Hrajeme.cz

Times up!

Originální název:
Times up!
Rok vydání:
2000
Počet hráčů:
4 až 15
Věk:
Hra je určena pro dospělé hráče a pro rodiny s dětmi od 12 let.
Doba hraní:
Dlouhotrvající hra – 60 až 120 minut

Katalogové číslo: 11824 Kategorie: Štítek:

Popis

Legendární a celosvětově úspěšná party hra, nyní v českém vydání. Hráči se rozdělí do týmů po dvou. Hra má 3 kola a v každém kole jeden zástupce týmu za úkol, aby jeho spoluhráč pomocí jeho nápověd uhodnul během 30 sekund co nejvíce známých osobností, jejichž jména jsou na kartách. V prvních kolech hráči popisují, v posledním kole předvádějí pantomimu. Balíček karet se předává mezi týmy, dokud není vyčerpán. Každé kolo má také specifická pravidla pro nápovědy.

Další informace

Počet hráčů

Věk hráčů

Doba hraní

Počeštění

Rok vydání

Výrobci

, ,

Autoři

Míra náhody

Míra interakce

Míra složitosti

Míra humoru

Doporučení rodiny

Doporučení hráče

Hra/Rozšíření

Články Hrajeme.cz:

Pravidla:

Odkazy:

Recenze

  1. Frankie

    Super hra, idealni na party s lidmi, kteri jsou z podobneho prostredi.
    Vsechna tri kola jsou velka zabava, predevsim pantomima na konci.
    Problem muze byt, pokud nekteri hraci znaji vyrazne mene „znamych“ osobnosti – pak se nemusi tolik bavit.
    V kapesnim vydani pouze s kartami beru s sebou na akce.

  2. Slado42

    Pro mě velice povedená party hra. Dá se hrát i ve 4, i když čím víc, tím líp. Vždy si ji rád zahraji, bohužel je na ni potřeba ta správná parta. Často se mi stává, že někdo nechce hrát kvůli své domnělé neznalosti slavných osobností a strachu z neuhádnutí. Ale o tom je hra jen z jedné třetiny a vše se dá dohnat v dalších dvou kolech, i když to už je na delší vysvětlování… Za mě ale super.

  3. matrosh

    Time’s up! je další vědomostní hrou, ale bohužel na můj vkus opravdu úzce zaměřenou na osobnosti. Radši volím variantu s filmy.

  4. Veronika

  5. Raiden

  6. ivetacek

  7. Edwin

  8. fleurette

  9. hanav

  10. kutikk

  11. Michaela

  12. Adam Svoboda

  13. Smith-g

  14. Fruiko

  15. omas

  16. Radobyhrac

  17. jakub

    Pokud jste si je oblíbili společenské hry, ve kterých uplatníte své slovní, herecké i pantomimické dovednosti, pak bude Times up! vaší jasnou volbou. Times up! vás zavede do světa celebrit, světově známých osobností a literárních či filmových postav. Hrát budete v týmech. Vaším úkolem bude co nejvýstižněji pomocí slov či pantomimy charakterizovat různé osobnosti, aby je váš partner co nejrychleji poznal. Pravidla hry jsou jednoduchá a zábava zaručena. Bavit se budete navzájem vším, co originálního vymyslíte.

    Výběr postav a osobností byl pro české vydání hry pečlivě připraven tak, aby odpovídal našemu kulturnímu prostředí. Balíček karet kromě celosvětově známých jmen obsahuje i specificky česká. Součástí hry je i „“Biografie““ s přehledem všech jmen, kterou by hráči sice neměli během hry využívat, ale můžete se dohodnout i jinak. Přeci jen ne všichni znají všechny osobnosti tak, že je dokážou výstižně charakterizovat. Biografie pak může být jejich záchranou.

    S pravidly se seznámíte rychle. Jedna partie hry vám může zabrat okolo půl hodiny až hodiny. Hra přitom slibuje mnoho hodin zábavy. Pro každou partii použijete jiný výběr karet. Jen tak se tedy neohrají. Vždy ale záleží na hráčích, kteří se sejdou, jakou hře vtisknou atmosféru. Hra se dobře hodí i na cesty. Times up! je společenská hra vhodná na různorodá setkání s přáteli, slibuje bujarou zábavu 🙂

    Celou původní recenzi a další články o hrách si můžete přečíst na herním webu Frodovy deskové hry.

  18. Liberec@k

  19. GK_voyger

  20. nfo

  21. pogo

  22. Jaromír Kovařík

    Usměvavá modrá krabice s anglickým názvem. Naštěstí je zde také podtext „“společenská hra““ a logo MINDOKU, jinak bychom si mohli myslet, že to ani není česky.

    Anglický název volně znamená „“čas vypršel““ a musím říci, že zní poněkud lépe než český překlad. Také se jedná o ve světě velmi známou značku hry, původem z USA. V Evropě se stala absolutním bestselerem například ve Francii a i v jiných zemích je dobře známá.

    Uvnitř krabice najdete 240 karet, přesýpací hodiny a sešitek se stručnými biografiemi známých osobností. Pravidla jsou jak v češtině tak ve slovenštině. Jiné národy se moc nepomějí už vzhledem k tomu, že výběr osobností byl zaměřen dosti česko – slovensky.

    Pravidla hry fungují velmi jednoduše. Hráči se rozdělí na 2 až 6 dvojic. Dvojice se posadí se ke stolu naproti sobě. Pravidla obsahují také varianty pro lichý počet hráčů. Ve hře je vždy 40 karet z celkových 240. Na kartách jsou dvě jména známých osobností – hraje se vždy jen jedna z nich (žlutá nebo modrá). Tímto je zaručena vysoká různorodost hry, protože osobností je tedy ve hře 480 a jen se 40 se hraje. Osobnosti jsou známí sportovci, herci, politici, vynálezci, skladatelé, zpěváci. Také zde najdete pohádkové postavičky.

    Jeden hráč z dvojice má 30 sekund na to, aby slovně popsal osobnost na náhodně vylosované kartě. Druhý jí má uhodnout. Pokud se to podaří, vezme si další kartu a popisuje znovu. Na to vše mají 30 sekund na přesýpacích hodinách. Jakmile čas vyprší („“time´s up““), předá dvojice karty další dvojici, ve které opět jeden popisuje a jeden hádá. A to i kartu, která byla rozehrána předchozí dvojicí, ale nebyla uhodnuta. Tak probíhá ke všeobecné zábavě celé první kolo.  Pokud některou postavu neznáte, můžete se domluvit, že hráč má možnost nahlédnout do almanachu a o postavě si stručně přečíst. Běží mu ale pořád čas.

    Jakmile projdete všech 40 karet, začíná kolo druhé, ve které hrajete se stejnými zamíchanými kartami. Tentokrát můžete na popis osobnosti použít pouze jedno slovo. Ve třetím kole hrajete beze slov – pantomimou a zvuky popisujete postavu.

    Všechny správně uhodnuté karty si dvojice v daném kole ponechává – co karta to bod. Na konci vítězí dvojice s nejvíce body. V našich partiích byl ale hlavní vítěz smích a zábava, protože o tu ve hře hodně jde. Bavíte se nejenom při vlastním hraní, ale i sledováním ostatních hráčů.

    Hra je svižná – trvá 20 až 45 minut, dle schopností hráčů, velmi zábavná, jednoduchá na pochopení, dobře skladná na cesty a návštěvy přátel. Hra Activity dostává více než důstojného konkurenta.

     

Přidat recenzi