Hrajeme.cz
DomůKatalog herKaretní hraBlafuj (Kakerlaken Poker)

Blafuj (Kakerlaken Poker)

Originální název:
Bug Bluff, Kakerlaken Poker
Rok vydání:
2004 (nové české vydání 2015)
Počet hráčů:
2 až 6
Věk:
Hra je určena pro dospělé hráče a pro rodiny s dětmi od 8 let.
Doba hraní:
Krátká hra do 20 minut
Doporučení rodiny:
Asi nebudete zklamáni, ale také vás asi nenadchne.
Doporučení hráče:
Asi nebudete zklamáni, ale také vás asi nenadchne.

Katalogové číslo: 12161 Kategorie: Štítky: ,

Popis

Myslíte, že dokážete blafovat, aniž by to na vás bylo poznat? Pak je hra Blafuj přesně pro vás. Snahou každého z hráčů je totiž přinutit ostatní protihráče k chybnému úsudku, a tak způsobit, aby jim zůstalo co nejvíce vyložených karet. Toho se dosáhne tím, že hráč nabídne protihráči kartu a současně řekne, ať již blafuje nebo říká pravdu, jaký tvor na kartě je. Karta skončí u hráče, který nedokáže odhadnout, jestli spoluhráč mluví pravdu nebo ne. První hráč, u kterého takto skončí 4 karty se stejným motivem a nebo hráč, kterému dojdou všechny karty a nemá čím začít další kolo, prohrává. Vtipná grafika málo oblíbených zvířátek přidává hře na zábavnosti.

Další informace

Počet hráčů

Věk hráčů

Doba hraní

Počeštění

Rok vydání

Míra náhody

Míra interakce

Míra složitosti

Míra humoru

Doporučení rodiny

Doporučení hráče

Výrobci

,

Autoři

Hra/Rozšíření

Odkazy:

Recenze

  1. Cermakov1

    Svižná blafovací hra. Sem tam si zahrajeme. Bereme sebou na cesty.

  2. spartik

    Nic nepotěší dítě více, než když může řízeně a oficiálně podvádět (blafovat) a ještě proti rodičům.

  3. Standa

    Perfektní blafovací hra. Doporučuji hrát i s dospělými i s dětmi, minimálně ve 4 hráčích, mnohem lépe v pěti či šesti. Dětem se líbí grafika karet a názvy zvířat. Někdy se jim zvířátka pletou, o to větší je pak zábava. Doporučuji.

  4. Pepogn

    Svižná blafovací karetka. Na gymplu jsme si s ní trochu srandy užili, ale dnes už neláká. Vhodná spíš pro nehráče,

  5. veronika pemlová

    tahle hra mě nechytla

  6. TuliMrkev

  7. Elenai

  8. hypik

  9. Mazec

  10. Zdenek_

  11. ikri

  12. Lada

  13. BuBen

  14. Mates

  15. Matt

  16. ZdenaK

  17. ratwin

  18. tenista

  19. Filmator

  20. Jindřich „“Desgenais““ Cinka

  21. SnurkaBill

  22. howska

  23. wojtyz


    Při rozbalení krabičky na vás vykoukne celkem 64 krásně ilustrovaných karet s obrázky různých druhů zvířat a návod ke hře, ze kterého budete nejspíše nejčastěji používat zadní stranu, na které jsou popsány názvy zvířat (například smrdutá ploštice a šváb se ze začátku mohou plést.)

    Hru jsem prvně zkoušel hrát s přítelkyní ve dvou a musím se přiznat, že mě v duchu trápil nepříjemný pocit, že se přítelkyni snažím naučit, jakým způsobem mi správně lhát 😀 Pro tento případ tedy hru blafuj rozhodně nedoporučuji. Pravá zábava však začne, pokud hru začnete hrát s více přáteli najednou, přičemž platí pravidlo – čím více lidí, tím lépe. Hru lidem vysvětlíte během necelých dvou minut, je jednoduchá a pokud si ji určitým způsobem přikořeníte, dokáže zabavit na hodně dlouhou dobu.

    PÁR TIPŮ, JAK ZE HRY VYTÁHNOUT MAXIMUM:

    1. Dle mého názoru je rozumné ignorovat pravidlo možnosti poslání kartičky dalšímu člověku – je to naprosto zbytečné a hru to jen zdržuje.

    2. Pokud vám vadí, že ve hře nemůže nikdo vyhrát, jednoduše si pozměňte pravidla. Pokud protihráč uhodne zda lžete nebo ne, kartu si nenechte vy ale pošlete ji jemu. Pokud neuhodne, ponechte si ji. Tím dosáhnete toho, že kdo má první tři karty od jednoho druhu, vyhrál.

    3. Tento bod je asi nejdůležitější. Díky jednoduchosti se dá hra blafuj hrát i pod vlivem alkoholu, což je díky jejím pravidlům nesmírná výhoda. Proč? Protože člověk, který prohraje, může „“za odměnu““ dostat panáka, popřípadě obrovský škopek vína, který musí na ex vypít. Při této variantě hry doporučuji počet karet potřebný k prohře snížit na dvě, aby měla hra rychlejší spád. Rovněž doporučuji, aby si hráči kteří neprohráli ponechali své karty i po konci kola. Člověk který poslední pil tak bude mít více času na regeneraci a téměř tím eliminujete riziko toho, že špatný hráč bude pít několikrát po sobě.

