Hrajeme.cz

Bang!

Originální název:
Bang!
Rok vydání:
2002
Počet hráčů:
4 až 7
Věk:
Hra je určena pro dospělé hráče a pro rodiny s dětmi od 10 let.
Doba hraní:
Středně trvající hra – asi 30 až 70 minut
Doporučení rodiny:
Určitě vyzkoušejte, neměla by uniknout vaší pozornosti.

Katalogové číslo: 11389 Kategorie: , , Štítek:

Popis

Hráči berou na sebe různé role běžné na divokém západě. Cílem hry je vtipnou formou „vystřílet“ role nepřátelské a přežít. Hra je velmi svižná plná komunikace a humoru.

Další informace

Počet hráčů

Věk hráčů

Doba hraní

Počeštění

Rok vydání

Míra náhody

Míra interakce

Míra složitosti

Míra humoru

Doporučení rodiny

Doporučení hráče

Výrobci

,

Autoři

Hra/Rozšíření

Pravidla:

Odkazy:

Recenze

  1. Frankie

    Pecka. PRed davnymi lety nase party klasika, kam jsme se vybaveni ruznymi prislusenstvimi schazeli na par particek Bangu. Chudak Vepr, vzdycky to odnesl jako prvni..

  2. pavel t

    BANG! je především hra, která je stále ještě unikátní. Existuje už spousty her se skrytými identitami, ale stejně neznám žádnou, která by byla jako Bang. Hlavně má tak snadná pravidla, že ji může hrát opravdu každý

  3. TondaJ

    Bang! mě chytlo už od první hry. Od té doby jsem ji hrál nesčetněkrát ve dvou až v deseti hráčích a jen v minimu případů to za moc nestálo (většinou ve hře tří hráčů nebo kvůli někomu, kdo hru kazil). Bang! budu hrát, dokud budu chápat pravidla.

  4. Effka

    výborná hra pro posezení s přáteli, nikdy nezklame a často se k ní vracíme 🙂

  5. vasek

    Prostě klasika mezi karetními hrami. Větší zábava je hrát ve více hráčích. doporučuji aspoň základní rozšíření, se kterým je hra zajímavější.

  6. mymoslav

    Je pravdou, že tato hra má velmi zajímavý a originální herní systém. Je pravdou, že tato hra má spoustu přívrženců, kteří na ni nedají dopustit. Za mě má však palec dolů a to z následujících důvodů. Abyste si slušně zahráli a mohli blafovat, potřebujete 6-7 hráčů. Ve čtyřech je hra o ničem a ani v 5 to není úplně ono. Potřebujete, aby hráči byli vyrovnaní. Například, stačí, aby jeden hráč byl lehce nechápavý, nebo měl vypito, nebo třeba neměl stejné taktické myšlení jako ostatní, a pokazí vám to celou hru. Velká většina her probíhá tak, že jednoho až dva hráče zabijí hned na začátku, a pokud nehrajete s rozšířením, tak zbytek hry sedí a nudí se. Ostatní hry probíhají tak, že se hráči dohadují, proč ten střelil na toho, když mají spolupracovat atd. Takže abych to shrnul, tato hra má smysl, pokud si k ní koupíte i rozšíření na oživování mrtvol a pokud máte dobrou partu nadšenců do her.

  7. vendulala

    Nechápu ten povyk kolem. Pro mne zklamání. Hrála jsem ji několikrát, ale nebaví mě… Neujíždím na westernovém prostředí a vlastně je ta hra pro mě i trochu nepřehledná – co se popisů na kartách týče. Mnohem uživatelsky příjemnější mi přijde Samurajský meč, který vlastním a tak nějak ty karty lépe „chápu“ i bez luštění textu a jak to vlastně je myšlené. Možná je to proto, že ji doma nemám a nemohla jsem si ji pořádně nastudovat. Možná proto, že ten samurajský svět je pro mne přehlednější a logičtější… Co mě naopak baví, je Kostkový Bang – coby krátká a svižná hra s dětmi na výlety.

  8. spac

    Fajn hra, je na ni potřeba dát dohromady více lidí, kteří si to umí užít:-)

  9. spartik

    Hrajeme jí doma s dětmi, s kamarádi u piva. Co k tomu dodat 🙂

  10. Matesack

    Bang je veliká klasika, která už je dnes nejspíše trochu přežitá. Občas si ji zahrajeme (ale s rozšířeními). Nelíbí se nám eliminace hráčů, pokud se hraje v hodně lidech, tak ten kdo první umře velmi dlouho čeká na další partii. Navíc je složité ji hrát s novými hráči, když neví co a jak. Kdysi oblíbená, dnes spíše šuplíkovka.

  11. Slado42

    Přeci jen už jsem trochu pokročilejší deskovkář a Bang! už jsem dlouho nevytáhl. Za mě už dosti překonaná hra, i když je pravda, že jsem se ji svého času také nahrál vskutku dost. Z toho důvodu už na ni asi nemám příliš chuť. Navíc je mi nesympatické, že hráč může vypadnout ze hry ještě před tím, než vůbec přijde na řadu, to je přesný protiklad toho, co by měla desková hra nabízet.

  12. dirgesinger

    Spalující žár slunce. Kolty proklatě nízko. Přeplněné salóny, kde se ve velkém pije ohnivá voda. Drsní pistolníci, kteří nenechají ani jedno dívčí srdce klidné. Respekt vzbuzující šerif. To je divoký západ, když idylickou iluzi ve vteřině zničí ohlušující BANG!
    Bang! je karetní western hra, kterou si užijete nejvíc ve větším počtu lidí. Nejdříve si vyberete svého pistolníka a pak se náhodně vylosují role – šerif, pomocník šerifa, bandita a odpadlík. Každá role má jiný cíl hry. Šerif se snaží postřílet bandity, ti se naopak snaží zastřelit šerifa, no a odpadlík se pro změnu snaží zastřelit všechny. Pravidla jsou jednoduchá a zábavy je spousta. Hlavně když šerif nechtěně zastřelí svého pomocníka, nebo bandita zastřelí svého kumpána.
    Takže nabít zbraně a BANG! BANG!

  13. valchy

    Bang je karetní hra která se lépe hraje ve více lidech. Buď si dáte plnokrevnou přestřelku ve velké počtu hráčů nebo jen takový malý duel. Se základní hrou si nějakou dobu vystačíte ale pak vás hra přinutí koupit si nějaké to rozšíření. Když už tak rozhodně Město Duchů. Hru naučíte za pár chvil a pochopí ji opravdu každý. mám s tím zkušenost i šestileté dítě se to naučilo za chvíli. Hru bych doporučil opravdu všem. Hru mám už několik let a stále mě neomrzela takže není co vytknout.

  14. Grantissimo

    Kulky létají, sálon otevírá, pivo teče proudem a bandité již spřádají své plány…

    Hra je z prostředí divoké západu kde se ujmete jednoho s pistolníků a jedné z tajných rolí v místním městečku. Bandité střílí po šerifovi a ten je rád pokaždé, když jednoho z nich předá hrobníkovi. Jen místní odpadlík čeká tiše v koutě a hraje kam se mu to hodí. Pomocí karet se snažíte udržovat svoje životy v co největším počtu a naopak soupeřovi úplně vymazat.

    BANG! je svižná karetní hra, která se dá hrát snad v každém kolektivu a neomrzí. Intriky, zvraty, odhalení, emoce. Tím vším hra oplývá. Naopak s čím nesmíte počítat je strategie a občas i dlouhý život. Občas se prostě stane, že aniž byste vyložili jedinou kartu, už jdete z kola ven a čekáte dalších 20 minut. To je prostě ono. Nemilosrdný divoký západ a úskočné město plné těch nejhorších živlů.

  15. Vojta

    Úžasná karetní hra.

  16. Plastík

    Tahle hra je geniální. I ven na deku k vodě. Nebo do hospody. pozor – je třeba mít správnou sestavu člověků a nebát se zaútočit na kohokoli. Bang!

  17. cSf.Loser

    Jedna z mých prvních her. Udělala na mě velký dojem, ale postupem času během asi 4 her mě hrozně omrzela a začala nudit. Spousta lidí neví jak to má hrát a pak to ničí hru. Vypadávání hráčů je hrozné. Koukat na ostatní 30 minut než se dostřílejí fakt není zábava. Když vám nepřijdu karty tak neuděláte nic. Hrát už hru nepotřebuji. Grafika dost hrozná.

  18. Kentaur

    Hru hodnotím naplno a mám proto více důvodů. Super je, že hru může hrát vysoký počet hráčů a přitom neztrácí svižnost. Není nijak složitá na vysvětlení a navíc má, alespoň pro mě chytlavý nádech divokého západu a vracím se s ní zpět do mladých let 🙂
    Hru hrajeme většinou jen ve třech s ženou a desetiletou dcerkou a tím ztrácí glanc v tom, že víme kdo je kdo, ale neleníme a každou chvíli lámeme do hry nové příznivce.

  19. Domado

    Bang! Notoricky známá hra. U nás patří mezi nejhranější věci. Než se ugriluje maso, zvládneme několik her. Nejčastěji hrajeme ve čtyřech hráčích, ale už jsme hráli i v deseti. Tahle hra je mazec. Člověk pořád vymýšlí nové strategie, než se k němu dostane kolo, často už je vše jinak, nebo je mrtvý. Super prvek hratelnosti je, že kromě šerifa jsou všichni skrytí, tudíž nikdo neví, kdo je ten druhý a co má za úkol. Až podle stylu hraní hráči pomalu poznávají, jaké mají ostatní úkoly. Je to rychlá a velice zábavná hra. I nehráče chytne a zabaví. Pravidla jsou jednoduchá, obrázky na kartách názorné a pochopitelné. Super hra.

  20. matrosh

    Bang je perfektní hospodská hra a byli doby, kdy jsme nehráli nic jiného. I když teď dáváme dost přednost Munchkinovi jednak kvuli kratším prostojům mezi tahy a větší možnosti škodit, ale hlavně se bavit nad utrpením soupeře 😀

  21. JamesCross

    Bang! je jedna z mála her, která, dokáže pohltit tolik lidí naráz.Bang se převalilo jako vlna, v jednu dobu se u našeho herního stolu nehrálo snad nic jiného ale teď abych ostatní přemlouval ke hraní. Na jednu stranu je to škoda, na stranu druhou mě to nechává v natěšenosti na další partie. Na hře samotné se mi líbí hlavně skryté role, hezky ze začátku naťukávat ostatní hráče a poté likvidovat svůj cíl/e. Hru jsme si nejlépe užívali v pěti ale i více hráčů zanmená zaručenou zábavu, v méně hráčích byl Bang! vcelku rychle odehraný a to mi příjde vcelku škoda.Každopádně pro Bang! jasné čtyři hvězdy.

  22. jana.maruska

    Mě osobně hra moc neoslovila, ale hru jsme hráli s cca třináctiletou slečnou a tu to naopak bavilo hodně. Dle mého je hra dobrá spíše pro „náctileté“. Myslím, že dobré třeba na hraní na táboře…Plusem je, že je hra dobře skladná na cesty.

  23. marcopolo41

    Tato herní klasika, kterou jsme jistě všichni hráli na letních táborech, nebo jen s přáteli pod stanem.
    A pokud ne, tak určitě doporučuji pro všechny co mají rádi období Divokého západu (Westernu).
    jde hrát minimálně ve 4 hráčích a maximálně ve 7. Ale když se domluvíte se spoluhráči, tak jde hrát i ve 3 ,nebo i ve 2 hráčích. K této hře jsou dostupné i rozšíření, které spestří váš herní zážitek.
    Vřele doporučuji

  24. Razer

    Fajn hra, u které mi ale vadí, že pokud se na vás někdo zasedne, tak vás během prvních kol vyřadí ze hry a vy pak sedíte klidně hodinu, než zbytek hráčů hru dohraje.

  25. Plastík

    Když se sejdeme, je to moje hra, kterou navrhuji ke hraní. A to her máme k dispozici desítky. A většina hráčů v klidu souhlasí. Je to nádherná hra. Miluju ji. Bang!

  26. Betty

    Hrozně mě to chytlo, takže musím jen doporučit.

  27. RockPhill33

    Rychlá a jednoduchá hra pro více hráčů ideálně do hospody, kde vám tolik nevadí, že vypadnete a musíte dlouho čekat na novou hru… V tomhle ohledu je vyváženější systém v Samurajském meči.

  28. Bjukenen

    Výborná hra jak pro rodinu, tak pro partu přátel třeba do hospody nebo ke grilování. Spousta akce a soubojů a super je takové to, jak šerif vůbec neví, kdo je kdo a odpráskne si vlastního pomocníka:) Touhle hrou se dá zabít spousta času a platí i přímá úměra – čím více alkoholu, tím větší zábava.

