Hrajeme.cz

Legie

Originální název:
Legie
Rok vydání:
2005
Počet hráčů:
2 až 2
Věk:
Hra je určena pro dospělé hráče a pro rodiny s dětmi od 10 let.
Doba hraní:
Krátká hra do 20 minut
Doporučení rodiny:
Není známo nebo nedokážeme zařadit.
Doporučení hráče:
Není známo nebo nedokážeme zařadit.

Kategorie:

Popis

Strategická hra, v níž je cílem rozmístit všechny své jednotky na
herní plán a zároveň jimi zabránit protivníkovi v umisťování jeho jednotek.

Další informace

Míra náhody

Počet hráčů

Věk hráčů

Doba hraní

Počeštění

Rok vydání

Míra interakce

Míra složitosti

Míra humoru

Doporučení rodiny

Doporučení hráče

Výrobci

Autoři

– Svět deskových her

Recenze

  1. Miaou Driver

    Legie – Ahoj. Hra mi na první pohled připomínala hodně starou záležitost Maršál a špion, ale kromě toho, že se hraje ve dvou, tím veškerá podobnost asi končí. Každý ze soupeřů má ve své sbírce několik druhů vojáků, které posíláte na herní plán tak, aby jste zničil nebo eliminoval protivníkovi jednotky. Herní systém vás nutí neustále přemýšlet a plánovat situace dopředu. Kdo má rád šachy – tomu srdce zaplesá, protože náhoda ve hře neexistuje. Líbí se mi zakomponování vlivu terénu na umístěnou jednotku – když poskládáte odlišně kartony krajiny, bude vypadat další hra a tím i taktika jinak. Děti u nás ale hra příliš nenadchla.

  2. ivetacek

  3. ZaPa

  4. Teferi

  5. Rillanon

  6. mraky

  7. Machííírek

  8. Eyron

  9. Tristaver

  10. tondakolik

  11. chajim

  12. The Hammer

  13. Manas

  14. JardaD


    Hra je tvořena čtyřmi oboustrannými deskami, každá o velikosti 3×3 pole. Za použití jednoduchých pravidel, deseti hracích kamenů pro každou stranu a hrací desky o 36 polích je vytvořena strategická hra s širokou možností taktizování. Doba hraní je krátká a dvě partie o polední pauze určitě stihnete.
    Ve hře jste v roli velitele legií a vyhrajete-li malou bitvu, můžete si tím zadělat na další problémy později ve hře. Poražené jednotky jsou z hracího plánu jen dočasně staženy a vrací se do hry. Pokud porazíte silnou jednotku, budete mít pocit dobře vykonané práce, ale jen chvíli. Poražená jednotka se vrátí a zaútočí na vás znovu.
    K vítězství nevede jednoduchá cesta. Pokud přijmete pravidla pro pokročilé hráče a budete využívat i vlastnosti terénu, zjistíte, že být velitelem legií není žádný med. Vaše strategické uvažování bude plně uspokojeno.
    Jedinou výtku, co k této hře mám je, že hrací desky na sebe terénem nenavazují a nepřechází do sebe plynule. Je to daň za variabilní terén, který můžete pokaždé sestavit jinak. Jsem ale přesvědčen, že to mohlo být vyřešeno o něco lépe. Třeba řeka mohla pramenit a vlévat se do vodní nádrže a ne jen vést odnikud nikam.
    Moje hodnocení? Patříte-li mezi hráče, kterým při slově „“náhoda““ naskakují pupínky – je to hra pro vás. Pro ostatní je to skvělá příležitost vyzkoušet svoje velitelské schopnosti bez vlivu štěstí.
    Dávám 4,5

  15. konyson

  16. Orbit

  17. Valpurgius

  18. jakub

  19. paladin91

  20. Adee

  21. murphy

  22. Dr.Lazarus

  23. karel

  24. WillBlack

  25. Odoren

  26. Martin Blatný

Přidat recenzi