Hrajeme.cz
DomůKatalog herNezařazenéBANG! – A Fistful of Cards

BANG! – A Fistful of Cards

Originální název:
BANG! – A Fistful of Cards
Rok vydání:
2005
Počet hráčů:
4 až 7
Věk:
Hra je určena pro dospělé hráče a pro rodiny s dětmi od 10 let.
Doba hraní:
Středně trvající hra – asi 30 až 70 minut
Doporučení rodiny:
Není známo nebo nedokážeme zařadit.
Doporučení hráče:
Není známo nebo nedokážeme zařadit.

Kategorie:

Popis

Rozšiřující karty ke hře Bang, založené na stejném principu jako rozšíření High Noon. Z balíčku se každé kolo otáčí jedna karta, která určitým způsobem modifikuje pravidla pro celé následující kolo.

Další informace

Míra náhody

Počet hráčů

Věk hráčů

Doba hraní

Počeštění

Rok vydání

Míra interakce

Míra složitosti

Míra humoru

Doporučení rodiny

Doporučení hráče

Výrobci

,

Autoři

– Funagain Gameweb
– BoardGameGeek
– Pravidla hry

Recenze

  1. Frankie

    Rozsireni Bangu castecne doplnuji zakladni hru, ve vetsim poctu ale prinaseji zbytecnou komplexitu

  2. Effka

    fajn oživení, nic moc složitého 🙂

  3. valchy

    Fistful je rozšíření ke hře Bang! Fistful přidává do hry 3 nové postavy a balíček černých karet které ovlivňují každé kolo stejně jako karty High Noon a tím vznikají občas docela dost zábavné okamžiky. Ale když si chcete Fistful zahrát tak High Noon musíte mít jinak to není ono. Rozhodně bych vyzdvihl grafiku protože ta je opravdu povedená. Takže celkově výborné rozšíření.

  4. Durdas

    Mini rozšíření, které obsahuje speciální karty, které se při hře dají doprostřed stolu a ovlivňují aktuální kolo.
    Fistful jde kombinovat i s High Noon, ale obě nastalé situace (které teď platí zároveň) mohou vytvořit zvláštní herní okamžiky.

  5. Orel91

    Toto „minirozšíření“ karetní hry BANG! představuje obdobu rozšíření „High noon“. Jinými slovy přidává do hry balíček karet, které se stejně jako karty pravého poledne otáčejí na začátku šerifova tahu a po dobu jednoho kola upravují nebo rozšiřují základní pravidla. Jako doplněk toto balení obsahuje ještě tři nové postavy a dvě doplňující karty do rozšíření „High noon“, čímž získáte možnost hrát obě dvě rozšíření dohromady (souběžně otáčíte karty pravého poledne a fistfullu).
    Osobně jsem tuto kombinaci zkoušel již mnohokrát, ale nikdy jsem z ní neměl příliš dobrý pocit. Navíc někdy občas vznikly poměrně bizarní kombinace a situace, u kterých jsme museli zavádět vlastní pravidla, abychom tak předešli zmatkům. Např. kombinace karet „Požehnání/Prokletí“ a karty „Peyote“.
    Samotné rozšíření na mě pak působí mdle. Je to dle mého prostě napodobenina „High noonu“, která už nemá takový šmrnc. Ale pokud vás již Pravé poledne omrzelo nebo prostě chcete změnu, nevidím důvod, proč ne. Ostatně s přáteli Pravé poledne a Fistfull střídáme pravidelně.

    + Nový balíček karet rozšiřující pravidla obdobně jako „High noon“
    + Doplňkové karty pro „High noon“, takže lze tyto rozšíření hrát zároveň

    – Při kombinaci s Pravým polednem občas vznikají šílené situace, které pravidla nijak neošetřují

  6. Kentril

    Jedno z mala rozsireni pro karetni hru Bang! ja jsem vpodstate porizoval jeden velky balik rozsireni, ktery v sobe Fistful ma. Malinko do hry neco prida a hru to prilis nezmeni. Avsak kdo se nudi se starym Bangem, klidne muze vyzkouset toto rozsireni.

  7. Kubusz

  8. Agrael

  9. ladcu

  10. vášula

  11. Lachvos

  12. Lubiii

  13. RoMi

  14. ju64

  15. Gothalgo

  16. Raiden

  17. Jacob

  18. James Marlow

  19. ZaPa

  20. Jan

  21. Vale46

  22. Vojta

  23. Darkman

  24. MikZap

  25. Kasparov

  26. kutikk

  27. AMW

  28. Zafi


    Jestli vás ještě pořád neomrzel BANG!, tak Fistful vaši hru ještě vylepší. Mění schopnosti postav každé kolo a zvláště ta poslední se podařila: „“Hráč musí čelit tolika ranám BANG!, podle toho, kolik má karet v ruce.““
    Jsou dvě verze, jak Fistful hrát (pokud máte i Město duchů)
    a) Udělejte dvě hromádky, jednu A Fistful of Cards a druhou High Noon (V Městě duchů je 13 HN, v AFoC je 15 Fistfulek + 2 HN, což znamená 15+15) a každé kolo u šerifa otáčejte z každé hromádky jednu. Ovšem, někdy se musí vytvořit speciální pravidla, aby se efekty vzájemně nerušily.
    b) Smíchejte Fistful a High Noon dohromady (hra má 30 kol), s tím, že 28. karta je A Fistful Of Cards, 29. je Město duchů a poslední je Pravé poledne, které platí až do konce hry.
    ——–
    Tuhle hru vřele doporučuji. Z těch nových postav je nejlepší asi Johny Kisch. Doporučuji!