  29. misa23

    výborná hra hraju to se svou rodinou a baví to i děti vynikající hra

  30. mauser22

    Luxusni hra.. 🙂

  31. deskovky

    Rychlá, akční hra, má rychlý spád, mohu jen doporučit.

  32. Michal Smid

    Bang je klasika, kterou si ve více lidech rád zahraju.

  33. Kamil Smola

    Tato hra mne bohužel totálně minula.

  34. Durdas

    Poprvé jsem se s touto hrou potkal na sportovním soustředění a od té doby mne nepřestala zajímat. Tehdy jsme to hráli snad v 10 až 15 lidech. 😀
    Princip hry jako karetní hry je dobrá volba, protože se nemusí toho před hrou moc připravovat a během chvíle je možno začít hrát.
    Výtvarné zpracování je podle mne velmi dobré a použití známých jmen pro postavy je super. Navíc každá postava má jiné speciální vlastnosti a tak upravují hráčovu taktiku, se kterou vstupuje do hry. Občas je však k tomu mít i potřebné štěstí na karty, ale to už k tomu patří.
    Musím říct, že čím víc „dobrých“ hráčů, tím je hra zábavnější a lepší. Mě osobně trochu limituje minimální počet hráčů – 4 -, ale to mi nezabrání dát hře 5*, protože co si pamatuji, tak každá hra byla zábava a měla svoje kouzlo. 🙂

  35. Johny.z.Lampy

    Naprostá klasika 😀 😀 super hra 🙂 podle mě ideální počet lidí je 5 může být i víc, ale začátečníci by se mohli ztrácet a zběsile střílet do všech kolem 😀 😀 potřebuje to trošku pozornosti a domýšlivosti proč kdo co zahrál 🙂 takže skvělá hra, když se sejde několik lidí a hrají 😀 Jen počítat s tím že lidi musí udržet pozornost aby to nepřestalo dávat smysl, takže jestli se to bere na nějakou oslavu. Hrál bych ji na začátku a až se lidi společensky unaví přešel bych na něco lehce jednodušího.

  36. jarmuk

    Za mě palermo je mnohem lepší, i vlkodlaci jsou lepšejší

  37. Patrix

    Velmi dobrá hra, hodně interaktivní mezi hráči. Ale je fakt, že moc nechápu to blafování, proč šerif neví, kdo je jeho pomocník a může ho sám zastřelit. Také není dobré při více hráčích, jak člověk musí strašně dlouho čekat, než na něj dojde řada, protože ostatní hráči mají při svých tazích tolik možností k přemejšlení, že jim to zkrátka dlouho trvá a člověka ta hra pak po chvíli přestane bavit. Vrchol všeho je to, když čekám, než odehraje svůj tah 5 hráčů přede mnou a než se na mě vůbec dostane tah, tak mě někdo zabije… Při menším počtu hráčů je ta hra ale dobrá a vždy se v kolektivu ujme.

  38. SarkaB

    K BANG!u jsem se dostala skrze svého přítele a zpočátku jsem v něm celkem tápala. Přece jen měli všechna rozšíření a vyznat se v té spoustě různých karet mi dalo na chvilku zabrat. Ale když jsem se do toho konečně dostala, byla jsem nadšená!
    U hry byla vždy velká legrace, zvláště proto, že díky blafování nikdo nevěděl, kdo je kdo, stále se spekulovalo a „střílelo“ se naslepo. Snahy o jakoukoli strategii eliminoval šílený kolektiv, ale v rozumné společnosti půjde určitě nějaká vymyslet 🙂
    Díky svižnému tempu, spoustě postav, za které šlo hrát a lehkým pravidlům (když jsem se do hry pořádně dostala) jsem se u hry nikdy nenudila a pokaždé, když jedeme na výlet nebo dovolenou bereme BANG! s sebou. I kdyby nebyl čas, tak co kdyby náhodou. Hra je navíc skladná, takže se vleze snadno do každého batohu.
    Osobně mám nejradši hru v pěti lidech, přijde mi nejvíce vyvážená, ale i zde platí, čím víc, tím lépe, minimálně co se zábavy týče.

  39. Spud.Murphy

    Bang!- Kdysi jsem hrál s několika rozšířeními v plném počtu, přičemž to ze sedmi uměli jen tři a já to nebyl. Proto hra byla zdlouhavá a nudná a tudíž jsem ji zavrhl. Když se kamarádi scházeli na Bang!, raději jsem vynechával. Teď jsem hru dostal k vánocům a Bang! nosím a hraju, kde se jen dá. Jsem rád, že jsem mu dal druhou šanci. Když nepočítám tu mou první špatnou zkušenost, tak jsme hráli maximálně v pěti, většinou však ve čtyřech. Když je do hry zapojen i VICE, je to větší legrace. Dá se víc blafovat a docílit toho aby šerif zabil právě svého zástupce. Nevýhody hry: 1) Může se stát, že umřete ze začátku (většinou, proto že si na Vás někdo zasedne) a zbytek hry se jen díváte, což už taková zábava není. 2) Pokud nemáte početnou rodinu, jen tak doma si to nezahrajete, protože minimální počet hráčů je 4.

  40. Peet

    Bang! je jednou ze srdcových záležitostí a přes několik nevýhod (špatně se hraje při 4 a méně hráčích, vyřazený hráč může poměrně dlouho čekat na další zapojení do hry – cože je trochu redukováno rozšířeními) i to, že své hraje do jisté míry náhoda, je to po dlouhá léta jedna z mých nejoblíbenějších her, na kterou nedám dopustit.
    Nejlépe se hraje s lidmi, kteří jsou pro ni podobně zapálení jako vy. (někdy totiž může dělat problémy, pokud se někdo místo své role rozhodne řešit mimoherní sympatie či antipatie 🙂
    Krásně se pak dá kombinovat s jednotlivými rozšířeními.
    Můžu směle doporučit všem, které deskovky baví a kteří mají dostatečně velkou skupinu na hraní 🙂

  41. Orel91

    BANG! Úhyb. Puška na bizony. Vedle. Tak alespoň indiáni! Já jsem Apache Kid. Sakra!
    Pokud rádi jezdíte po výletech nebo na tábory, nudíte se o přestávkách ve škole či si chcete zpříjemnit posezení u piva s přáteli, tohle je přesně jedna z těch her, která dokáže vyplnit volnou chvíli. Skladná (pakliže nemáte všechny rozšíření :-D), rychle nachystaná, nenáročná na pochopení. Za pár minut je vše vysvětleno, nachystáno a už se střílí hlava nehlava. Jednoduchý herní systém, kladné, záporné i polozáporné role, poměrně velké množství herních postav, trocha té náhody (sem tam spíše štěstí, sem tam blafování) a máte tady hru, která vás bude bavit i po stodvacátémosmém hraní. Díky velkému množství rozšíření na trhu máte tu možnost si hru ještě více ozvláštnit.
    Ne každého tato hra baví, ale koho chytí, toho nepustí. Je vhodná i pro děti, takže je ideální i na zpestření rodinného večera.

    + Skladná, nenáročná, rychlá
    + Vhodná pro mladší hráče
    + Velká variabilita postav a různé role zaručují zábavu i po mnoha opakováních
    + Možnost různých rozšíření hry (relativně levně)

    – Občas rozhoduje prvek náhody, což ne každému může vyhovovat
    (-) Záleží na kolektivu (Po mnoha stech partičkách vím, že kolektiv udělá u této hry hodně. Když vás ve hře sedmi hráčů prozíravě zabijí hned v prvním kole, můžete jít rovnou vařit ostatním čaj, budete mít totiž poměrně dost času.)

  42. leech

    Kdysi bych tuto hru doporučil začínajícím hráčům… ale myslím si, že je v podstatě překonaná a ve srovnání s jinými karetními hrami vychází naprázdno. Ve hře pracuje náhoda a co považuji z dnešního hlediska jako jasné minus je, že můžete být vyřazeni a třeba 30 minut čekat na další hru, zatímco sledujete ostatní, jak tahají karty a snaží se vše ukončit.

  43. lenulefazole

    Výborná hra pro celou rodinu i na party. My ji hrajeme s dětmi už od 4 let, v pohodě to pochopili a jsou NAPROSTO nadšení, chodí k nám i sousedovic děti, protože samozřejmě ve více lidech je hra zajímavější. Dokoupili jsme i dvě rozšíření Zlatou horečku a V pravé poledne. Kdybychom mohli dát víc hvězdiček, dáme je. Máme hru moooc rádi.

  44. hromadalidi

    Kdo by nechtěl stát se hrdinou divokého západu. Karetní hra Bang to jednoznačně nabízí. Kombinace velmi jednoduchých pravidel a silné interakce mezi hráči je vskutku zábavná. Hraje zde sice trochu roli náhoda a když Vám nejdou karty nebo si na Vás ostatní zasednout, tak se umírá velmi rychle. To se, ale už mezi bandity a odpadlíky stává. Výhodou jsou opravdu jednoduché herní postupy, které pochopí i druhák, vcelku krátká hrací doba a i poměrně značná rozmanitost jednotlivých her. Pokud se tedy nestane, že například šerifa si tahá pořáda jedna a ta samá osoba. 🙂 Příjemná hra do party.

  45. XiQiX

    Tahle hra je v naší zemi tak populární, až mi z toho jde hlava kolem. Hrála jsem jí několikrát a toto absolutní nadšení nesdílím. Není to špatná hra, ale opravdu žádný zázrak. Hodně záleží na spoluhráčích jakou vytvoří atmosféru, což nemusí vždy dopadnout úplně dobře. Pokud se sejde dobrá parta, poskytne Vám tato hra slušnou kratochvíly. Princip hledání dobrých a špatných rolích není špatný, ale pro men osobně je asi hra až příliš jednoduchá. Grafická stránka hry také není zázrak.
    Určitě je však vhodná pro odrostlé děti na tábory.

  46. matewr

    Hra která si v prvé řadě zakládá na parádní atmosféře divokého západu. Ta je na parádní úrovni, stejně tak jako základní herní princip tajných rolí. Blafování tak hraje ve hře významnou roli a navíc nabízí i rozdílnou hratelnost v každé z partií. Co se týče samotné hratelnosti, tak zde to už trochu skřípe. A to hlavně díky přítomnosti eliminace. Ta může zapříčinit, že ze hry budete vyřazeni v první minutě a poté se budete jen dívat jak se ostatní baví dalších 40 minut. Kromě tohoto neduhu je zde také vysoká nevyáženost, která vede k tomu, že vítězství je většinou otázkou štěstí. Na druhou stranu, to prohlubuje dobrou atmosféru hry a činí ji napínavější a zábavnější. Díky tajným rolím ve hře a specifickému tématu, hodně záleží na spoluhráčích jak hru pojmou. Právě díky nim bývá často hra až nečekaně zábavná a to i díky velkým nevýhodám. Roźšíření však kupovat nedoporučuji, balíček karet je pak zbytečně veliký. Co se týče počtu hráčů, 5 – 6 je ideální.

  47. Benule

    Co napsat ke hře Bang!, aby se člověk neopakoval? Všechno důležité už tu bylo řečeno 🙂
    Kdo by neměl rád kovbojky? My, co jsme vyrostli na Mayovkách, každého Vinettoua s radostí proseděli
    u telky, své děti jako první učili, jak dělá indián a základní povinnou výbavou každého bunkru či tábora byl indiánský totem, my prostě hru Bang! musíme mít doma! Souhlasím, že nejlíp se hraje v počtu 5 a více, a také souhlasím, že bez rozšíření Města duchů je zážitek poloviční. Hra má spád, každá postava má své speciální vlastnosti a je jich fakt hodně, takže je velká pravděpodobnost, že budete každou hru hrát za jinou postavu, samozřejmě si užijete i role šerifa, pomocníka, odpadlíka nebo bandity, za každou má hra své kouzlo… Pravidla jsou lehce vysvětlitelná, srandy kopec a na cestování stejně jednoduché jako kanasta. 100% doporučení, Bang! + Město duchů by měly být jeden ze základních kamenů výbavy každého správného deskovkáře 🙂

  48. Pepogn

    Bang! Kdo ho nehrál, jako by nebyl. Geniální, ale přitom jednoduchý koncept, který už je v dnešní době trochu za zenitem, ale ve své době působil na mnoha místech jako zjevení. Hráli jsme ho ve škole, na chatě, s dětmi v Pionýru, v hospodě, v posilovně a kdo ví, kde ještě. Čím tolik zaujal? Dle mého názoru byl klíčovým aspektem počet hráčů. Her, které zabavily sedm hráčů (s rozšířením i více) stále není mnoho. Dále je to interakce mezi hráči, kteří se musejí vraždit, okrádat či posílat do vězení(zde hrozilo přenesení reálných konfliktů bez ohledu na role), a to, přiznejme si to upřímně, těší všechny. V neposlední řadě jde o moment napětí, který spočívá ve skrytých rolích. To umožnilo mimo jiné i blafování, přemlouvání, podlézání a další oblíbené legrácky. A určitě by se toho našlo víc.
    Bang! mělo bezesporu i spoustu much, které jsme z nedostatku alternativ přehlíželi. Namátkou třeba to, že se člověk třeba ani nemusel dostat na řadu a pak po náhodném zabití čekal půl hodiny než ostatní laskavě dohrajou. Tento nešvar částečně odbouralo rozšíření prav poledne, které umožnilo mrtvým opětovný vstup na scénu a zároveň urychlovalo závěrečnou fázi hry. Dalším byla ona neoddělitelnost hry od skutečnosti či soupeření v minulých hrách. Ne se všemi hráči teda hra měla ideální průběh.
    Nicméně o kvalitách hry svědčí i recyklace mechanismu v dalších hrách (Samurajský meč od stejného autora). Dnes už se na stůl tak často nedostane, přesto je to hra, která stála u mnoha hráčů na počátku kariéry, a to proto, že je vhodná i pro nehráče. V porovnání s jinými hrami by možná zasloužila jen hvězdičky tři, ale za zásluhy přidávám čtvrtou.

