Hrajeme.cz
DomůKatalog herKooperativní hraĎábelský profesor a Citadela času

Ďábelský profesor a Citadela času

Originální název:
Professor Evil & The Citadel of Time
Rok vydání:
2017 (česky 2018)
Počet hráčů:
2 až 4
Věk:
Hra je určena pro dospělé hráče a pro rodiny s dětmi od 8 let
Doba hraní:
Středně dlouhá hra – 45–60 minut

 

Katalogové číslo: 13382 Kategorie: Štítek:

Popis

Citadela času je kooperativní hra, ve které se snažíte zachránit největší poklady světa, například obraz Mony Lisy, Rosettskou desku, meč Exkalibur či Křišťálovou lebku. Ukradl je ďábelský profesor a ukryl ve své hradu. Využíváte přitom dovedností svých postav a jejich akcí. Především ale musíte pracovat jako tým, abyste překonali všechny pasti, zabezpečovací zařízení a nástrahy tajemného hradu. Hra nemá složitá pravidla, takže se můžete plně soustředit na důležitý úkol.

Další informace

Počet hráčů

Věk hráčů

Doba hraní

Herní systém

Počeštění

Rok vydání

Výrobci

,

Hra/Rozšíření

Články na Hrajeme.cz:

Odkazy:

 

Recenze

  1. xaws

    Zajímavá kooperativní hra. Představujete tým 2-4 lidí, kteří se snaží zachránit historické artefakty před nenávratným zmizením u šíleného profesora.
    Herním plánem je jeho dům, do kterého tajně pronikáte jako zásahové komando. Profesor v jednotlivých místnostech (nalosováváte si které) schovává postupně 4 poklady. Kažý má určený čas a pokud ho nestihnete ukrást nenávratně zmizí v tajných skrýších profesorova domu. Ukrást poklad není úplně jednoduché. Každý je zabezpečen několika systémy (ozubené pily, lasery, fotopasti, datapad nebo zámky). Nejprve je musíte odblokovat a poté teprve ukrást poklad. Profesor se vám to snaží samozřejmě překazit. Po domě se pohybujete pomocí tahů (v každém kole má postava 3 tahy). Po každé postavě hraje profesor. Jeho tahy jsou náhodné (hod pomocí kostek) což vám občas přidá pár vrásek. Profesor se pohybuje po domě, zavírá vám otevřené dveře, zapíná vypnuté pasti a pokud vás nachytá ve stejné místnosti vyhodí vás z domu. Každý profesorův tah znamená i zkrácení času na záchranu pokladů. Pokud ukradnete poklad nebo ho ztratíte, nalosovává se do nové místnosti nový. Cílem je získat 4 poklady dříve než stačí profesor 4 poklady jinak prohrajete.
    Každá postava má speciální funkce, které je dobré využívat.
    Hra by se dala hrát i v jednom, ale potřebujete ovládat alespoň 2-3 postavy jinak nemáte šanci.
    Graficky je hra hezká, jedinou výtkou je příliš tmavá herní plocha, kde se ztrácejí herní prvky dveří (černé hranoly). Uvažuji že je natřu světlejší barvou.
    Jinak je hra povedená, herní mechanismus je snadný, pravidla přehledně napsaná a obtížnost není nijak závratná.

Přidat recenzi