přidat recenzi