  49. jiri.glucksmann

    Hru máme doma a hrajeme ji s těmi, co dům dal. Někdy jsou to zkušenější protihráči, jindy se objevují různé skryté antipatie a hra tím postrádá trochu smysl. Nicméně se jedná o celkem dobře propracovanou zábavnou karetní hru, kdy prvek náhody hraje často ne zrovna malou roli. Pokud ale zvolíte dobrou strategii, dá se vyhrát i proti smůle. Samostatná základní hra je dobrá na naučení, ale čím více odehraných her absolvujete, tím více prostě potřebujete rozšíření, z nichž některá jsou vážně dokonalá. Zprvu celkem jednoznačně vyvíjející se hra se může obrátit o 180 stupňů za pomoci karet jako Duch, či pravé poledne z High Noonu..
    Pokud se sejde čtyři a více lidí, měli by si zahrát Bang!

  50. Kentril

    Tato hra v podstate roztocila muj kolotoc v oblibenosti deskovych her. Pamatuji si, jak jsme ji pri jedne oslave narozenin hrali a byl jsem primo nadseny. Hra nema prilis slozita pravidla, ale na vysvetlovani je lepsi si jednu hru zahrat jako otevrenou hru a hraci ji lehce pochopi. Tato hra je velmi znama a oblibena jako tema divokeho zapadu. Existuje par rozsireni, ktere zmeni malinko herni system a prida do hry neco noveho. Pokazde, kdyz jedeme na nejakou chatu, oslavu, tak tuto hru berou sebou. Jedna je velmi mala a muze ji hrat az 7 lidi. nevyhoda je, ze minimum jsou 4. Nicmene my mame jiny problem – spis nas to chce hrat vice 🙂

  51. veronika pemlová

    geniální karetka, mám jí moc ráda, jen je těžší to naučit další hráče

  52. koly

  53. cicam

  54. Hraničář

  55. SASAN_KING

  56. capto

  57. loko9

  58. krista

  59. koczanska

  60. Pedestrian

  61. dontcallmeandre

  62. jája

  63. Zeppe

  64. Trauma_Zero

  65. HoK

  66. ZIPaaK

  67. Kubusz

  68. Lucienka

  69. Agrael

  70. Lukas

  71. ladcu

  72. vášula

  73. Dandy

  74. Baliend

  75. Lachvos

  76. Venca

  77. Lubiii

  78. marciska

  79. janapo

  80. amek

  81. Jenick

  82. V69

  83. RoMi

  84. Mič

  85. mlcuchj

  86. Blackhex

  87. Vašek

  88. novalu

  89. gutalin

  90. Gabebara

  91. rokoko73

  92. ju64

  93. Mrkew

  94. hrazda

  95. honzula

  96. Today

  97. jonascz

  98. anupinka


    Jedná se skvělou karetní hru, u které si budete skutečně připadat jako někde na Divokém Západě. Hra je skvěle promyšlená, autor snad musel na Divokém Západě opravdu žít. Ale nebojte se, i když se ve hře střílí, rozhodně Bang není nijak morbidní a nemá negativní dopad na psychiku ani smýšlení hráčů ;). Provedení karet je velice kvalitní a pokud je vyloženě neroztrhnete vejpůl (byli byste blázni, kdybyste to dělali :), tak vám něco takového, jako že se osahají a budou nečitelné, rozhodně nehrozí. Pravidla Bangu nejsou složitá, ale je jich poměrně hodně, protože každá karta je jiná. Každý hráč ale může dostat přehledovou kartičku, která vše výrazně ujednodušší a na smysl složitějších karet prostě sem tam nahlédnete do pravidel, kde je vše dobře vysvětlené. Hru je nejlepší hrát v co nejvíce hráčích (min. 5 a více). Zaprvé je tak více srandy, ale zadruhé (a to je hlavní) se teprve v tomto počtu dají pořádně ocenit funkce některých karet. Určitě ke hře doporučuji koupit rozšíření Město duchů. Bez něj jako by hra byla poloviční. A vzhledem k ceně základní hry i ceně rozšíření, myslím, že není problém zakoupit oboje najednou.

  99. evave

  100. JayTea

  101. paulhunter


    Nějakou dobu (tři týdny) jsem trávil čas se svými kamarády na chatě a jelikož jsme tam neměli PC, kamarád doporučil koupit Bang! Z počátku jsme byli všichni skeptičtí, ale vzhledem k nízké ceně hra nabízí hodně muziky.
    Pravidla jsou opravdu jednoduchá a vysvětlení srozumitelná, takže není problém s okamžitým hraním. Akčním hraním – a to doslova. I přesto, že je Bang! založen na náhodě, o výsledku rozhodující samozřejmě hráči, kteří s kartami v ruce musí zvolit správnou taktiku.

    + pěkné zpracování
    + dobrá cena
    + zabaví na dlouhou dobu
    + možnost dokoupení rozšíření

    Hned další den po zakoupení základní „“sady““ jsme zakoupili i rozšíření, které dalo hře další rozměr a přidalo na zábavnosti. Celkově nás Bang! zabavil mnoho večerů.

  102. Gothalgo

  103. Martin

  104. Aulus

  105. pozuk1

  106. vaseklu

  107. Katulinka

  108. Raiden

  109. Jacob

  110. Atik-Dick

  111. morgouse

  112. risssa

  113. ivetacek

  114. James Marlow

  115. ZaPa

  116. Jan

  117. Satsugen

  118. Jirka

  119. Elfovaran

  120. Vale46

  121. Vojta

  122. Darlin

  123. jachym97

  124. Darkman

  125. Elenai

  126. Ptacnik

  127. RTMyšák

  128. abekara

  129. MikZap

  130. Kasparov

  131. blackfighter

  132. Psichi

  133. kutikk

  134. tomeška

  135. Lao Thai

  136. Sai

  137. Shane

  138. KacaMaca

  139. Mazec

  140. Biges

  141. palcice

  142. little

  143. Nefertiti

  144. Loretta

  145. karelik

  146. Čaňa

  147. Veroslavka

  148. Zdenek_

  149. zegoda

  150. Zafi


    Jedinečná, naprosto originální karetní hra, která si zaslouží velkou pochvalu. Autor Emiliano Sciarra se nechal inspirovat westernem, kovbojkami a Divokým západem.
    Hlavní postavou je zde Šerif, na jehož bedrech leží úkol chránit a bránit město a odhalit všechny bandity. Aby na to nebyl sám, má zde svoje Pomocníky, kteří za něho položí i život, protože Bandité mají jediný cíl. A ještě je tady Odpadlík – ten musí šikovně manévrovat, přebíhat ze strany na stranu a pomáhat oběma stranám tak, aby nejdříve vyřadil všechny Pomocníky a Bandity a nakonec se postavil Šerifovi tváří v tvář při finálním duelu.
    Hra má poměrně složitá pravidla, protože zde hrají roli vzdálenosti mezi hráči, dostřel, speciální postavy a modré karty.

    Jak vysvětlit vzdálenosti a dostřely? Dejme tomu, že právě hraje pět lidí. Jakýkoli hráč beze zbraně dostřelí na vzdálenost 1, tedy na první hráče po své pravé a levé ruce. Jakmile má zbraň Schoefield, Remington, Revolver Carabine nebo Winchesterovku, tak se dostřelí na hráče vzdálené až o pět míst. Vzdálenost, na jakou dostřelíte, se nazývá dostřelová vzdálenost. A co když si hráč vedle vás (vzdálenost 1) vyloží Mustanga? Je to, jako kdyby existovali dva imaginární hráči po jeho pravé a levé ruce. Takže pokud nemáte zbraň, nedostřelíte na něho. Mustang platí jen pro jeho osobu, tedy ho vidíte na vzdálenost 2, a hráče vedle něj zase na vzdálenost 2, a toho dalšího na vzdálenost 3.
    Obecná vzdálenost při jejímž používání nelze využít zbraň. Při použítí karty Panika, která vám dovoluje vzít si od hráče, který je na vzdálenost 1, kartu ze stolu nebo z ruky nelze přičítat hodnotu zbraně. A jak tedy dosáhnout na hráče se vzdáleností 1, když má Mustanga? Musíte získat Silvera, kterým dorovnáte vaši vzdálenost.

    Jaký je tedy rozdíl mezi vzdáleností a dostřelem? K dostřelu si můžete přičítat zbraně a koně (Mustanga a Silvera), kdeřte k vzdálenosti pouze koně.

    Každý hráč si na začátku hry vylosuje dvě z 16 karet, která mají na druhé straně pět nábojů. Z nich si jednu vybere a druhou použije jako počitadlo životů. Karta, kterou jsi vybral, je jeho speciální postava oplývající zvláštní schopností, kterou ji nemůže žádný jiný hráč zrušit.

    VÁŠ TAH
    Každý váš tah se skládá ze tří fází:
    1)Vezmete si dvě karty z lízacího balíčku. To je myslím, jasné. Vezmete si dvě karty z balíčku uprostřed stolu a dáte si je do ruky.
    2)Zahrajte libovolný počet karet. Můžete vyložit libovolný počet modrých karet (pozor, nemůžete mít vyloženy dvě stejné modré karty!) a zahrát libovolný počet hnědých, normálních karet.
    3)Odhoďte přebytečné karty. Na konci tahu nemůžete mít v ruce více karet, než máte právě životů. Takže přebytečné karty zahrajte nebo odhoďte. Tímto váš tah končí.

    Design hry je velmi originální a přesně vykresluje prostředí Divokého západu. Grafika se Alexovi Pierangelinimu opravdu povedla.

    Verdikt
    Dávám pět hvězdiček z pěti, protože tohle je skvělá hra. Dalším plusem je, že pokud se vám hra zalíbí, tak si k ní můžete koupit ještě dvě rozšíření Město duchů a Fistful. Navíc je hra v pěkné krabičce, takže se dá snadno přenášet. Celkový obsah je 110 karet. Věřím, že když si ji koupíte, určitě nebudete litovat!

  151. 1a2a3a4

  152. Sudan

  153. ZdenT27

  154. tofis

  155. sully.mich

  156. pastelka

  157. klenicak

  158. honza

  159. helli.k

  160. tootsie

  161. orff

  162. Archos

  163. Martin

  164. EvilGrace

  165. Dan

  166. Tom

  167. Milosh

  168. Knihovník

  169. Bio

  170. Wolfling

  171. littlemole


    Výborná hra pro větší počet lidí. Ale taky s vyskou mírou náhody 🙁

    Průšvih nastane, když je náhoda krutá a někomu vysloveně nepřeje – je vyřazen během prvních kol a naopak přeje posledním dvoum, kteří pak válčí desítky minut.

