Hrajeme.cz

Dodge City

Originální název:
Dodge City
Rok vydání:
2004
Počet hráčů:
3 až 8
Věk:
Hra je určena pro dospělé hráče a pro rodiny s dětmi od 10 let.
Doba hraní:
Středně trvající hra – asi 30 až 70 minut
Doporučení rodiny:
Není známo nebo nedokážeme zařadit.
Doporučení hráče:
Není známo nebo nedokážeme zařadit.

Kategorie:

Popis

Rozšíření ke hře Bang! U nás se samostatně neprodává, společně s rozšířením High noon je součástí Města duchů.

Další informace

Míra náhody

Počet hráčů

Věk hráčů

Doba hraní

Počeštění

Rok vydání

Míra interakce

Míra složitosti

Míra humoru

Doporučení rodiny

Doporučení hráče

Výrobci

,

Autoři

– daVinci games web
– BoardGameGeek
– Informace o hře na internetovém obchodu Ostrov pokladů

Recenze

  1. lenulefazole

    Koupili jsme rozšíření High noon, které tyto karty obsahuje. Hrajeme Bang s nimi. Rozšíření jsme uvítali.

  2. Kentril

    Dalsi rozsireni hry BANG! obsahuje zelene karty, ktere si hrac muze vylozit pred sebe, ale muze s nimi hrat az po nasledujici tah. Docela dobry novy mechanismus, karty jsou nekdy silne, ale ze je ostatni souperi vidi. Na druhou stranu to dava hraci moznost si tyto karty ponechat pred sebou a udelat si tak zasobu pred sebou a uvolnit si misto na karty v ruce. Nove rozsireni sebou prinasi takove nove postavy a tim i nove vlastnosti. Karty jsou oddelene symbolem, takze jej lze od puvodni hry oddlisit.

  3. Pedestrian

    Nejlepší rozšíření k Bangu. Hraju bang jen s tímto rozšířením, další přídavky jsou nesmyslné

  4. anupinka

  5. Gothalgo

  6. Jan

  7. Vojta

  8. Darkman

  9. Zafi

  10. sully.mich

  11. esther.f

  12. Zenitos

  13. Kalibulus

  14. neline

  15. Semiš

  16. WereWolf

  17. Last_Elf

  18. Radobyhrac

  19. Sagapo

  20. alonsanfan

  21. deril

  22. dajo

  23. HomeBoy

  24. martin.hippo

  25. abc123

  26. Kveton.T

  27. simrohlav

  28. yahoo

  29. Kolegista

  30. danielraska

  31. qcpx

  32. poutník


    Rozšíření Bangu mě nějak neoslovila. A není to tím, že mě pravidelně porážejí karty z pravého poledne. Tam ti s méně životy mají ještě šanci výrazně zasáhnout do hry. Zelené karty hru jen prodlužují, není nic horšího, než když si na začátku hry šerif na stůl vyloží spoustu takovýho smetí. Než se ostatní projeví, je zabarikádovaný. Postavy z rozšíření mě připadají o dost silnější a pokud hraje 8 hráčů, mám čas se jít nasvačit, než oběhne kolo. Základní bang je lepší. Navíc když se smíchají balíčky, každý pozná neohrané karty i hmatem.

  33. Lukas

  34. mathew

  35. a.r.p.i

  36. eklp fistronek

  37. Frigo

  38. Žížalka

  39. Malicka

  40. Linhard

  41. hadati

  42. Blizzard

  43. kelovjan

  44. Pecky

  45. vizard

  46. MORT

  47. Eliška

  48. Shako

  49. Pelly

  50. kafer

  51. Kamčatka

  52. hody

  53. aja007

  54. DK

  55. ka3tan

  56. dilli

  57. XioN

  58. Ferdas

  59. stepan

  60. Fanda

  61. Paters

  62. Darn


    Vzhledem k tomu, že původní Bang! jsem si velice oblíbil jako oddychovku pro dlouhé večery s mnoha přáteli, když zrovna není chuť na nic náročnějšího, tak jsem s napětím očekával, co přinese rozšíření Dodge City. A musím s radostí konstatovat, že jsem byl více, než mile překvapen. Karty se zeleným okrajem (které smíte hrát až další kolo) a nové postavy dávají do hry tu správnou novou šťávu a otevírají možnosti novým strategiím.

