Hrajeme.cz

Koňský trh

Originální název:
Kuhhandel
Rok vydání:
1985
Počet hráčů:
3 až 5
Věk:
Hra je určena pro dospělé hráče a pro rodiny s dětmi od 10 let.
Doba hraní:
Středně trvající hra – asi 30 až 70 minut
Doporučení rodiny:
Není známo nebo nedokážeme zařadit.
Doporučení hráče:
Není známo nebo nedokážeme zařadit.

Kategorie:

Popis

Každý hráč se snaží získat karty zvířat s co nejvyšší bodovou hodnotou a sice buď prostřednictvím dražby nebo na tzv. „koňském trhu“. Vítězí ten, kdo má na konci nejvíce bodů.

Další informace

Míra náhody

Počet hráčů

Věk hráčů

Doba hraní

Počeštění

Rok vydání

Míra interakce

Míra složitosti

Míra humoru

Doporučení rodiny

Doporučení hráče

Výrobci

Autoři

– Funagain Gameweb

Recenze

  1. aksile

  2. Bruno

  3. Zik9

  4. Mirek

  5. fojtik

  6. eklp fistronek

  7. muf

  8. Janiie

  9. Fanda

  10. tučňák

  11. Merlin

  12. Robert

  13. Petr

  14. Maximus

  15. kvetinka

  16. GL

  17. Budy


    I takovýhle vychvalování sem už při téhle hře zažil… nejlepší sou ty lidi např. ve vlaku okolo, kteří chudáci většinou nechápou…. 🙂 Skvělá hra!!!!!

  18. Luko

  19. golmon

  20. Čajovna 82 vůní

  21. pogo

  22. Kolík Aťsepicnu


    Hra je prostě úžasná.

    Je dobrá do herny , hospůdky, na vandr či do vlaku a když je třeba přestoupit stačí, když každý vezme své peníze a zvířátka a hra se může dohrát třeba v kupé či na čtyřce.

    Nejkouzelnější je komunikace hráčů. Jeden hráč za druhým otáčí vrchní karu z balíčku zvířátek a snaží se toto zvířátko prodat za co nejlepší cenu …““á máme tu kohoutka, nádherný kousek za kterého by byla ostuda nabízet méně jak 30″“… po dosažení nejvyšší nabídky …““ a opravdu už za toho skvostného pejska nikdo nedáte více““… hráč který zvířátko dražil dostane od kupujícího peníze a může se těšit že koupí další zvíře, jenž otáčí hráč vedle něj po směru hry …““ a máme tu kozičku, koukám pán už má kozlíka a kocourka, kupte jim do chlívku ještě druhou kozičku a máte doma celou slepičku, … kozička poprvé… kozička za 300 poprvé… kozička za 300 potřetí… pán v pruhovaném tričku se stal majitelem výstavního párku koziček““…
    A hra běží dál …““ tady mladá dáma s krásnýma modrýma očima si nemůže nechat ujít příležitost ke koupí krásného růžového čuníka““… včíl už naslouchá celý vagón a někteří se neskrývavě baví, postarší babičky potichu vzpomínají na svá mladá léta, no najde se i nějaký ten bručoun či ospalec, ale když přijde řada na vychvalování ona i on pookřeje a vzdá svůj pokus dospat probdělou noc.

    A u handlířů se pomalu kupí jednotlivá zvířátka. Někde to vypadá jak v Hrusících na návsi o pouti kde Mikeš s čuníkem a kozlem dělali pěnkej virvál.
    Hra se blíží ke konci a stále častěji dochází na „“obálkovou metodu““ kde se využijí i karty s nulovou finanční hodnotou, ale to už se dočtete v pravidlech.

    Kdo nás slyšel hrát letos v létě na Vltavě ve vodáckým kempu, určitě nezapomene na to množství vychvalovaných zvířátek.

  23. Matěj Baťha

  24. Jaromír Kovařík

    Na první pohled na mne hra Kuhhandel působila poměrně dětsky a nezajímavě. Malá krabička obsahovala karty peněz a zvířat. První dojem vzal ale za své po prvním sehrání této velmi zábavné hry.

    Pravidla hry jsou velmi jednoduchá. Hráči začínají hru s 60 penězi a dvěmi nulovými blafovacími kartami. Čtyřikrát za hru si doberou další peníze, což způsobuje mírnou inflaci a ceny také proto během hry rostou. Hráč na tahu má dvě možnosti:

    • otočit kartu zvířete a zahájí dražbu
    • ostatní se překřikují, kdo dá za dané zvíře víc. Jakmile je dražba u konce, hráč, který dal nejvíc, musí cenu zaplatit tomu, kdo vyvolával a bere si zvíře.
  25. nabídnout jinému hráči, který vlastní stejné zvíře, „“handl““
    • vybere si libovolný obnos peněz, položí jej na stůl a s patřičným komentářem (který nemusí být pravdivý) se snažií dosáhnout buď toho, že hráč s daným zvířetem nabídku příjme, nebo dá protinávrh. V druhém případě si hráči peníze vymění a ten, který dal víc, si vezme i zvíře.

    Oba tyto principy dodávají hře velmi důležité a podstatné koření – humor. ten je způsobený nejen neustálou komunikací hráčů, ale také výbornou grafikou obrázků. Místností se většinou ozývá: „“prvotřídní kousek, překrásné prasátko, výborný hlídač,…““ Handl je také plný humoru – nikdy nevíte, kolik Vám protihráč vlastně nabízí. Poskytnete – li totiž protinabídku třeba jen o deset peněz vyšší, získáte totiž zvíře téměř zadarmo. Hráči si totiž vyměněné peníze nechávají.

    Hra má hezký spád, výbornou úroveň komunikace mezi hráči a také od hráčů vyžaduje schonost správně odhadnout situaci a protihráče. Jediná výtka je asi k tomu, že opravdu dobrou zábavu nabízí až ve čtyřech a pěti hráčích – ve třech je to spíše nouzové řešení. Ačkoliv se jedná čistě o karetní hru, už během první partie zapomenete na to, že se jedná jen o karty. Naopak tuto vlastnost oceníte, pokud se chystáte na dovolenou nebo na návštěvu. Stručně řečeno: geniální nápad v malém balení.

     

Přidat recenzi