    Ale i tak ji rozhodně doporučuji si ji vzít na dovolenou, je to fajn odpočinek a odreagování 🙂

    Rozšíření vřele doporučuji, povedlo se 🙂

  172. Pavluša

  173. Forbik

  174. Slunicko

  175. mil

  176. Tomas

  177. smotla

  178. pavlica

  179. Karloss

  180. Libor

  181. Adam Svoboda

  182. Adam Svoboda

  183. technologic

  184. Bumla

  185. giahra

  186. MirR

  187. charin

  188. sirajch

  189. adrian

  190. potapnik

  191. Fanda

  192. Peca

  193. Sionn Latharn

  194. VOVO

  195. Zrno.Zaba

  196. Rillanon

  197. esther.f

  198. ABDCE

  199. lijik

  200. Wotton

  201. McJ


    Bang! je hra, kterou už znám a hraju několik let a ještě stále mě neomrzela. O jejích kvalitách svědčí mimo jiné i to, že je rozšířena prakticky po celém světě. Na internetu jsem potkal hráče ať už z různých evropských zemí, tak třeba z Číny a z Taiwanu.
    Zhruba před dvěma rokama mě napadlo, že by bylo skvělé zahrát si tuto hru online na počítači. Sice hraní přes internet nemůže nahradit onu atmosféru, kdy se lidí domluví a sejdou na partičku Bangu, ale na druhou stranu si tak člověk může zahrát kdykoli má chuť s lidmi z celého světa.
    Krátce nato jsem se pustil do vývoje takového programu a nedávno jsem se dopracoval k použitelné verzi. Můj projekt se jmenuje KBang a je open-source. V současné době je možné hrát pouze základní Bang! bez rozšíření, což se snad v budoucnu změní.
    KBang najdete zde: https://code.google.com/p/kbang/

  202. Mafian

  203. anjuli

  204. Martin

  205. smaza

  206. Zenitos

  207. Korect

  208. Phoenix

  209. ftoh

  210. yeetik

  211. Laadevil

  212. Fruiko

  213. xx?

  214. JardaJaryn

  215. trichopterka

  216. babara

  217. norba

  218. tcdd

  219. Noni

  220. Terw

  221. DEDE

  222. zaglo

  223. Bunny84

  224. Vlad

  225. wami

  226. Joe

  227. fleglis

  228. saver

  229. Stromx

  230. andik007

  231. Alma

  232. radohu

  233. Tari

  234. darwin

  235. TeCZko

  236. mraky

  237. Carcassonnemaniak

  238. skyfire

  239. Duhamuz

  240. Shadow

  241. George

  242. Jan

  243. Dafe

  244. Kalibulus

  245. Lada

  246. edeoroszlany

  247. Zipakna

  248. steka

  249. Deathmers

  250. Filip

  251. uglugf

  252. zvyshok

  253. Alf

  254. Kendar05

  255. rach

  256. Mio

  257. Brisco

  258. Gaspar

  259. tap


    budu se drzet osnovy pro recenze:

    1) myslenka hry: pomerne originalni, karetni RPG z prostredi divokeho zapadu. Tato hra je zalozena na komunikaci a presvedcovani, ze opravdu jste vice a nechcete zabit serifa a ve skutecnosti jen cekate, az nektery z vasich partaku banditu bude dost silny na to,abyste serifa spolecnymi silami obrali o vsechny zivoty.

    2) pravidla: no rozhodne nikterak jednoducha. Kazdy tah ma nekolik fazi a nektere schopnosti vyzaduji vyklad pravidel. Nicmene s pomoci webovyych stranek zamerenych na tuto hru lze vsechny sporne momenty vyresit. Po nekolika hrach prejdou pravidla do krve.

    3) design: velmi pekny, vcelku naivisticky, ale skvele se hodici k takove hre.

    4) vlastni pripominky: tato hra je vyborna, poskytuje mnoho moznosti k vytvareni vlastnich pravidel a modifikaci (o 2 z nich jsem psal v diskusi).

    Jedina opravdu velika chyba je OBROVSKA nevyvazenost charakteru. Je nebetycny rozdil mezi tim, hrat billa noface a brat dve karty a mit 3 zivoty a zadnou dalsi schopnost a byt napriklad Ellena fuente a mit 3 zivoty, brat 2 karty ale mit svoji schopnost! Nebo napriklad charakter, ktery ma jako schopnost modifikaci vzdalenosti a 3 zivoty. To je vysmech. Oproti tomu takovy slab the killer je naprosto imbalanced.. O pixiem petovi a tom chlapikovi co za kazdou discardlou modrou kartu dostane 2 karty ani nemluvim… Ale jinak 5 bodu.

  260. sir beki

  261. BuBen

  262. Akilian

  263. Machííírek

  264. PJ_HB

  265. pepca321

  266. sakul

  267. 2karel2

  268. Elena

  269. Matt

  270. suchm4aa

  271. ZdenaK

  272. medvedmac

  273. ratwin

  274. Eyron

  275. samnung

  276. mzprx

  277. jelda007

  278. Petra

  279. kuboss

  280. neline

  281. kanei

  282. tenista

  283. Krocan

  284. spartik

  285. Marcovan

  286. dudo147

  287. ddt

  288. Erumoico

  289. Pepr

  290. omas

  291. sydo

  292. Lubbo

  293. iff

  294. Semiš

  295. Bebe

  296. WereWolf

  297. Ong-Bak

  298. Martyn

  299. Gospeen

  300. Filmator

  301. Jindřich „“Desgenais““ Cinka

  302. Bibík

  303. cSf.Kostej

  304. Martin

  305. pepek

  306. Loxias

  307. uno

  308. Sparkmage

  309. c00p3er

  310. filipes

  311. ondrasu

  312. zeppelin

  313. jakubko1717

  314. SnurkaBill

  315. jakubko111

  316. lcl

  317. jipa

  318. Eduard Doležal

  319. Krta

  320. Koroiboszelidy

  321. engi

  322. gesslish


    Máme s kamarády herní klub, chodíme hrávat celkem pravidelně a pomalu rozšiřujeme i počet her. Začalo to právě BANG!em, postupně se přidalo Portorico, Citadela, Královské rošády, Poštovní kurýr, Sankt Petersburg, Transamerica a momentálně zkoušíme Caylus. A musím říct, že ze všech těch her hraju BANG! nejméně rád. Za největší mínus považuji vysoký podíl náhody, když člověku nepřijdou karty, je ve druhém kole mrtvý, aniž by měl možnost cokoli ovlivnit. Stačí sedět šerifovi někde po pravé ruce, tím pádem hrajete mezi posledními, a než přijdete na řadu, soupeři vypálí indiány, kulomety, někdo vám sebere kartu, a najednou jste v situaci, ze které se už těžko vyhrabete. Ve druhém kole vás pak někdo dorazí, a další hodinu jen sedíte a pozorujete ostatní, což na náladě taky nepřidá. A Město duchů je jen slabou útěchou. Kladně hodnotím jen design a originalitu hry, to ale k dobrému pocitu ze hry nestačí.
    Na závěr bych dodal, že můj pocit někteří mí kamarádi nesdílí, a tak musím jeden Bang! přetrpět téměř na každé naší seanci, než se vrhneme na něco rozumnějšího ;o)

  323. Machec

  324. Ajeenka007

  325. kika

  326. Lucy

  327. speedy

  328. Mari

  329. XHOSEDA

  330. C@esar

  331. luciáš

  332. Last_Elf

  333. adam9

  334. arik

  335. Radobyhrac

  336. Jendulus

  337. kath

  338. Bajn

  339. Joerg

  340. Evzen.lovec.zen.96

  341. Kaca

  342. tondakolik

  343. VasekVydra

  344. kubiceq

  345. Ross

  346. Honza

  347. Tommy

  348. Sparky

  349. houh

  350. Bruno

  351. Haňulka

  352. AdamosK

  353. Ada

  354. Lucienka

  355. janinko

  356. Jouda

  357. Viktor

  358. Kubajs

  359. The Hammer

  360. Amahuska

  361. Myšák

  362. Nesmrtelny.drakula

  363. Manas

  364. Pouzy

  365. SadamS

  366. Durin

  367. Zik9

  368. Fester

  369. trupik


    Říká vám něco: „“My nehodláme řešit tvý problémy. My mluvíme pistolí.““ A co takové: „“Chybí nám jeden kůň.““ „“Ne, máte dva navíc.““? Pokud vaše dobrodružné srdce u podobných hlášek zaplesá, možná jste ti praví na hru Bang! – a pokud ne, tak možná taky :o). Tato karetní hra z prostředí divokého západu se totiž líbí snad všem.

    Hledáte-li dobrou párty hru, u které je sranda a když k tomu vypijete pár piv, určitě si užijete. Cena je navíc skutečně lidová a hra za těch asi 250 korun skutečně stojí.

    Celou recenzi si můžete přečíst na adrese: https://trupik.aspweb.cz/deskove-hry/bang.aspx .

  370. mesicek

  371. Kraky

  372. Salamandr


    Výborná hra, když hrajete se zkušenými a vtipnými hráči, tak má hra spád a je u ní legrace. Bohužel vysvětlování je poněkud složité a první 2 hry s nováčky jsou nudné, ve hře se moc taktizovat nedá, ale pouze o náhodě také není. Když vám nejde karta neuděláte nic a hra tudíž pro vás končí.

  373. Sagapo

  374. Lišák

  375. pav

  376. Wanderer

  377. jakubko

  378. thax


    Tato hra mne ze zacatku velmi chytla. Byla svizna a tak jsem se pravidla naucil behem nekolika kol, coz jiste patri k jejim velkym plusum. Horsi je to vsak tehdy, mate-li vysvetlovat pravidla novackum, kterych je vetsina, v takovem pripade si zahrajete prvni poradnou hru nejdrive po dvou hodinach trpeliveho osvetlovani. Tot k zacatkum!
    Co se tyce hratelnosti, je solidni, po 8 hodinach v kuse se vzdycky nasel nekdo, kdo si rad zahraje dalsi hru. Jedine, co muze trochu kazit pocit z hrani je, kdyz ve 3 hrach po sobe neprezijete prvni kolo, a pak cekat pul hodiny, nez se dohraje. Resenim je rady nastavba High Noon, hodne urychli hlavne zdlouhave konce.
    Vyhodou a zaroven nevyhodou je pocet hracu, kteri ji mohou hrat… je jich az 8, coz je obrovsky pocet, a vsichni si solidne zahraji, pokud uz maji nejake zkusenosti, aby se hralo svizne. Problemem muze by to, ze ne vzdy sezenete potrebne 4 hrace, coz je hratelne minimum a (rekneme si to uprimne) trochu nudne, kdy hned v peti a vice hracich se zvysuje zabavnost exponencialne.
    Takze shrnuti… neni nad to si pribalit male karticky do batohu, kdyz se vydavate na turu se spoustou pratel, vecery budou hodne zabavne, zvlaste po nejakem mensim dopingu nekolika vin a vy budete moci uvolnit vsechny sve city na komunikaci se hraci, o cemz tato hra ostatne je. Ani do hospudky bych si nevzal jinou (snad krome Citadely), nemusite se trapit nejakym velkym hernim planem.
    Po secteni plusu a minusu mi stale vychazi krasnych 4, coz je solidni nadprumer, jářku 🙂

  379. michal

  380. Josh

  381. Tom

  382. Hanzman

  383. Kadaver

  384. Black Jack

  385. Ja_Claudius

  386. P.

  387. TazDevil

  388. NewArya

  389. slonik


    Skvělá hra , ale trošku mi vadí že je jenom pro 4 a více hráčů dal bych jednu úpravu pravidel hráči smí mít v ruce max. 10 karet jinak je hra super.

  390. aneken

  391. blablabla

  392. Zedka

  393. kilgrim

  394. mrbingle

  395. eVik

  396. Peregrinator

  397. Sasa

  398. hrhr2

  399. Tharr

  400. bety girl

  401. Judith

  402. Kubas

  403. krtek

  404. nency

  405. Kentril

  406. sabrinab

  407. alonsanfan

  408. aris

  409. stega

  410. kuncik

  411. Tygr

  412. Lukáš Majer

  413. ZUZKA

  414. Shaddy

  415. Soptík

  416. KALACH

  417. Zepheer

  418. Hiva

  419. Shade

  420. Miroew

  421. kaplanka

  422. Luky

  423. Lucian

  424. Aron

  425. Bibi

  426. werrek


    Musím podpořit hráčku LADY a souhlasit, že hra v pěti je ideálním, nikdo nepřebývá, nikdo nechybí. Hra má spád a lze si i zablafovat, což ve čtyřech jaksi není možné (chybí pomocník šerifa, tudíž se odpadlík za něj nemůže vydávat). Jsem BANGem naprosto nadšen, tahle hra opravdu nemá chybu. Pravidla a taktika se dá vychytat během pár kol a pak už jen stačí ukázat, kdo je tady šéf 🙂

  427. Drebis

  428. deril

  429. lasa_wokurky_cz

  430. gaga

  431. dajo

  432. PJ

  433. Jotunheimák

  434. Gart


    Dnes již klasická hospodská karetní hra z prostředí divokého západu vhodná jak pro začátečníky tak i zkušenější hráče.
    Hráčům jsou na začátku hry náhodně přiděleny role (při maximu hráčů) – šerif (1x), zástupce šerifa (2x), bandita (3x) a odpadlík (1x), tyto role určují, co bude cílem daného hráče, například bandité mají zabít šerifa. Dále si každý hráč vylosuje charakter – postavu z divokého západu – kde každý z nich má nějakou zvláštní schopnost ovlivňující průběh hry. Poté už každý dostane několik karet do začátku a hra může začít. Samotná hra probíhá po směru hodinových ručiček, každý hráč si lízne na začátku svého kola 2 karty a vynese libovolný počet karet z ruky. Jednotlivé karty symbolizují například výstřel, nájezd indiánů, přestřelku (duel), apod. Většina karet má za úkol poškodit nebo ubrat život hráči, na kterého byla zahrána. Ten může účinek karty vyrušit některými svými kartami. Vše probíhá tak dlouho, než je splněn cíl hry některé role.
    Průběh jedné hry bangu má v zásadě dvě části – v první části nikdo neví, kdo hraje jakou roli, jediný odkrytý hráč je šerif. Během několika kol už je ovšem podle chování hráčů jasné, kdo je kdo a začíná nefalšovaná přestřelka. Přijdou si tak na své taktici i akčnější typy.

