Hrajeme.cz
DomůKatalog herKooperativní hraZombicide: Zelená horda (Green Horde)

Zombicide: Zelená horda (Green Horde)

Originální název:
Zombicide: Green Horde
Rok vydání:
2018 (české vydání 2018)
Počet hráčů:
1 až 6
Věk:
Hra je určena pro dospělé hráče a pro rodiny s dětmi od 10 let.
Doba hraní:
Velmi dlouhá hra – 60–180 minut

 

Katalogové číslo: 13418 Kategorie: Štítek:

Popis

Zombicide: Zelená horda je samostatná hra zasazená do stejného světa jako Zombicide: Černý mor. Zelená horda je specifická tím, že přináší novou skvadru zombií, původně nebezpečných orků. Jsou to nyní ještě nebezpečnější a hladovější orčí zombií, kteří se na vás nezastavitelně valí. Pokud máte rádi boj, zde si ho užijete do sytosti. Musíte ale pečovat o svou postavu, hledat lepší vybavení a získávat zkušenosti, které vám odemknou nové schopnosti.

Zelená horda přináší také dva nové prvky, které se objevují na herním plánu. Prvním z nich jsou zaplavené oblasti, přes které se obtížněji pohybujete, potřebujete dvě akce pohybu. Zombií se ale omezení netýká. Nedokážou však vylézt na místě, kde je ostrá hrana. Toho můžete využít ve svůj prospěch. Druhým prvkem jsou živé ploty, které brání ve výhledu, ale dá se jimi procházet. Umožňuje vám to hrát na schovávanou.

Nově se ve hře objevuje velký katapult – trebuchet. Je to velké zařízení, které vám umožní pálit na různá místa na plánu. Stojí vás to ale hodně akcí. Zato efekt je ohromující. Když si zvolíte jako munici balvan, házíte jednou kostkou. Při výsledku 4+ zasáhnete silou 3. Při použití kamení hodíte 6 kostkami (zásah 4+, síla 1). Použití katapultu je součástí úkolu vybraných scénářů. Velmi pěkný prvek.

Další novinkou je nasazování celé hordy, kterou si připravujete vedle herní plochy. Jaké typy zombií máte připravit a kdy hordu nasadit, to vám určí karty zombií. Je to jednoduché a funguje to výborně. O pravidelný přísun nových nepřátel se nemusíte bát.

Související hry:

Články na Hrajeme.cz:

Pravidla:

Odkazy:

 

Recenze

Zatím zde nejsou žádné recenze.

Buďte první, kdo ohodnotí „Zombicide: Zelená horda (Green Horde)“