Hrajeme.cz

Kapitol

Originální název:
Capitol
Rok vydání:
2001
Počet hráčů:
2 až 4
Věk:
Hra je určena pro dospělé hráče a pro rodiny s dětmi od 10 let.
Doba hraní:
Středně trvající hra – asi 30 až 70 minut
Doporučení rodiny:
Není známo nebo nedokážeme zařadit.
Doporučení hráče:
Není známo nebo nedokážeme zařadit.

Katalogové číslo: 11115 Kategorie:

Popis

Řím ve 2.století př. n. l.: Sedmero římských pahorků klidně shlíží na říční údolí. Řeka Tibera se klikatí městem, v němž byly položeny základy nejdůležitějších staveb, jen stěží lze vytušit blízký nástup čilého stavebního ruchu. V čase nastávajícího rozkvětu Říma sehrají hráči úlohy několika soupeřících aristokratických rodin obývajících okolí Kapitolského vrchu. Při soupeření o skvostné vily a vládu v jednotlivých městských prefekturách bude rozhodující moudrá volba okamžiku a dobrého stavebního místa. Kromě sedmi římských pahorků mohou hráči rozvíjet stavební činnost také ve dvou dalších prefekturách, na Martových polích a ostrově na Tibeře.
Hra spočívá ve výstavbě města. Skládá se ze 4 kol. Každé kolo se skládá ze 4 fází: stavba, dražba, počítání bodů a tažení nových karet. Ve stavební fázi hráči budují svoje stavby, zastřešují je střechami a pokud mají správné stavební povolení, mohou je umístit na hrací plochu, kde jim tato poté dopomáhá k bodovému zisku. V dražební fázi se hráči snaží získat fontány, amfiteátry a chrámy, které jim v další hře přinášejí výhody.

Další informace

Míra náhody

Počet hráčů

Věk hráčů

Doba hraní

Počeštění

Rok vydání

Míra interakce

Míra složitosti

Míra humoru

Doporučení rodiny

Doporučení hráče

Výrobci

Autoři

,

– Funagain Gameweb

Recenze

  1. tondakolik

  2. David

  3. floutek


    Shrnu to rychle. Herní plán-velice zdařilý. Herní systém chytrý. Hra není nejjednodušší a přitom ji musí pochopit každý, každý! Ve dvou to není zrovna ono, ale ve třech neřkuli ve čtyřech je to prostě bomba. Hra se hraje na 4 kola a co je nádherné, je proměnující se vedení jednotlivých hráčů a s ním i jejich měnění strategie. Přitom se hra dá poměrně rychle odehrát – ale na druhou stranu si ji klidně hned zahrajete podruhé či potřetí. Dávám 5 a těším se na další hry.

  4. murphy

  5. tučňák

  6. Bluďa

  7. Lumirius

  8. Tygr

  9. Renella

  10. Mirunak

  11. marcel

  12. pogo

  13. Karel Kratochvíl

  14. Jaromír Kovařík

Přidat recenzi