    Počet hráčů: Hra je určena pro 4 – 7 hráčů. Čím méně hráčů hraje, tím více je hra akčnější. Při 4 hráčích je prakticky hned jasné kdo proti komu stojí. Dle mého názoru je nejlepší hrát v minimálně 5 hráčích, aby byli ve hře zastoupeny všechny 4 role.

    Vysvětlení pravidel nováčkům: Max. 10 minut. Základní princip hry není těžký a nováček většinou hned pochopí, co má dělat. Horší už je to s významem jednotlivých karet – do teď jsem nepochopil, proč není význam uveden přímo na kartách – i když vše nováčkovi vysvětlíte, bude mu trvat pár her, než mu význam karet vejde do krve.
    Doba hry: Hodně záleží na strategii hráčů. Pokud se banditi prozradí hned v prvním kole, může se sehrát jedna partie do několika minut. Při taktizování to může být desítky minut. Samotnou kapitolou je bohužel někdy „závěrečná přestřelka“ mezi posledními dvěma či třemi hráči, která může trvat pekelně dlouho a ostatní jen smutně přihlížejí.

    Podíl náhody: Náhoda hraje v Bangu poměrně velkou roli, zkrátka vám musí přijít karta, přesto se dá dobrým hraním hodně změnit.

    Hratelnost: Bang je prostě ideální hra do hospůdky k pivu. Není potřeba u ní nijak extra přemýšlet, dá se hrát v dost lidech a ještě jsem neviděl nikoho, koho by omrzela po první partii.

    Design: Na karetní hře není moc co zkazit, obrázky na kartách jsou hezké a příjemně dokreslují atmosféru hry.

    Plusy a minusy
    + dostupnost a cena v ČR
    + vhodné pro nováčky i zkušené hráče
    + oddychovka
    – některé partie mohou být šíleně zdlouhavé

    Verdikt:
    Pokud chcete nenáročnou a zábavnou hru do hospůdky k pivu, rozhodně šáhněte po Bangu. Dávám 90%

  435. muffen

  436. Harvey

  437. Lady


    Nedá mi to a musím reagovat na poslední příspěvek k této hře. Nesouhlasím s názorem, že nejlepší je hrát hru v 7 lidech. Mi hrajeme BANG vždy když je příležitost. Už to snámi hraje i několik sousedů :-), ale musim říct, že hra je nejlepší v 5 lidech. 4 jsou málo a 6 už zase moc. 5 je akorát. Hraje-li víc než 5 hráčů, tak hra ztrácí spád a hráči kteří už vypadli jsou hodně dlouho mimo hru. Souhlasím s tím, že rozšíření vnese do hry nový rozměr. BANG je určitě hra pro nadšence. Pro lidi, kteří jí chtějí hrát dravě a nebrání se případným diskuzím. Mě BANG naprosto nadchl. Všem ho jedině doporučuji 🙂

  438. zuzka

  439. p.Lachtan


    Myslím si že Bang! je povedená hra,zvlášť když ji hrajete s více rozšířeními. Já Bang! někdy hraju s kamarády ve škole,kteří jsou na Bangu úplně závislí. Nechápu,že je baví hrát tak často…
    Zde je pár nápadů jak si upravit pravidla:
    1. měnění-každý hráč si v tahu 2 může vyměnit 1 libovolnou kartu ze stolu či ruky za jinou z vrchu balíčku.
    2. nrozdávání postav – na začátku hry rozdejte všem o pár postav víc – není větší zábava být chuck wengam než rose doolan?

  440. mauzik

  441. Lontheo

  442. maros

  443. domi

  444. Ota

  445. Bloodfox

  446. aglaonema

  447. faolin

  448. Kary

  449. Jezura

  450. apy


    Bang! je zábavná karetní hra, ale před zakoupením jsem si myslel, že bude ještě lepší…jak jsem četl ty různé recenze. Jsem vášnivý hráč společenských, sběratelských her. Grafika hry je ze začátku stupidní, ale časem se stává zábavnou a ponoří vás do své atmosféry. Hra má působit lehce humorně…povedlo se. Cena je tak akorát 280Kč až 320Kč. Nesouhlasím s názory, že je to boží hra a vrážejí hodnocení *****. Po týdnech hraní vám Bang! příjde příliš jednoduchá (vše se začne opakovat…známé karty) a koupíte si rozšíření ke hře, které hru velice obohatí. Každopádně ti co dávají pět hvěz Bangu neznají karetní hry jako jsou Magic: The Gathering, tam se dá mluvit o naprosté genialitě. Bang! hrajte v co největším počtu lidí(7)!

  451. Michael

  452. mata

  453. Davmark


    Musím přiznat, že mě Bang uchvátil hned během první hry. Hra zaručně zabaví skupinu lidí. Pamatuji se, jak jsme chtěli tuto hru hrát pořád dokola, někdy to bylo až do zblbnutí. Rozšíření do hry přináší spoustu skvělých nápadů a možností. Nutno podotknout,že výběr postavy ovlivní hru. Ten kdo si vybere „“tříživoťáka““, si moc nezahraje. Největší slast je hrát za Jozefa Delcada.

  454. HomeBoy

  455. Slider


    O hre BANG! som čo to čital a zdalo sa mi to celkom zaujimavé. Preto som to riskol, kupil som si ju a k nej hned aj MĚSTO DUCHŮ. No, oplatilo sa. Je to úplná namotávačka, pravidla sú primitívne lahké, po dvoch odohraných hrách sa vám dostane BANG! do krvy ako uplná samozrejmosť, doniesol som hru do školy a není prestavky kedy by sme nerozpútali jednu partičku. Je jasné, že čím viac hráčov, tým lepšie. Jediné, co hre vytýkám, je malá rôznorodost kariet v lízacom balíku, co ale môže z velkej časti napraviť práve vylepšenie MĚSTO DUCHŮ.

  456. svanicka

  457. martin.hippo

  458. Bufff

  459. ghoston

  460. Annie

  461. Mirek

  462. zdraza

  463. TGa


    Nachází se zde mnoho nadšených recenzí. Ta následující bude kritická. S Bangem i s jeho dvojím rozšířením Dodge City a High Noon mám dost zkušeností. Bang jsem hrál už mnohokrát, z počátku nadšeně, nyní, pokud mohu hrát něco jiného, Bang rád oželím. Co mi na Bangu vadí:
    1. Hráč se může nedožít druhého kola a pak čeká půl hodiny i déle, než si znovu zahraje. V porovnání s jinou karetní hrou – Citadelou v tomto kriteriu Bang prohrává. Radši budu hrát hry, kde mám jistotu, že všichni hráči ji prožijí pospolu od začátku až do konce. Sice mrtvé hráče Město duchů vrací do hry – ale vytažení této karty se nemusí ani dožít.
    2. Velké množství nevyrovnaně silných postav jsme se rozhodli vyřešit tím, že si každý hráč vytáhne místo jedné karty postavy 2 karty a jednu z nich si vybere (tu „“lepší““).
    3. Vysvětlení pravidel Bangu je opravdu velice složité a může zabrat i desítky minut. Každá hra se nejlépe pochopí při hře – to platí i pro Bang. Ale první hry s nováčky vypadají spíše tak, že zkušený hráč hraje za sebe a vysvětluje hru nováčkovi, za kterého rovněž hraje. Nováček pak nemusí mít tak dobrý pocit z první hry. Když se však hráči rozhodnou hrát další hru, pak je jistá pravděpodobnost, že se nováček už bude trošičku chytat.
    4. Pokud si koupíte Bang a nemáte kolem sebe nikoho, kdo by Vám jej vysvětlil, pak několik prvních her budete hrát podle různých pravidel a vždy po hře si znovu radši projděte pravidla, abyste se opět přesvědčili, že nějaké pravidlo jste špatně pochopili, nějakou vlastnost nějaké postavy jste špatně využívaly apod. Výklad pravidel mi připomínal právničinu – pravidla potřebují prostě „“lidskou““ interpretaci.
    5. Poslední výtka se týká Dodge City – karet se zeleným okrajem. Málokdy jsme se odhodlali hrát s těmito kartami. Představují další desetiminutovku vysvětlování pravidel. Při hře samotné vytvážejí velký rozdíl mezi hráčem, který měl štěstí a táhl si zelené karty a díky nim se obrnil a hráčem, který hraje jen z ruky. Rozšíření High noon jsou oproti Dodge City (karty se zeleným okrajem) opravdu zajímavé a hezky ovlivňují hru. Navíc jejich vysvětlení stejně jako aplikace není nijak složitá.

    Bang je určitě zajímavá hra, ale radši ji budu hrát ve 3 nebo ve 4 než ve více hráčích. Čekání mrtvol na zmrtvýchvstání nebo na konec hry opravdu narušuje hezký prožitek ze společně stráveného večera při hře a víně.

  464. lapin

  465. H.O.N.Z.I.K

  466. bulik

  467. Michal

  468. misho

  469. Deyna.x

  470. hrac

  471. zombicka

  472. roneth

  473. CzechCloud

  474. zbjesila

  475. Clon

  476. Don Aqila

  477. Siska

  478. sniffer

  479. Hapina

  480. Aldomoro

  481. jpmce

  482. dr.klidny


    Kdo váháte a nevíte pro co (jakou hru) se rozhodnout, určitě sáhněte po BANG!u.. Tato hra vás určitě pobaví. Jen tak Vás bavit nepřestane. A kdyby náhodou, doporučuji zakoupit rozšíření k této hře – Město duchů. To vnese do hry velmi dobré možnosti, postavy a jejich schopnosti. Navíc se hráč, který již přestal hrát, nemusí dále zabývat srovnáváním odhazovacího balíčku „“žijícím““ hráčům.

  483. Pillock

  484. pixy

  485. abc123

  486. Skywalker

  487. Mick

  488. Kveton.T

  489. makaking

  490. martinecku

  491. Matthew

  492. Martina

  493. slniecko


    4,5 som dala preto, lebo je to výborná hra pri, ktorej sa zabaví celá naša rodina. Bang sme dostali spolu s bratom na vianoce 2005, ale už predtým sme ju poznali od kamaráta a velmi sa nam zapáčila, tak sme boli velmi radi, keď sme ho našli pod stromčekom. Skvelé je aj rozšírenie Město duchů hru to skvelo oživilo. Už sa nevieme dočkat kedy bude preložené dalšie rozšírenie Bang – A fistful of Cards.Jedinú výtku mám k obalom kariet, ktoré su z príliš mäkkého materiálu a lahko sa zničia.

  494. bíneund

  495. simrohlav

  496. Cmroz

  497. michaelrago

  498. JSat

  499. Michus001

  500. adam

  501. PeterPP

  502. pyty

  503. prcek

  504. Evik

  505. kiwina

  506. smirnoffff

  507. yahoo

  508. hurak

  509. Ajfel

  510. Orbit

  511. miti

  512. Vašek

  513. Kolegista

  514. Bengoška

  515. tomas2211

  516. vkatav

  517. Yuri12

  518. fgha

  519. pavel120

  520. Milan Nižnanský

  521. danielraska

    Bang je zabavna hra pro 4 až 7 hráču. Na začatku hry se rozdaji role a pak postavi.
    Su tu 4 role:
    Sherif (šerif), Vice (pomocnik), Fuorilegge (bandita), Rinnegato (odpadlik)
    Jde tu o to aby Sherif odstrelil bandity a odpadlika, banditi zas šerifa, pomocnik nahrava šerifovi a odpadlik čeka na konečný duel zo Sherifom.