    Další možnost, kterou Dodge City nabízí, je hra v osmi nebo třech hráčích, což je sice milé, nicméně stále preferuji hru v 5-7 hráčích.

    Pokud máte rádi Bang!, tak je pro vás Dodge City povinná volba, pokud Bang! nepatří k vašim favoritům, ani po tomto rozšíření se tak nestane.

    Mám však jednu velkou výhradu k překladu pravidel, které poněkud mění význam některých karet, za předpokladu, že hráči nejsou dostatečně vybaveni znalostí angličtiny

    1. Pat Brennan si může líznout BUĎ 2 karty z balíčku A NEBO 1 (a pouze tuto jednu a nikoli jako druhou kartu!!!!) od jineho hráče ze stolu, což je poměrně velký rozdíl.
    2. Při kartě Brawl (Rvačka) si volí hráč, který kartu zahrál, jakou kartu ostatní odhodí (tzn. jako několikanásobné Cat Balou), což v českých pravidlech také není zdůrazněné.
    3. A to není ani v těch anglických – můžu mít vyložené před sebou 2 stejné ZELENÉ karty. Z pravidel tak trochu náznakem vyplývá, že asi ne, ale jasně řečeno to v nich nikde není.

  63. Merlin

  64. yodle


    Myslím, že kdo ochutná hru BANG! s tímhle rozšířením, tak asi rychle pochopí, o co se v základní verzi ochudil :o). Její zábavnost po přídání tohoto rozšíření mnohonásobně vzroste. Musím se přiznat, že mě tato hra uplně dostala.

  65. doriang

  66. murphy

  67. Tarenor


    Pravidla, která jsou nyní přiložena k tomuto rozšíření vskutku nejsou v některých detailech správným překladem pravidel původních. Naštěstí se překladatelé o svá díla starají a tak jsou na stránkách výrobce ke stažení opravená česká pravidla. Navíc jsou volně ke stažení FAQy Bang!u i jeho rozšířeních a vskutku vám poskytnou jakoukoli odpověď na vaši nejasnost (například, že před sebou nemůžete mít jakékoli dvě stejné karty). Bylo by však záhodno, aby se tyto konfliktní situace vyřešili již v (českých) pravidlech.

    Je však nutno poznamenat toto: Pokud se budete řídit striktně symboly na kartách a základními mechanismy hry, dojdete ke správné odpovědi. Je jen minimum výjimek, které jsou však plně logické. Ty se týkají i prvního rozšíření s názvem High Noon a kombinací těchto dvou rozšíření (které je více než vítané):
    1. Sean Mallory může mít v ruce maximálně patnáct karet.
    2. Na Apache Kida nefungují jen ty kárové karty, které „“zahrají““ ostatní hráči proti němu. To znamená, že zbraně, koně, barel, hokynářství či Saloon na něj platí. Vyhnout se může kartám Bang!, Indiánům, Conestoze, Cat Balou či Panice!
    3. Pokud Vera Custer má vlastnosti Vulture Sama, dělí se s ním o kořist rovným dílem.

    Spolu s High Noon:
    4. Pixie Pete si místo čtyř karet bere při Žízni karty tři, při Příjezdu vlaku pět. Bill Noface vždy dostává karty za ztracené životy a k tomu při Žízni jednu kartu, při Příjezdu vlaku karty tři. Žíznivý Kit Carlson si ze tří vybere jednu, při Vlaku dostane rovnou tři karty.
    5. Bill Noface má jako duch při Ghost town karet pět, Pixie Pete karty čtyři, Kit Carlson tři.
    6. Greg Digger,Herb Hunter a Vulture Sam uplatňují svou schopnost i na mizící duchy.

    Toto rozšíření vskutku dává Bang!u nový rozměr hry a zaručuje, že se nudit nebudete. Hra se stává více variabilní, strategičtější a rozmanitější. A prože ji může hrát 2!-8 hráčů, lze pobavit široké okolí.

  68. Brontik

  69. Mr Krtek

  70. Tacud

  71. lotr

  72. Droll

  73. Robert

  74. Petr

  75. Maximus

  76. xdavid

  77. tonal

  78. WillBlack

  79. golmon

  80. Čajovna 82 vůní

  81. Surt

  82. pogo

  83. Martin Blatný

  84. Láďa Smejkal

  85. Matěj Baťha

Přidat recenzi