Hrajeme.cz

Džunka

Originální název:
Dschunke
Rok vydání:
2002
Počet hráčů:
3 až 4
Věk:
Hra je určena pro dospělé hráče a pro rodiny s dětmi od 10 let.
Doba hraní:
Dlouhotrvající hra – 60 až 120 minut
Doporučení rodiny:
Není známo nebo nedokážeme zařadit.
Doporučení hráče:
Není známo nebo nedokážeme zařadit.

Kategorie:

Popis

Na plovoucích asijských trzích pulzuje život. Džunky přeplněné k prasknutí exotickým zbožím z celého světa jsou nalepené jedna na druhé. Po úzkých dřevěných lávkách spojujících jednotlivé loďky pobíhají obchodníci a jejich pomocníci ve snaze nakoupit nejlepší zboží pro velké městské trhy. Aby uskutečnili co nejvýhodnější obchody, je třeba být ve správném čase na správném místě. Jen ten, komu se daří své aktivity šikovně koordinovat, se může stát jedním z nejváženějších asijských obchodníků.
Každý hráč se pokouší postoupit mezi nejváženější asijské obchodníky tím, že jeho zisky budou vyšší než zisky jeho konkurentů. Aby toho dosáhl, musí umět šikovně rozmísťovat své náklady na lodích – na tom závisí dodatečné zboží a příjmy -, ale i rozumně zacházet s obchodníky a pomocníky.

Další informace

Míra náhody

Počet hráčů

Věk hráčů

Doba hraní

Počeštění

Rok vydání

Míra interakce

Míra složitosti

Míra humoru

Doporučení rodiny

Doporučení hráče

Výrobci

Autoři

– Funagain Gameweb

Recenze

  1. Vlad

  2. Machííírek

  3. kubiceq

  4. aneken

  5. pyty

  6. Jekor

  7. Gally

  8. tučňák

  9. Čajovna 82 vůní

  10. marcel

  11. Kolík Aťsepicnu


    Při hře džunka se stává každý hráč obchodníkem, není to však o tom že by jste se snažili prodat svoje zboží či usmlouvat nej. cenu. Cílem hry je dosáhnout co největšího zisku a k jeho dosažení vede mnoho cestiček. Mnohé jsou velmi vratké stejně jako jsou vratké lávky mezi loděmi namalovanými na herním plánu.

    Hra obsahuje barevné žetony představující bedny se zbožím.Ty se v průběhu hry kladou na paluby lodí do malých komínků 3×3 bedny. Co hráč to barva. Dále pak 4 základní suroviny (rýže měobchodníků. Nesmím zapomenout na náhodné karty. Zde je velmi pěkně potlačen prvek náhody tím, že si ze 4 hromádek těchto karet vyberete jednu hromádku a z nich kartu, a to po prohlédnutí všech karet v dotyčné hromádce. A nakonec 10 destiček s cenou surovin aktuální pro dané kolo.

    Přestože se na první pohled zdá že velké množství různých karet a hracích kamenů bude značit složitou hru je to právě naopak. Pravidla jsou jednostránková velmi jednoduchá. Žetony obchodníků určí jaké možnosti máte v tomto kole a jaké budete mít příště. Hra se hraje na 10 kol a zde vidím drobnou slabinu. Je jen velmi těžké vybrat si v tak krátkém čase tu svoji cestu vedoucí k vítězství. Velmi pečlivě volíte zda skórovat ihned nebo se připravit na větší zisky v příštím kole. A „“hloupě““ či „“chytře““ umístěná bedna vaším soupeřem v posledním kole může zhatit vaši snahu o vítězství.

    Hru bych doporučil přemýšlivým hráčům jenž neradi hry plné náhody a těm co už se pohádají i u Člověče nezlob se. Tahle hra je spíš o trpělivém vyčkávání než o přesvědčení soupeře že právě umístěním téhle bedny na palubu lodi zvítězí …

  12. mrk

  13. Láďa Smejkal

  14. Jaromír Kovařík

Přidat recenzi