    Sú tu aj postavy. Každý hráč diky postave získa nejakou vlastnost a určitý počet životú. Jedine šerif má o jeden život více než jeho náhodne vybraná postava.

    Teras neco ku hre:
    Hráči sedí do kruhu a tak sa medzi nimy vytvorili vzdálenosti. Na začátku má každý hráč imanigárny colt, který dostrelí na vzdálenost 1. Počas hry si hráči berou karty s uprostred stolu. Sú tam karty so hnedým a modrým okrajem. Modré karty väčšinou upravují vzdálenosti (zbrane a kone). Hnedé karty su vystreli, uhyby, karty co doplnují životy …..atď. Tuto hru odporučuji všem hračum, které baví hry na bandity a šerifi.

  522. Luban

  523. TB2

  524. Martin Plesnivý

  525. qcpx

  526. poutník


    Bang hrajeme stále, ačkoliv máme velké množství i jiných her. Neobehrál se za dva roky a stovky partií. Je levný, vejde se do kapsy, pochopí ho i malé děti (i když tam hra tak profesionála neuspokojí) a je velmi komunikativní a zábavná. Nevýhoda je, že pokud někdo zemře na začátku, může se docela načekat, než-li si zase zahraje. Dá se hrát téměř všude. A bez rozšíření má spád. U nás patří mezi nejlepší hry, opravdu doporučuji.

  527. Lukas


    Bang!!!!! Je to prekvapivo veľmi dobre premyslená hra, ktorú si na svojich začiatkov obľúbi každý. Pravidlá pozná každý, ale keď spoznáte Osadníkov z Katanu, radšej vyberete túto druhú hru. Nehovorím, že táto hra je zlá, ale pdľa mňa každý upredňosňuje radšej STOLNÉ HRY ako hry kartové, dávam hodnotenie iba 3, lebo každý, kto spozná ďalšie hry, tak opustí Bang.

  528. Longshanx

  529. burin

  530. Yuri

  531. Martin

  532. Valpurgius

  533. Sandy.czcz

  534. peto

  535. wera

  536. fojtik

  537. Malaria

  538. MM

  539. pupek1

  540. Fíťa

  541. Atrei

  542. upiratko

  543. pipboy47

  544. Lookash

  545. Dr.Wiza

  546. elenorf

  547. Shannar

  548. olo205

  549. Pavla

  550. Temia

  551. MeanAngel

  552. DwarfMan

  553. Martin

  554. mathew


    Výborná hra, jejíš plný potenciál poznáte až při sedmi, osmi hráčích. Dá se v ní výborně bluffovat, taktizovat, ovšem abyste si hru opravdu vychutnali, musíte k sobě najít ty správné lidi, kteří hru nezdržují zbytečně dlouhým přemýšlením a naopak využívají alespoň trochu rozum a nestřílí od pasu kam se zamane, jako střeštěnej kovboj.
    Jakmile si osvojite svou taktiku, hra se stává velice chytlavou a težko se od ní odtrhnete. Jediné mínus vidím v celku vysokém podílu náhody. Když máte smůlu, tak si prostě nezahrajete. A pak čekáte dlouhé minuty než ostatní dohrají…
    Hra se dá hrát i v méně lidech, ale pak už je mnohem jednodušší odhadnout role postav a hra ztrácí sve kouzlo v bluffovaní a na řadu po chvíli přichází hlavně štěstí na kartičky.

  555. Matej

  556. benny

  557. dok

  558. oplprokop

  559. a.r.p.i

  560. Kristýna

  561. mimoo

  562. Gin Dry


    Tuto hru mohu jen doporučit. Souhlasím tu snad se všemi pozitivními ohlasy. S těmi, kteří tvrdí, že se vůbec nejedná o strategicky zajímavou hru souhlasit prostě nemohu. Hrát se dá s jakýmikoliv kartami, jde jen o to, aby si ostatní mysleli, že střílet do vás by prostě neměli. Ty strategicko taktické schopnosti uplatníte nejen moudrým plánovaním, co, kdy a na koho zahrát, co odhodit, co „“sušit““ atd. ale hlavně je to hra o diplomacii a bluffování. Vyhrát se dá s jakýmkoli pistolníkem s jakýmikoli kartami, záleží jen na Vašich vyjednávačských schopnostech. Hrajete-li dobře, vaše příští oběť Vás má za spojence i těsně před tím, než mu pošlete poslední kulku… A jste-li desperado se šerifem v konečném duelu, určitě jste si ho tam nepustili za barelem, na koni s plným počtem životů a hafem zelených karet, že ne?

  563. David

  564. jakub

  565. Krapnik

  566. ond

  567. MUDrSauron

  568. Lucax_cz

  569. Maud


    Bang mám asi čtvrt roku a opravdu tuhle hru zbožňují moji kamarádi i já (museli si zvyknout na mé rozčilování a metání karet:))) ) Brzo po její koupi mě přilákalo rozšíření, které je taky bezva. Při téhle hře se nebudete nudit (pokud nejste mrtví), ale pak přichází možnost to vašemu vrahovi oplatit jako duch. Schrnuto – pokud si chcete pořídit karetní hru, tak jedině tuhle!

  570. Cousin

  571. Marek

  572. pecovarhy

  573. Nick

  574. dworka

  575. Cholerus

  576. running


    hru BANG! můžete hrát, jak dlouho chcete. hrajete kolo, dvě, tři, vždycky si dáte další – a můžete hrát i např. 5 hodin v kuse. Ukrývání Banditů a Renegátů, blafování, postavy a stálé zapojení hráče do hry dělají z hry jednu z nejakčnějších karetních her vůbec a ačkoliv dávám 5*, mám několik výtek.

    Hlavně a především – hra se musí hrát minimálně ve 4 lidech, ale ještě to není ono – 5 až 7 (s Městem Duchů až 8) je optimum. Podle speciálních pravidel sice lze hrát i ve dvou i ve třech, ale to podstatně mění herní systém a hra se stává podivnou, takže pokud jezdíte často na jakékoliv akce, berte BANG! všemi deseti.

    Druhá výtka se týká nutnosti rozšíření „“Město duchů““. Musím říct, že bez něj nemá hra ten správný šmrnc – lidé umřou a pak už nic, kart je poměrně málo typů. Ale s kombinací s rozšířením se ze hry stává teprve ta pravá jízda – prostě se nedá sesednout. Takže když už kupujete BANG!, kupte i Město duchů. Viz zde.

  577. aMPY

  578. gaff


    Pokusím se hru stručně zhodnotit jenom z hlediska počtu hráčů. Hrajeme to ve čtyrech nebo v pěti. Zkoušeli jsme to hrát i v šesti. Podle mě je hra nejlepší v pěti, když je hráčů míň, blbě se blufuje, když víc, potom se hrozně dlouho čeká na vlastní tah. A navíc mě moc nebavilo zemřít hned za začátku a pak čekat než ostatní dohrajou…

    V pěti je hra vyvážená a zábavná, a je to něco jako brambůrky nebo tyčinky – prostě se od toho nedá odejít.. Teda vlastně dá – vždycky nás z hospody vyhodí při zavíračce, hajzlové :).

    Koupil jsem Město duchů, hra získala na rozmanitosti, ale zároveň ztratila na přehlednosti a navíc člověk potřebuje větší stůl :). Ale řekl bych, že až v tom najdeme systém, tak to s rozšířením bude lepší a navíc to bude zábavné už ve čtyrech…

  579. Lord Alfik

  580. Jekor

  581. Víťa

  582. Eva

  583. manloth

  584. Gimli

  585. maroon


    Opravdu NO COMMENT! Takovouto hru už sem si fakt hodně dlouho nezahrál! Ty blafy a speciální schopnosti, říkám fakt síla! A ta detailní propracovanost! Ještě bych chtěl sehnat MĚSTO DUCHŮ, prej je to fakt super!
    Kdyby mohlo byt hodnoceni deset, fakt bych tu desitku (with*) dal! Miluju BANG! a navždy zůstanu vášnivým fandou.
    Skvěle propracované jsou i karty: Barel a Vedle! (Únik náhodně a přímo), BANG! a Kulomet (Výstřel na určenou osobu a na všechny), Pivo a Salón (Přidání života sobě a všem) nebo Panika! a Cat balou (Odebrání karty z ruky a Odebrání karty z ruky a odhození do balíčku). Fascinovali mě i karty postav: Kalamity Jane může používat Bang! místo Vedle! a naopak, Jesse Jones si první líznutou kartu může vzít z ruky některého hráče a třeba Willy the Kid může v jednom tahu hrát více kart Bang!
    Modré karty se vykládají před sebe, a znázorňují většinou zbraně, které umožňují, aby hráč měl větší dostřel.
    Takže: BANGu ZDAR!

  586. Nicholas

  587. deeDee

  588. JohnnyCZ

  589. 2vkjmch

  590. eklp fistronek

  591. Happy

  592. Arvi

  593. Beruška


    Tuhle hru jsem poprvé hrála na Silvestra 2004 a skvěle jsme se u toho pobavili. Hráli jsme ji pořád dokolečka a nemohli jsme přestat ani cestou domů, takže jsme hráli i po cestě vlakem dokud jsme nevystoupili. Vřele doporučuju pro skupiny 4 a více osob, čím víc lidí tím větší je sranda a tím je hra zajímavější.

  594. Frigo

  595. serbam

  596. Mikša

  597. Kenda


    Hru Bang jsem si poprvé zahrál na jarní akci, na kterou jsem byly pozváni. Od té doby ji hraji pořád a to nejen doma. Tuto hru jsem hrál i s dětmi na táboře a ty Bang přijaly a chtěly ji hrát v každou volnou chvili.
    Zkrátka, když to chápou i 8 leté děti, hra se jim líbí a vracejí se k ní, tak je to prostě Supr.

  598. sulzik


    Tato karetní hra mě úplně pohltila, hru dělá skvělou blafování, nečekané zvraty a rány pod pás.
    Dobré je, že veliký podíl má náhoda, proto může hrát začátečník i s (mistrem):) .
    Velice hezké je výtvarné ztvárnění postav, obrázků na kartách a názvy postav jsou povědomé př. Calamity Janet.
    Naopak se mi nelíbí, když je nikdo zabit, že si musí počkat, než se rozdá nová hra a to nikdy trvá až 45 min. Na tuto hru se musí sejít dobrá parta, jinak hra nemá cenu !!!!! HRU DOPORUČUJU

  599. Veena

  600. Míííla

  601. ice_cr3am

  602. Hanika

  603. paladin91

  604. rix

  605. Libor

  606. Lenny

  607. Evule

  608. Žížalka

  609. lenka

  610. Malicka

  611. Linhard

  612. Ranca

  613. Esc

  614. 9thID_Mac

  615. Jarek

  616. Darth Vader

  617. sssejn

  618. ifca

  619. Martin Zeman

  620. Radanka

  621. Tomáš Bílek


    Nečekal jsem, že by mne hra mohla takhle vtáhnout, ale je to tak.. Naprosto super přirovnání k mafii je trefné, akorát eliminujete vypravěče, ale taky to chce lidi co umějí manipulovat… Být odpadlík se spoustou upjatých lidí je hrůzaaa…

  622. Dodo

  623. RiderX

  624. GK_voyger

  625. Vlastislav Dohnal

  626. muf

  627. danissimus

  628. plema

  629. Mirek

  630. borivoj

  631. literaj

  632. Mituliak

  633. Dominik

  634. Blizzard

  635. Pepan37

  636. fusekle-


    O hře bang jsem se dozvěděla až od svého bratrance. Sama už jsem měla doma hru Carcassonne a Citadelu, ale bang se mi líbyl nejvíc. jediné co mi vadí je, že když hrajete s přáteli někdo vypadne a potom nemá co dělat. Ostatní se mi velice líbí. docela se jsem se udivila, že karetní postavy znám a to se mi líbí. Zkrátka je to skvělá hra a určitě se vám bude líbit.

