Hrajeme.cz

Evo

Originální název:
Evo
Rok vydání:
2001
Počet hráčů:
3 až 6
Věk:
Hra je určena pro dospělé hráče a pro rodiny s dětmi od 12 let.
Doba hraní:
Dlouhotrvající hra – 60 až 120 minut
Doporučení rodiny:
Není známo nebo nedokážeme zařadit.
Doporučení hráče:
Není známo nebo nedokážeme zařadit.

Kategorie:

Další informace

Míra náhody

Počet hráčů

Věk hráčů

Doba hraní

Počeštění

Rok vydání

Míra interakce

Míra složitosti

Míra humoru

Doporučení rodiny

Doporučení hráče

Výrobci

Autoři

– Funagain Gameweb
– BoardGameGeek
– Pravidla hry (www.deskovehry.cz)
– Svět deskových her

Recenze

  1. cSf.Loser

    Prima roztomilé euro s tématem dinosaurů. Na herní ploše se snažíte šířit své stádečko a zároveň se snažíte vylepšit si svůj druh na roztomilé destičce, kde různě přikládáte vylepšení jako krk, ostny, nohy a podobně. K tomu ne úplně přesně daný konec hry a karty událostí, které mohou docela zamotat hru. Prostě pohodová rodinná hra, která je do hodiny odehraná. K absolutnímu hodnocení mi chybí už jen větší hloubka a epičnost hry.

  2. Kentril

    Dobra hra s tematikou evoluce. Na hre se mi libi, ze postupne obsazujete uzemi, meni se obdobi a tim i podminky preziti. a vyvijite sva zvirata. Pridavate napr rohy, ocas kuzi. Vse ma sve opodstatneni napr. v boji nebo v zime. Jako zolika muzete pouzit karty, ktere zmeni tah hry. Hra ma jednoducha pravidla a lze ji hrat s mensimi detmi. Hra je pekne a napadite graficky zpracovana. Nedavno vysla druha edice teto hry, kterou jsem zatim nevyzkousel. Mam radeji slozitejsi hry, ale jako bezva oddychovka, u ktere se nemusi prilis premyslet je EVO dobra volba. Hlavne je hra az pro 6 hracu.

  3. Martin

  4. Wolfling

  5. ftoh

  6. Cwaj

  7. Jan

  8. Lada

  9. omas

  10. Jindřich „“Desgenais““ Cinka

  11. kubiceq

  12. Jouda

  13. ichus2

  14. Shade

  15. dajo

  16. martin.hippo

  17. Michal

  18. CzechCloud

  19. Yuri

  20. m13xx

  21. Krapnik

  22. Kubiceq


    Vřele doporučuji. Hlavním pilířem této hry je přesně to co je v jejím názvu – evoluce. Vaši miláčci (dinové) postupem času získávají nové geny což jim dává např. větší drápy, tlustší kůži, delší ocas apod. Ještě nutno dodat, že o geny probíhá dražba, která je sama o sobě velice vydařenou záležitostí :-).Všechny tyto vylepšení pak přímo ovlivňují vývoj hry. Ten spočívá ve změnách klimatu – jednou je vedro, jednou zima. Hrací plán je rozložený na teritoria, která jsou buď studená, mírná či teplá. Změnou klimatu (náhodnou) se např. ze studených teritorií stávají smrtící zóny a podobně je tomu u horkých. Vaším úkolem je svoje diny přemísťovat do takových teritorií, která mu dají šanci přežít. Občas bude nutné nepřítele nejdřív sežrat aby se tam váš dino dostal :-).

    Obecně řečeno – pokud se chcete dobře pobavit s kamarády tak je tohle jasná volba. Rozhodně se nebojte poměrně infantilní grafiky. Je to nářez :-).

    P.S: Pravidla pochopíte do 30 minut (můj případ – nevím jestli je to dlouho 🙂 a ostatním to vysvětlíte za 10 minut. Což je, jak mi jistě řada milovníků deskovek potvrdí, veliká výhoda při rozhodování jestli koupit nebo nekoupit :-).

    P.S.S: Je úplně fuk za co hrajete. Já hrál za pterodaktyly a neprohrál sem :-). Tam skončil dvakrát kamarád co hrál za Tyranosaury :-).

  23. eklp fistronek

  24. Veena

  25. Žížalka

  26. Malicka

  27. Ranca

  28. Dodo

  29. matys

  30. Markéta

  31. Keliška

  32. Petr Holub

  33. Kuba

  34. Shako

  35. Kamčatka

  36. Turbomyšák

  37. Centime

  38. Pigin

  39. Brontik

  40. BFM

  41. leech

  42. karel

  43. Kvačka

  44. Marsha

  45. Robert

  46. káča

  47. tereya

  48. GL

  49. Dejan


    Je to celkom prijemna hra… V hre sa nahoda vyskytuje pri „“hadzani pocasia““ a po cca 5 a viac kolach pri tom ci uz padne meteor a hru ukonci. Inak sa hraci snazia rozsirovat po uzemi- pohybom, kladenim vajec, napadnutim nepriatelskeho dinosaura.. Snazia sa prezit v nepriaznivych podmienkach (za pomoci „“ochrany““ pred mrazom alebo silnym slnkom). V hre su aj karticky, ktore menia ci uz pocasie, alebo prikazuju resp. zakazuju urcite korky v danom kole.
    V hre sa hra o body, ktore hraci dostanu po urcitej faze hry, kde dinosaury, ktore ostali v nevhodnych podmienkach, zomieraju (kazdy zivy dino je jeden bod). Body mozete a niekedy musite minat pri nakupovani „“ochrany““ pred pocasim, moznostou klast viac vajec, vacsiou sancou vyhrat v suboji…

    P.S. Z vlastnej skusenosti… pterodaktily sa voooooobec nevedia bit… stale prehravaju;)

  50. WillBlack

  51. elysa

  52. Čajovna 82 vůní

  53. pogo

  54. Martin Blatný

  55. Ratty

  56. Kolík Aťsepicnu

  57. Láďa Smejkal

  58. Jaromír Kovařík

Přidat recenzi