Hrajeme.cz

Ethnos

Originální název:
Ethnos
Rok vydání:
2017 (česky 2018)
Počet hráčů:
2 až 6
Věk:
Hra je určena pro dospělé hráče a pro rodiny s dětmi od 12 let
Doba hraní:
Středně dlouhá hra – 60 minut

 

Katalogové číslo: 13381 Kategorie: Štítek:

Popis

Ethnos je fantasy strategická hra, která nemá složitá pravidla. Hraje se na tři věky, během nichž se snažíte obsazovat území na herním plánu, který má tvar Slovenska. Využíváte přitom karty s různými národy, hobity, elfy, obry, minotaury. Každý vám poskytuje určité výhody. Hra je řízena kartami. Ve svém tahu si buď doberete kartu, nebo zahrajete karty stejné barvy či stejného národa.

Další informace

Počet hráčů

Věk hráčů

Doba hraní

Herní systém

Počeštění

Rok vydání

Autoři

Výrobci

,

Hra/Rozšíření

Články na Hrajeme.cz:

Pravidla:

Odkazy:

Video:

 

Recenze

  1. navara

     

  2. xaws

    Jednou pro vždy a pro všechny. Na mapě je opravdu obrys Slovenska.
    Téma hry je vsazeno do prostředí fantasy. Země je rozdělena na 6 území. V každém se snažíte získat největší vliv daný počtem žetonů vaší barvy, které tam můžete vkládat. To se děje pomocí skupin karet stejné barvy nebo stejné rasy které jsou na kartách. Ve hře je 12 ras, ale do hry nalosováváte pouze 6, se kterými se hraje. Každá rasa má nějakou specifickou vlastnost, díky které máte např. tah navíc, další možnost umístit žeton apod. Některé rasy s sebou přinášejí další možnost bodování na samostatných kartičkách nebo pomáhají rozhodovat v případě remízy.
    Hra se hraje na 3 kola (4-6hráčů) nebo na 2 kola (2-3 hráči). Na začátku kola se z vylosovaných ras namíchá dobírací balíček do kterého vložíte 3 karty draků. V rámci tahu v kole buď dobíráte karty (do max 10) nebo je vykládáte před sebe. Musíte vyložit min. o jednu víc než kolik máte žetonů v území kam chcete přidat další. Z poslední karty v řadě kterou vykládáte můžete použít specifickou vlastnost dané rasy. Kolo končí ihned v momentě, kdy se dobere třetí karta draka. Ihned se spočítá kolik získáváte bodů. Podle vlivu v území a podle vyložených karet. Poté pokračujete stejně dalším kolem. Vítězí hráč s nejvíce body.
    Můj dojem ze hry je dost rozpačitý. Herní materiál je slušně zpracovaný, ale obrázky na kartách nic moc. Díky množství ras a losování se kterými se bude hrát jsou hry variabilní a přináší to do hry spoustu možností bodování. Na druhou stranu je to lehce nepřehledné. Spojitost s námětem fantasy rovněž není moc jasná. Místo elfů, trpaslíků, obrů apod. by mohlo stejně dobře jít o želvy, zajíce nebo postavy ze Star Treku.
    Prostě jedna z her, které si zahrajete a asi uložíte dolů do šuplíku.

  3. mirorim

    zaujimavy system zostavovania skupin z roznych ras, ktorymi zvysujete pocet svojich tokenov na danom uzemi. prevahova hra (osobne nemam rad), a dost velky pomer nahody – ked karty nejdu, tak sa mozete ustrategizovat k smrti (osobne nemam rad), takze za mna priemerne hodnotenie. a ta slovenska mapa je v tomto kontexte divna 😀

Přidat recenzi