  637. sirio

  638. pospa

  639. Panman

  640. Veronika

  641. MUDrSauron

  642. MilanC

  643. Psenda

  644. Martin

  645. Skymessenger

  646. Piškot

  647. Elwen

  648. kelovjan

  649. Majak

  650. Elvid

  651. Pablíčko

  652. -grizzly-

  653. pavlusha

  654. Papo Shimitz

  655. Pavlína Šelová

  656. oKoTo

  657. Tukan

  658. matys

  659. ewuchka

  660. Pecky

  661. Markéta

  662. Malič

  663. vizard

  664. Maasa

  665. MORT

  666. Petr Holub

  667. MORT

  668. Eliška

  669. Harmon.Rab

  670. Shako

  671. Pelly

  672. Jitulka

  673. Penguin

  674. Friend

  675. Macho

  676. kafer

  677. Kamčatka

  678. Peter Liska

  679. hody

  680. zopl

  681. aja007

  682. rejčl

  683. DK

  684. Raky

  685. Zuzka

  686. Mirka


    Bang je hra, kterou můžete vzít do společnosti. Je zábavná, vcelku rychlá a není tak složitá (i když karet je tam dost). I když nezasvěcence množství karet vyděsí. Stejně tak jako i u ostatních her, ale u Bangu to platí beze zbytku, záleží na lidech, se kterými hrajete. Může to být výborná zábava, nebo také hra může být nekonečná a říkáte si, ať už to skončí. Ale většinou platí první varianta, a pak je to pěkná herní řež. Trochu mi vadí nevyváženost dle počtu hráčů. Hraje-li 5 hráčů, banditi mají jen minimální šanci. Vypadne-li někdo hned na začátku, musí čekat velmi dlouho na to, až hra skončí a kromě rozšíření z Města duchů (vrací se na jedno kolo), nezasahuje do hry. Klady však převažují a Bang si vždycky rádi zahrajeme.

  687. ka3tan

  688. PB

  689. Kuba

  690. Gwin

  691. dilli

  692. jerry

  693. Stajny

  694. XioN

  695. Felix

  696. Asindor

  697. Ferdas

  698. GeniuZ

  699. jerry1989

  700. Emil

  701. Turbomyšák

  702. Janabi

  703. Draken

  704. Centime

  705. Sekac

  706. Dymka

  707. Kaja

  708. Advid

  709. sommi

  710. netop

  711. Deth


    Velmi zábavná hra, ktorá je hlavne o hráčoch a o blufování. Pravidla sú jednoduché a rýchlo prejdu do krvi. Pre úspešné hranie je často „“social skill““ dôležitejší než to, ako chodia karty. Bang je podla mňa ideálna oddychová hra, poslúží dobre aj ako výplň času popri hraní iných (napr. zložitejších, „“serióznejších““) hier.

    Na hre mi vyložene vadí iba jedna vec – aj hra 7 hráčov sice trvá krátko, odhadom asi 30 minút, ktoré pri hre navyše velmi rýchlo utečú – ale ak niekto umrie pomerne rýchlo, musí čakat až do konca hry (na dalšiu rundu) a pre takéhoto hráča môže ostavajúcí čas hry utekat ovela pomalšie, keďže už nemá na hru žiaden vplyv.

  712. Yoreth

  713. valecek

  714. Gally

  715. enia

  716. Miloš


    karetní hra, která dokáže nadchnout hráče jakéhokoli věku, děti již od 8 až 9 let jsou schopny hře kompletně porozumnět. Hra má velikou výhodu ve své variabilitě a neopakovatelnosti, prvé 2 až 3 hry jsou poznávací teprve později hra výrazně nabývá na zajímavosti a dramatičnosti, optimální počet hráčů 5+, hře nemohu nic vytknout, naopak v mnoha aspektech (grafická úprava, spád hry, blafování) převyšuje většinu kompletněji vybavených stolních her (mám na mysli rozpracované herní plány). Snad jedině u dynamitu bych upravil pravidlo tak, aby mohl být položen ke kterémukoli protihráči, protože dle pravidel je to pro toho, kdo dynamit zapálí, příliš veliké riziko a dynamit se příliš nevyužívá. Ideální hra pro pobavení nebo odreagování ( časová náročnost od 15 minut po 1 hodinu).

  717. alatariel

  718. beagutofomor

  719. Adam


    Tuto hru jsem si koupil na základě komentářů a recenze tady na Hrajeme.cz (mimochodem skvělé stránky, 5 z 5!!). První hra dvě, kdy jsme se seznamovali s pravidly, byly ještě rozpačité ale pak už to člověka chytne a nepustí. Hra je velice zábavná, uplatňuje se při ní Einsteinovo pravidlo o časové kompresi – připadá vám že hrajete sotva chvilku a už jsou dvě hodiny pryč, výjimkou není že prostřílíte celý večer ani nevíte jak.

    Hra má dobrý spád, opravdu se vyplatí hrát ji v co nejvíce lidech, 7 ideální, ale i v 5 se hraje docela obstojně. 4 je málo, nedoporučuju, pouze v nouzi. Ikdyž třeba zemřete v přestřelce jako první, hra je tak chytlavá, že je velká zábava potom byť i jen sledovat další vývoj situace. Je fajn mít na Bang! dobré lidi, spíše známé. Do rodiny to moc není, ochudíte se o peprné hlášky a jiné zajímavé situace. Ideální je když je zastoupeno i ženské pohlaví.

    Na závěr dva hinty: pro atmosféru hry je dobré oslovovat se navzájem jen jmény charakterů, za které hráči právě hrají, tzn. ne Michale, Petře, Katko ale Butchi, Gringo nebo Janet. A druhá rada, pro fajnšmekry:o) kdykoli někdo dostane zásah, nestačí, že si sníží lifebar o jednu dolů, ale musí sebou předtím trhnout a zařvat, jako kdyby opravdu dostal kulku. Zkuste a uvidíte!!!

    Neoficální turnajová pravidla počítání bodů přeložena z italského serveru:
    1. Vyhraje li šerif, získává bod a s ním i všichni pomocníci, byť už byli třeba v boji předtím zabiti (protože určitě pomohli svou účastí šerifovi ke konečnému
    vítězství)
    2. Je-li zabit šerif, bod získávají všichni banditi, žijící i už mrtví.
    3. Zůstane-li odpadlík poslední ve hře a vyhraje ji, získává 2 body.
    4. Každý hráč získá 1 bod za každé 3 pistolníky, které zprovodí ze světa (bez ohledu na počet her: např.v první hře zabije jednoho a v druhé dva pistolníky, získá 1 bod), ovšem pokud se nejedná o tzv. friendly fire, zabití postavy bojující na vlastní straně.

  720. stepan

  721. Lemon Dog

  722. Fanda

  723. Matyas Korvin

  724. Paters

  725. Darn

  726. Uzdiser


    Tato hra nemá chybu už jsem jí hrál snad 50 krát a nemohu jí nic vyčíst.Možná může být pro někoho těžké pochopit pravidla této logické hry.Této hře moho vyčíst pouze to, že přiláká i nelogicky myslící hráče. Děkuji tvůrcům za tuto dokonalou hru.

  727. termit

  728. Merlin

  729. Lucinka21CL

  730. yodle

  731. Fragile

  732. jayjay

  733. Bidlo

  734. Aneiron

  735. Honnza

    Pokud máte rádi karetní hry, ale některé vás už nudí nebo nebaví, doporučuji si koupit a zahrát si hru Bang!

    Můžete se vžít do jedné z těchto postav: odpadlík, šerif, bandita nebo pomocník šerifa. Každý má jiný úkol:
    – šerif: Zabít všechny bandity a odpadlíka
    – odpadlík: Zabít všechny postavy a zůstat jako poslední ve hře
    – banditové: Zabít šerifa
    – pomocník šerifa: Ochraňovat šerifa a pomáhat mu odstranit jeho nepřátele.

    Hráči si také vybírají, za jakou známou či neznámou postavu chtějí hrát. Každá má své výhody a nevýhody. Potom dostanou životy.

    A průběh hry? Je poměrně vtipný. Hráči po sobě střílí, uhýbají kulkám, chodí do hospody pro pivo, čímž se vyléčí. Nebo můžou zajít do hokynářství, což si může hráč vybrat, jakou kartu chce. Vítězem je nakonec ten, kdo splní svůj úkol ( viz výše. )

    Tuto hru bych chtěl doporučit všem, kteří se chtějí pobavit a zároveň si zahrát.

  736. Stuka

  737. doriang

  738. Stanley


    Po několika odehraných partiích této karetní hry musím říci, že jí nemohu přijít na chuť. Výklad pravidel nováčkům zabere poměrně dost času (v našem případě to bylo dobrých 20 minut) a i tak se musela pravidla neustále dovysvětlovat v průběhu hry. Trošku za to určitě mohly karty v cizím jazyce.
    Zapomeňte na své schopnosti, protože zde hraje velkou roli náhoda, a tak se klidně může stát, že sebezkušenější hráč vypadne hned v prvním kole. Jedinou schopností, kterou v této hře můžete uplatnit, je blafování. Ale i to vám k vítězství asi moc nepomůže.
    Karty jsou velmi pěkně namalované a cena se mi zdá rozumná.
    Hru mohu doporučit pouze jako zábavnou oddechovku a myslím si, že náročnějšího hráče jen těžko uspokojí.
    Raději se podívám na dobrý western v televizi, než abych hrál BANG.

  739. Bobr

  740. murphy

  741. Dr.Lazarus

  742. Tarenor

    Bang je hra, kterou můžete hrát kdekoli: ve škole, v hospodě, na louce; s kýmkoli: přátelé, rodiče, neznámí lidé; a celou hru schováte kamkoli: do tašky, do kapsy, do ledvinky.

    Po celou dobu, pokud žijete, jste zapojeni do hry. I když nejste na tahu, ostatní mohou po vás střílet, posílat Indiány, zvát do Salónu či do Hokynářství. Při hře máte postavu o kterou se staráte: léčíte ji, sháníte zbraně či koně a zajišťujete dostatek nábojů. Cíl vaší hry je ukryt u ostaních hráčů, tudíž se jim musíte věnovat (nejlépe olovem) a ne si hrabat pod sebe a čekat, že na konci hry vyhrajete. V této hře jsou spojenectví, úskoky a všemožné škodění ostatním hráčům podstatou hry.

    Jediná nevýhoda je pokud zemřete a musíte čekat. Na druhou stranu je velmi napínavé pozorovat hutnou přestřelku, kdy doufáte, že váš téměř mrtvý šerif toho odporného banditu zabije a vy můžete mít radost, že jste mu jako pomocník byli k ruce. Navíc, pokud si seženete rozšíření High Noon, můžete se jako duch vrátit do města a pomstít se. Tím i vyřazení hráči mají, byť krátkou, možnost comebacku. Navíc, vám toto rozšíření odstraní nekonečně dlouhé partie a můžete se zakrátko s chutí pustit do další hry. Druhé rozšíření Dodge City pak hru prohlubuje, redukuje náhodu a tím vám poskytne více místa k taktizování.

    Sporná místa v pravidlech by měla být objasněna v návodu. Naštěstí na oficiálních stránkách výrobce naleznete alespoň v angličtině potřebné odpovědi(FAQ).

    Jedna dobrá rada na závěr: Na začátku hry při rozdávání postav, nerozdávejte jednu postavu, ke které salší kartu budete mít jako ukazatel životů. Místo toho rozdejte rovnou dvě a nechte hráče si vybrat se kterou chce hrát a která bude sloužit jako ukazatel životů. Tím zmenšíte náhodu a přidáte trochu rozmýšlení.

  743. Trauma Zero


    Ke hře Bang! jsem se od Shadowrunu, AD&D, MTG, a MMORPG, sice dostal jako slepý k houslím, nicméně jsem byl hrou docela nadšen, mám rád hry, kde se dá nepřátelům pořádně „“zavařit““ a škodit jiným ve svůj prospěch či vnášet trochu chaosu a zmatku do uvažování ostatních a potom strhnout hru na svou stranu a proměnit ve vítězstvi.

    Ale po týdenním hraní Bangu už si nejsem tak jistý a nadšený a hra má některé mouchy a slabiny. Rozhodně doporučuji větší počet hráčů (5 minimum) nejlépe 7. Hráči si musí uvědomit, že celá hra je maximálně stavěná na nevědomosti druhých, a pokud je mezi hráči ten, který příliš přesvědčivě již od začátku hraje svou roli, a záhy v návaznosti jsou role ostatních vydedukovány, hra se strhává v řež, ve které není moc času na extra taktiku a hodně je dílem náhody (karty jdou ve většině případů za kolo 2, navíc moc variabilních karet není). Hra má hlavně slabinu v tom, že po 10 hodinách průměrného hrani vám začne vadit, že ve hře není obsažena ta a ta karta, různorodost karet není příliš velká a tak se tato hra stává v rukou zkušených stává nudnou a nekombinační.

    Rozhodně doporučuji zainvestovat do rozšířujícího card-packu HIGH NOON, hra aspon dostane trochu štávu, sice podíl náhody se ještě zvýší, ale např se mohou do hry alespoň zapojit na jedno kolo hráči dříve vypadlí !!!!!!

    Celkově je to docela dobrá hra do hospody….

