Hrajeme.cz

Quoridor (Classic)

Originální název:
Quoridor (Classic)
Rok vydání:
1997
Počet hráčů:
2 až 4
Věk:
Hra je určena pro dospělé hráče a pro rodiny s dětmi od 8 let.
Doba hraní:
Krátká hra do 20 minut
Doporučení rodiny:
Není známo nebo nedokážeme zařadit.
Doporučení hráče:
Není známo nebo nedokážeme zařadit.

Kategorie:

Popis

Hráči se snaží projít na opačnou stranu plánu. Soupeřům stěžují postup vhodně umisťovanými zátarasy. Ale pozor, nevhodně položený zátaras může zpomalit i můj vlastní postup.

Další informace

Míra náhody

Počet hráčů

Věk hráčů

Doba hraní

Počeštění

Rok vydání

Míra interakce

Míra složitosti

Míra humoru

Doporučení rodiny

Doporučení hráče

Výrobci

Autoři

– Funagain Gameweb

Recenze

  1. xaws

    Snažíte se projít se svou figurkou na druhou stranu šachovnice, ale soupeř Vám staví do cesty zdi. Vy na oplátku děláte to stejné. Hratelnost je podobná jako u dámy. Pár her si zahrajete, budou Vás i bavit, ale déle než těch pár her u ní nevydržíte. Na to je cena přes 700Kč docela moc. Asi díky excelentnímu dřevěnému zpracování.

  2. Svob

    Dřevěné provedení dodává hře jakýsi punc honosnosti. Ve hře stavíte zdi tak abyste vy prošel na druhou stranu ale Váš protihráč ne. Ale ten má stejné možnosti. To přináší skvělou zábavu na cesty, na chatu, nebo jen tak večer kdy si chcete trochu protáhnout mozkové závity.
    Hra bavila jak děti, tak i moji babičku. Skvěla hra, skvělé provedení. Vysoká znovuhratelnost. Každý hráč jiné myšlení jiná partie.

  3. GADICEK

    Je až s podivem, že při každém hraní této hry vznikne nový „quoridor“, který je navíc absolutně odlišný od těch ostatních, které jste kdy vytvořili. Matematičtí mozkové by jistě vymysleli nějakou super fintu, se kterou se dá dobře vyhrávat, nicméně pro nás běžné uživatele se tato hra stává skvělou hrou o promyšlení následujících tahů a pak doufání v to, co udělá váš soupeř!

  4. cinan

    dokonalá hra ve své pravidlové jednoduchosti a zároveň hlubokomyslná abstraktní hra bez náhody.

  5. JakSeRodi

    Quoridor má své vlastní kouzlo, jako každá dřevěná hra od Gigamic. Hra se vyznačuje maximálně jednoduchými pravidli, kde již záleží pouze na umu hráče, aplikovat tu správnou taktiku, která ho dovede k vítězství. Výhodou je, že můžete nechat připravenou hru ležet třeba na poličce a zdobit si tím svůj interiér.

    Pozor pokud vás chytně kouzlo dřevěných her od Gigamic, tak vám jedna rozhodně stačit nebude a budete chtít další.

  6. jarmuk

    V poho to zahráli i děti ve školce a to myslím i jiné, než předškoláky.

  7. katemar

    Ono to není jednoduché vymyslet hru, která by byla už pro dva hráče, logická, zábavná a přitom jednoduchá a navíc pěkně zpracovaná. A já myslím, že se to u Quoridoru celkem povedlo. Velmi se mi líbí elegantní dřevěné zpracování. Co se týče samotnému průběhu hry, nemám co vytknout, je to jednoduché a přitom poutavé, strategické a přitom rychlé. Hrát mě bavilo stejně tak ve dvou hráčích jako ve čtyřech. Jsem velmi ráda, že tuto hru vlastním, neboť pro nudné odpoledne, kdy se vám toho moc nechce, ale chcete si jenom něco jednoduchého zahrát s přáteli u kávy, je naprosto ideální.

  8. tondakolik

    Poměrně zajímavý nápad, hezky zpracované, ale nějak zvlášť mne neuchvátila.

  9. Vašek

  10. rokoko73

  11. RTMyšák

  12. RadimB

  13. mirka

  14. Bonifác

  15. Lada

  16. sakul

  17. omas

  18. filipes

  19. aja

  20. Tom a Maca

  21. Ája

  22. trupik


    Pravidla vysvětlíte za 2 minuty a potom ji budete chtít hrát znovu a znovu – prostě doporučuju. Celou recenzi si můžete přečíst na adrese: https://trupik.aspweb.cz/deskove-hry/quoridor.aspx

  23. Zuzaa

  24. Mirek

  25. benny

  26. jakub

  27. ond

  28. deeDee

  29. Happy

  30. Frigo

  31. Veena

  32. Pecky

  33. Maasa

  34. Shako

  35. alatariel

  36. Paters

  37. Bidlo

  38. Stanley


    Tato hra má snad ta nejjednodušší pravidla, jaká znám. Na jejich výklad a pochopení vám postačí 2 minuty. A přitom to nic neubírá na zajímavosti hry.
    Hra je pro 2 nebo 4 hráče.
    Každý hráč má jednu figurku a snaží se dojít na druhou stranu hracího pole. Dále máte několik zarážek, kterými buď stěžujete protihráči cestu nebo si usnadňujete a budujete cestu vlastní.
    Hra ve dvou je velice zajímavá z hlediska taktiky, ve čtyřech je o to více legrace.
    Hraje se 15-30 min.
    Firma GIGAMIC si opravdu dává záležet na provedení svých her a i tato hra je opravdu nádherně udělaná. Dřevo je prostě dřevo. Cena je ale dost vysoká a to je velká škoda. Měla by být poloviční.
    A ještě jednu výtku: Ach, ta krabice! Nechápu, proč GIGAMIC stále dělá krabice s nepraktickým otvíráním z boku. Brzo se poškodí.
    Jinak této hře nelze nic vytknout. Super hra. Zkuste ji a budete nadšeni stejně jako já.

  39. bux

  40. JanaK


    Výborná logická hra pro dva (ideálně). Pokaždé jiná. Vhodná již pro cca 6-leté dítě, které může hrát i s rodiči nebo prarodiči. Snadná pravidla, přesto je zábavná pro různé „“úrovně intelektu.““ Nebudete ji asi hrát od rána do večera,
    ale pro středně dlouhé hraní se zaujetím je dlouhá tak akorát (cca 15-30 min).

  41. Mařka

  42. Gandalf

  43. jan

  44. Věrka Cicháková

  45. vod5ka

  46. Odoren

  47. Čajovna 82 vůní

  48. Matěj Baťha

Přidat recenzi