    V jednoduchosti je síla a hlavně kvůli tomu je hra blafuj tak dobrá, jak je. Dávám jí celých pět hvězd díky tomu, kolik akcí už spestřila a kolik zábavy jsem si díky ní užil. Doporučuji!!!

  24. VasekVydra

  25. tom

  26. Haňulka

  27. trupik


    Hra je rychlá, každý ji hned pochopí a dobře se u ní pobaví. O nějaké strategii nemůže být ani řeč, míra náhody je také značná. Hra není vhodná pro profesionální šachisty, kteří ji hrají stylem „“tys mi řek ropucha, a myslel sis že si budu myslet, že to není ropucha, ale já si myslím….““.

    Prostě skvělá oddechovka při dojezdu na herní párty, kdy už jsou všichni trošku vypařený a nechce se začínat žádná velká oddechovka. Dá se taky hrát v hospodě a kdo prohraje, dává panáka:o).

    Celou recenzi si můžete přečíst na https://trupik.aspweb.cz/deskove-hry/blafuj.aspx.

  28. Tom

  29. Zedka

  30. eVik

  31. Mat


    Jedna z mých opravdu oblíbených. Má spád a vtip.
    Tahle hra není postavena na logice ani precizní strategii. Stojí na odhadu protihráče, jeho chování, jeho výrazu, taktiky – snažíte se odhadnout, kdy lže a kdy mluví pravdu.
    Navíc je tady ještě jeden podstatný prvek: co je na kartách namalováno. Hrajete s kartami obecně neoblíbených zvířat (pavouci, krysy, žáby … ). To se dá dobře využít k různým fórkům a poznámkám na účet protihráčů.
    Dá se hrát dobře i ve dvou (zvlášť s dětmi). Ale víc legrace je pochopitelně s více lidmi (ideální tak 3-4).
    A ještě jedno velké plus. Po grafické stránce mi karty přijdou dokonalé. Je radost si je prohlížet. Ačkoliv je vždy několik karet od jednoho zvířete, každá karta je jiná !!!!

  32. Shade

  33. maros


    Je to skvělá hra. Jednoduchá, zábavná a rychlá.

    Pravidla jsou velmi jednoduchá snadná na pochopení. Nový hráč je většinou zmaten, ale stačí začít hrát a hned pochopí. Hra každého okamžitě vtáhne a začíná zábava. Člověk se nenudí ani když si to dva rozdávají mezi sebou. Naopak. Může vše v klidu sledovat a bavit se, protože pokud na něj nejdou karty, tak nemůže prohrát. Velmi podstatný prvek při hře tří až šesti hráčů je, že hráč nemusí vždy hádat co na podávané kartě je, ale může se na kartu podívat a poslat ji dalšímu hráči s vlastní verzí toho co na dané kartě je. Poslední hráč v řadě už ale musí hádat. Pokud se po cestě pokaždé změní význam karty, tak má poslední hráč celkem dost složitou pozici. Hra pro dva hráče je o toto ochuzena a už to není ono.

    I když člověk prohraje, tak to tolik nemrzí, zamíchají se karty a jede se dál. Málokdy se stává, že by někdo prohrál dvakrát v řadě.

    Hru rozhodně doporučuji, je to rychlá a zábavná hra na odreagování. Dá se hrát jak s přáteli, tak i v rodině.

  34. MartinJa


    Hra je zábavná, rychlá, obrázky zvířat jsou správně ošklivé (nakonec je to hra se zvířátky, která nemá nikdo rád).

    Karty se posílají lícem dolů. Odesílatel řekne např. „“posílám smrdutou ploštici““. Ta tam buď je nebo tam může být třeba šváb. Druhý musí říct, jestli to je pravda nebo ne. Pokud uhádne, zvířátko se vrací odesílateli. Pokud ne, zůstává jemu. Je tam ještě možnost ve více než dvou hráčích, že zvířátko nechci, podívám se na něj a pošlu dál. Můžu říct, co to posílám. To může být něco jiného, než čo říkal hráč přede mnou. Od každého zvířátka je osm karet a prohrává ten, kdo má před sebou čtyři.

    Velmi jednoduchá pravidla, hra je svižná. Aby to byla opravdu zábava, nesmí se ale moc taktizovat a moc chtít neprohrát (v této hře se nevyhrává, jen jeden prohraje). Vzhledem k tomu, že je čistě náhoda, u koho zvířátko skončí, pokud už někdo má tři od jednoho druhu, stačí mu začít posílat jiný druh s tím, že mu posíláme druh, od kterého má tři. Aby se tomu vyhnul, radši řekne, že to ten jeho „“ohrožený““ druh je, aby se mu vyhnul, kdyby to opravdu byl. Když to pak není, rychle nasbírá tři i od dalšího. Pokud by někdo hrál takhle agresivně, tak velká zábava by to nebyla.

    Pokud ale všichni hrají pro zábavu, je to opravdu vtipná a zábavná hra.

  35. Hapina

  36. Martin Plesnivý

  37. qcpx

  38. Yuri

  39. jakub

  40. Eva

  41. paladin91

  42. Malicka

  43. GK_voyger

  44. Skymessenger

  45. Markéta

  46. Macho

  47. murphy

  48. Brontik

  49. tučňák

  50. Agáta

  51. Matěj Baťha

Přidat recenzi