  744. D@no

  745. Monty


    Na Festivalu Fantazie v Chotěboři se mi do ruky dostaly karty z této hry. Naprosto mně uchvátila myšlenka této hry. Kombinace zlých, hodných a černobíláka je perfektní a umožňuje maximální strategické možnosti, blufování a samozřejmá je „“sranda““ při hraní. Moc jsem se pobavil. Díky za ni. Hra umožňuje bavit protihráče uhýbnými manévry. Černobílá postava má za úkol chránit šerifa a nakonec ho skolit ve svůj prospěch, geniální. Pomocník šerifa „“Vice““ má za úkol chránit šerifa za každou cenu, ale stalo se, že se nechtěl prozradit a sám na šerifa zaútočil a narevanš. Nebo šerif neznaje úlohy svých spoluhráčů balancuje na špičce jehly, koho má sejmout a koho ne „“co když je to Vice““. Černí mají svoji úlohu jasnější, ale zase na začátku taky nevědí, kdo je bílý a kdo černý….
    Zkuste si to zahrát. Já děkuji skupince ALBI, která působila na FF a umožnila nám si tuto hru zahrát. Ještě jednou díky.
    Pavel

  746. Brontik

  747. Nata

  748. Darmy

  749. Basic

  750. gurma

  751. Mr Krtek

  752. thomas

  753. Albrecht von Endrau

  754. Irbis

  755. Shark

  756. Tacud

  757. Jitka

  758. leech

  759. 8pyro8


    Jen bych dodal k předchozm recenzím, že hra je sice dobrá, svižná a zábavná ve velkém počtu lidí, ale jde v ní hlavně o náhodu. Jakmile je alespoň přibližně jasné, kdo je kdo, hráč může být skvělý taktik, ale nebude mu to moc platné, neboť je limitován tím, co dostal. Množství jak strategických, tak taktických možností je žalostně malé, takže zkušenější hráči si spíše Bang zahrají jako přestávku mezi hrami, které dokáží zaměstnat mozek více. Každopádně uznávám, že jako hra do společnosti, či pro příležitostné setkání přátel je Bang ideální i právě z toho důvodu, že nezkušený hráč může dosáhnout relativně slušných výsledků.

  760. Safrine

  761. lotr

  762. Majlk

  763. dooly

  764. karel

  765. Kvačka

  766. Merlin

  767. Marsha

  768. Jendouch

  769. newrock

  770. Gwin

  771. belisar

  772. Danusilinecka

  773. Droll

  774. Prófa

  775. Robert

  776. Michal

  777. Jirka

  778. gror

  779. Petr

  780. Anna

  781. Maximus

  782. REM

  783. Bluefish

  784. Akin

  785. xdavid

  786. Kobylka

  787. Gandalf

  788. Filip Medřický

  789. kvetinka

  790. vytick

  791. jan

  792. GL

  793. Budy


    Doporučuju všem jako skvělou hru na školní přestávku nebo například do hospody. Dokáže uchvátit a již nepustit, takže se vám taky může stát, že můžete zůstat v hospodě poněkud dýl, než jste chtěli 🙂

  794. plazec

  795. Jirka

  796. Roman

  797. Dejan

  798. Jirka

  799. tonal

  800. Skaut

  801. Jacobs

  802. Rubic(k)

  803. MasterII

  804. Luko

  805. Richmond

  806. WillBlack

  807. golmon

  808. Hrubiduk

  809. Odoren

  810. Aja_Drakopes

  811. Bercik


    Ťažko napísať niečo iné, než čo je v titulku. Pravidlá sú jasné a jednoduché, hoci na začiatok sa môže zdať, že tých kartičiek je tam príliš mnoho. Ale… túto hru som vysvetlil svojim známym po niekoľkých pohároch vína krátko po polnoci, a hrali sme bez problémov. A hrali sme VEĽMI dlho.

    Pravidlá popisovať nebudem, v recenziách už sú predstavené. Hra je rýchla, takže aj hráč, ktorý vypadne ako prvý, sa o pár minút vráti späť do novej hry. Nie je o taktizovaní a strategickom premýšľaní, je to skôr o blafovaní, a keď sú role jasné, tak aj o šťastí. Ale tak je to dobre, lebo hra je pohodová, a môže vyhrať ktokoľvek. A aj v situácií, ktorá niekedy vyzerá beznádejne, sa môže hra prekvapivo zvrtnúť.

    Špeciálne kartičky pridávajú hre zvláštnu atmosféru – hráči zatajujú dych, keď majú pred sebou dynamit, škodoradostne sa šklebia, keď vytiahnu indiánov alebo väzenie.

    Na stránkach BoardGameGeek sa dajú nájsť aj turnajové pravidlá resp. počítanie. Tie spočívajú v tom, že za každú hru dostanú hráči určité body (alebo doláre 🙂 ), pričom za šerifa si postupne zahrá každý. Ak hráte piati, odohrá sa 5 partíí, a výsledok sa vyhodnotí. Alebo… si zahráte ďalších 5 partií (čo je pravdepodobnejšie), a potom hru vyhodnotíte… ehm… zahráte si ďalších 5 partií… a keď vám kolega po pravici náhodou rozleje červené víno, tak si uvedomíte, že je už pol piatej ráno, a mohli by sme ísť aj spať 🙂 Ale veď dáme ešte jednu na noc… 🙂

  812. Chiquitita

  813. Amarth

  814. Marta

  815. J.R.


    Přiznám se, že strategie spočívající pouze v blafování mě neuchvacují, ať už jde o jakýkoliv typ her, tedy ani v případě této nepovedené karetní náhrady za známou hru Na mafiány. Hra, kde bez ohledu na schopnosti hráče, lze vypadnout již v prvním kole prostě není pro mě.

  816. chloridka

  817. Čajovna 82 vůní

  818. Surt

  819. Miner


    Bang! je opravdu výborná hra a nevím co jí vyčíst. Pročetl jsem zdejší recenze a musím s nimi souhlasit, snad jen k těm negativním dodám, že pokud si někdo chce tříbit svoje strategické myšlení, tak ať si zahraje šachy či jinou hru k tomu určenou.

    Nesouhlasím ani s tvrzením, že hra se okouká, protože není dost variabilní, já hraju Bang! hlavně s lidmi a ti dělají hru, karty jsou jen prostředek.

    Síla Bangu je ve výborné hratelnosti a zábavě kterou přináší, výhodou může být i to, že partie nejsou moc dlouhé a u stolu se může vystřídat více hráčů, i když si nedovedu představit, že někdo odejde dobrovolně :-). Pokud hledáte hru, u které se budete především dobře bavit, pak Bang! je to pravé. Praktické balení v malé krabičce je také výhodou.

  820. marcel

  821. pogo

  822. Martin Blatný


    Pro mne jedna z nejlepších deskových her, i když vlastně ani desková není.

    Hlavní devizou této hry je čistá, koncentrovaná ZÁBAVA. Jistě, jsou hry, kde lépe uplatníte své strategické schopnosti, plánování postupu či propočítávání variant, kde se víc vyžijete v odhadu soupeřových plánů či v blafování. Bang to ale vyvažuje relativně jednoduchými pravidly, krátkou dobou hry a hlavně jakýmsi nepojmenovatelným kouzlem, které nutí hráče okamžitě po dohrání partie začít novou. Málokdy se také vidí, aby ze hry vypadlí hráči se zaujetím přihlíželi, jak partie dopadne, stejně tak jako nebývá zvykem početný dav přihlížejících, kteří průběh partie odborně komentují a v koutku duše doufají, že se pro příští partii uvolní aspoň jedno místo.

    Na rozdíl od třeba Ohne Furcht und Adel se při Bangu stále něco děje, všichni hráči jsou neustále zataženi do hry a prakticky neexistují hluché chvilky. Pro svou skladnost je Bang ideální předmět na dovolenou, do hospody či na návštěvu u přátel.

    Jedinou drobnou muškou je vhodný počet hráčů. I když se Bang dá hrát i ve čtyřech (a existují dokonce pravidla pro dva či tři hráče, i když hra v tomto počtu je už spíš o něčem jiném), nejlépe se Bang hraje v šesti či sedmi hráčích. Nicméně maximální počet hráčů není vyžadován, takže nemusíte s Bangem skončit, když po několika hodinách hraní někdo odejde. A pro tři či čtyři hráče existuje spousta jiných výborných her…

  823. Lukas

  824. Kolík Aťsepicnu

  825. mrk

  826. PetrP

  827. Jersey

  828. Karel Kratochvíl

  829. Láďa Smejkal

    Bang! Mancato! Bang! Duel! Bang! Bang! Pivo! Ne, nebojte se, recenzent se nezbláznil, jen, jako už mnoho jiných, propadl kouzlu nové hry Bang! od prakticky neznámé italské firmy DaVinci.

    Přiznám se, že má první dvě setkání s hrou mne příliš nenadchla. Předem jsem byl ale vystaven pění velké chvály na Bang! ze strany brněnských příznivců deskových her. Proto jsem na něj nezanevřel a třetí test přišel na řadu o vánocích na Šumavě. Tentokrát jsem již neměl šanci odolat a hra si mne i mé spoluhráče zcela získala. Proč až na napotřetí? Poprvé a podruhé jsme hráli jen ve čtyřech a to zdaleka není ono. Čím víc lidí hraje, tím je hra zábavnější!

    Většina z vás asi zná Mafii, Bang! s ní má dost společného. Hráči si na začátku vyberou pistolníka, kterého představují, a vylosují své role. Můžete se stát šerifem nebo jeho pomocníkem či naopak budete stát na straně zla jako desperát či dokonce odpadlík, který bojuje proti všem. Na rozdíl od Mafie, Bang! je karetní hra určená pro 4-7 hráčů.

    Každý hráč má 3-4 životy podle toho, kterého pistolníka z bohatého výběru (např. Calamity Jane, Jesse Jones, El Gringo, Black Jack) představuje, šerif o jeden více. Hráč, který si vylosoval kartičku šerifa, se veřejně přihlásí a celou hru zahajuje. V prvních několika kolech většinou není příliš jasné, kdo je kdo. Jakmile ale desperáti (mají jediný cíl – jakkoliv zlikvidovat šerifa), zahájí palbu, situace se vyjasní. Jenže ono to není tak jednoduché, pálit na šerifa nebo kohokoliv jiného mohu pouze, pokud na něj dostřelím. No a na začátku hry ze své malé pistolky mohu zasáhnout jen své dva sousedy.

    Základní dvě karty ve hře jsou Bang! a Mancato!. Bang! hraje převážně pistolník, karta symbolizuje střelbu. V rámci jednoho tahu může hráč zahrát jen jedinou kartu Bang!. Existují výjimky, které jsou v pravidlech popsány. Druhá (Mancato!) říká, že střelec minul a je samozřejmě oblíbenou reakcí napadeného hráče. Pokud už vám soupeři ubrali nějaký ten život, s radostí zahrajete kartu Birra (předpokládám, že nemusím překládat :-)), která vám jeden život vrátí. Dalších karet je již v balíčku méně, ale jsou velmi vhodně vybrány a hru skvěle dramatizují. Nezřídka se stává, že se pistolník ve zdánlivě bezvýchodné situaci díky vhodně dolíznutým kartám nečekaně obživne a naopak hráč, který se cítí téměř nesmrtelný, umře během jednoho kola.

    Bang! je typická „“party game““, zábava je především v překvapivých zvratech, výsledek není důležitý. Ke hře patří také povídání, ať už třeba blafování, ukecávání soupeřů, komentáře ozvláště povedených akcí spoluhráčů nebo i jiná vážná i lechtivá témata nikterak nesouvisející se hrou. Samotná hra je svižná a tak zřídka zůstane u jediné partie…

    Osobně mám rád především dva druhy her. Strategické složité hry ala Portoriko, ve kterých je minimum náhody a vyhrává většinou skutečně ten lepší a naopak odlehčené hry, kde kouzlo hry nespočívá ve vítězství nebo alespoň zisku nějakých těch vítězných bodů, ale ve hře samotné, drobných fintách a tricích, ať už je hraju já nebo jsem naopak jejich cílem. V této kategorii u mne Bang! jasně vede.

    Ve srovnání s jinou výbornou hrou z této kategorie Bez bázně a urozenosti je Bang! živější, i v sedmi hráčích se stále něco děje. Prakticky neexistují nudné pasáže hry. Skvěle vymyšlený herní princip dává příležitost k překvapivým zvratům. Italské názvy karet a pistolníci inspirovaní známými postavami divokého západu skvěle dokreslují atmosféru hry. Prostě Bang! nemá chybu.

    Úplně na závěr se ještě zmíním o rozšíření k základní hře, které se jmenuje High Noon. Ještě jsem je sice nevyzkoušel, ale již od pohledu to vypadá, že o zábavu a nová překvapení při hře rozhodně nebude nouze…

  830. Matěj Baťha

  831. Jezevec

  832. Jaromír Kovařík

Přidat recenzi