    Zafi

  29. Hogo Fogo


    … když jsem psal tuto recenzi.
    Lžu. Neprolétla, ale jako nadpis bych řekl, že to je působivé a souvisí to s tématem.

    A Fistful of Cards je pro všechny, které už omrzel High Noon. Přeci jenom kolem dvou let hraní s tím samým rozšířením na zábavě nepřidá. Proto bych řekl, že všichni byli štastni, že přišlo nové rozšíření.

    Jako za obrovské klady bych vyzdvihl, že to je nejen rozšíření samo o sobě, ale i rozšíření pro High Noon a to hned 2 kartama. Skvělé jsou i nové 3 postavy. Mezi nejoblíbenější bych, řekl, že určitě patří Santa (obzvláště o Vánocích:D). Bohužel pokud si nekoupíte s tímto rozšířením i nové vydání Bang!u, tak při náhodném vybírání postav hned zjistí, které jsou ty 3 nové(pokud jste ten svůj Bang! vytáhli alespoň 6krát do roka a trochu ho hráli)

    Mimo velkého množství dobrých karet, které Fistful přináší má však i ty horší, ne špatné, ale takové divné…

    Mě osobně nesedí Soudce a Laso. Tyto 2 karty mi přijdou, že mají takový pasivní efekt a jsou špatně vysvětlené. Místo aby na nich bylo napsáno – zelené/modré karty nefungují či něco na ten způsob, aby hráč hned věděl, které jsou zrovna nepoužitelné tak je tam napsáno: s kartami před hráčem nelze hrát/neúčinkují (chvíli jsme se s přáteli dohadovali o to, s kterými se hraje a které jenom účinkují)

    Dále je tu karta Důl, kterou mám velice rád a přijde mi zábavná a akční avšak má v sobě chybu. Když dojde odhazovací balíček a hráč má cokoliv čím si může líznout tak v podstatě automaticky vyhrál, pokud se hráči nedohodnou na upřesnění této karty.

    Určitě bych vyzdvihl kartu Ranč,Důl, Haluz(Pep… nevím jak dál), Mrtvý muž a Ruskou ruletu. Na ostatní si již nevzpomínám.

    Cenově to je ohodnocené velice dobře a řekl bych, že vydané peníze za tu zábavu stojí.

    Jedna malá rada na závěr než mi kolem ucha prolétne další kulka:
    Pokud vás přestane bavit po nějaké době i fistful vezměte karty co se vám nejvíce líbí z High noonu a z Fistful a smíchejte je dohromady a utvořte si tak svůj jedinečný balíček. Vzniká tu velice moc kombinací a stoupá efekt zábavy.

    Bang!

  30. klenicak

  31. Peca

  32. VOVO

  33. babara

  34. Lakin

  35. Tari

  36. Deathmers

  37. omas

  38. WereWolf

  39. zeppelin

  40. lcl

  41. tondakolik

  42. Haňulka

  43. Manas

  44. Sagapo

  45. Wanderer

  46. blablabla

  47. mauzik

  48. CzechCloud

  49. yahoo

  50. miti

  51. Milan Nižnanský

  52. fojtik

  53. Dr.Wiza

  54. jakub

  55. eklp fistronek

  56. paladin91

  57. GK_voyger

  58. vizard

  59. MORT

  60. Shako


    A Fistful of cards je velmi podobný High noon, ale mnohem lepší. Ale znám i dost lidí, kteří si raději zahrají s High noon nebo „“klasický““ Bang! (bez rozšíření). Zejména karta Fistful of cards, která je stejně jako „“Pravé poledne““ na konci balíčku, je naprosto dokonalá: před tahem ztrácí hráč tolik životů, kolik má karet v ruce. Ale vyskytují se i další zajímavé karty, se kterými je dobré počítat: první mrtvý hráč se vrací do hry nebo „“líže se““ z odhazovaci hromadky a odhazuje se na „“lízací““ balíček. Jestli ještě nemáte Bang!u dost, tak fistful můžu doporučit. Pro ty, kteří už se Bang!u nahráli dost: Fistful nijak výrazně nezmění podstatu hry, je to pořád Bang! sice o něco lepší, ale Bang!

  61. dilli

  62. Sekac

  63. Merlin

  64. murphy

  65. Tarenor

  66. Shark

  67. lotr

  68. karel

  69. Martin Blatný

Přidat recenzi